Szombati programajánló

Pálinkából sem rossz a vegyes, de programokból még jobb! Nemzetek mutatkoznak be a hétvégén, a magyarok Balaton-átúszással jelentkeznek, a koreaiak meg a Hunyadi téren. Aztán következik a semmi különös megszokott nyugalma, a hallgatóknak koncertek szerte a városban, a nézőknek meg ugyanott mozik.

Campus Fesztivál 2023

Debrecen, július 19-23. 

Immár a tizenötödik Campus Fesztiválra készül Debrecen. Ebből az alkalomból szinte napra pontosan 12 évvel az első látogatása után Marcus Füreder, azaz Parov Stelar visszatér a debreceni Nagyerdőre. Az 1920-as évek jazzhangzását elektronikus zenével vegyítő ‘electroswing’ stílus elsőszámú úttörője zenekarával, július 21-én érkezik a jubileumi Campusra.

32. Művészetek Völgye 2023

Művészetek Völgye, július 21-30. 

32. alkalommal ünneplik 10 napon át a zenét, a táncot a színházat, az alkotás örömét az ország szívében, a Művészetek Völgyében, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

Nemzetek fesztiválja - Bemutatkozik a Koreai Köztársaság

Hunyadi tér, július 22., 16:00

Az Eötvös 10 Művelődési Ház idén nyáron is megrendezi a különféle népek, nemzetek közötti barátságot erősítő népszerű programsorozatát a Hunyadi téren.

Bagossy Brothers Company

Budapest Park, július 22., 17.00

Az idén 10 éves Bagossy Brothers Company egy elképesztő teltházas koncerttel ünnepelte nemrégiben a kerek születésnapot. A kárpát-medencei magyarság egyik legnépszerűbb zenekara eddig 4 nagylemezt, 1 szimfonikus koncert lemezt, 1 EP-t, számtalan klipet és egyéb anyagot jelentetett meg. Minden albumuk többszörös aranylemez, míg a 2019-ben megjelent Veled Utazom hatszoros platina minősítést ért el, aminél nincs Magyarországon magasabb lemezeladási fokozat, a 2021-es Fordul a világ album pedig már négyszeres platina. Jelenleg ötödik sorlemezükön dolgoznak, amit a tervek szerint még idén megosztanak elképesztő létszámú rajongótáborukkal, július 22-én pedig visszatérnek a Budapest Park színpadára.

Yulaysi Miranda y Team Gusto Cubano

Kertem, július 22., 19:30

TEAM GUSTO CUBANO, döntően magyar származású, budapesti tagokból álló, salsa-timba tánc-zenét játszó zenekar, a latin, azon belül is, főként kubai zenékért rajongó, annak népszerűsítésére hivatott közösségből alakult, 2014-ben. A show-band repertoárján, spanyol nyelvű, salsa, timba, son, cha-cha, bachata tánczenei feldolgozások szerepelnek, melyek különlegessége talán a többszólamú vokálok és rézfúvósok alkalmazásában rejlik, amik fontos díszítő kellékei a latin zeneiségnek, a méltán gazdagon, és változatosan reprezentált, afro-karibi ütőhangszer-arzenálon túl.

Nagy-Babos Rebeka Quartet

BMC - Opus Jazz Club, július 22., 20:00

Nagy-Babos Rebeka zenéjében sokféle stílus találkozik. A jazz, népzene és elektronikus zene iránt is nyitott énekesnő folyamatos útkeresése során különböző hangulatokkal, pillanatnyi benyomásokkal, érzésekkel kísérletezik. Koncertjükön ezen kísérletezések, érzelmi állapotok megszólaltatása mellett hangsúlyos szerepet kap az improvizáció.

Piknik Mozi - Micsoda nő!

Holdudvar Park, július 22., 20:30

A jóképű és sikeres Edward Lewis üzleti ügyben Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este szórakozásképpen felcsípi az utcán sétáló csinos, de kezdő örömlányt, Viviant. Az este kellemesen telik, s másnap a férfi különös ajánlatot tesz a nőnek: megkéri, vegye át partnere szerepét egy igen fontos üzleti héten. Viviannek tetszik az ajánlat, bár gyakran nehéz feladatok elé kerül, ám varázslatos természetességgel és különös megérzéseivel oldja meg a kihívásokat. A különleges és izgalmas lánynak még végül a jégszívű üzletember sem állhat ellen.

Hunyadi téri kertmozi - Liza, a rókatündér

Hunyadi tér, július 22., 21:00

Újra ingyenes kertmozi az Eötvös10-zel a Hunyadi téren egész nyáron! Menjetek és mozizzatok együtt a szabad ég alatt! Pokrócot, nasit és esetleg szúnyogriasztót vigyetekk magatokkal!

Ingyenes Kertmozi a Budapest Gardenben - Thor: Ragnarök

Budapest Garden, július 22., 21:00

A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!

Free Summer Jam Session: Nagy Noémi Quartet

Budapest Jazz Club, július 22., 21:30

A zenekar főként jazz standardeket szólaltat meg a fiatal muzsikusokra jellemző teljes átéléssel, ám a formáció tagjaira különösen jellemző kifinomult stílusérzékkel. A közönséget könnyed előadásmódjukkal főként a ’40-es, ‚’50-es, ’60-as évek swing és bebop világába invitálják, mely utazást saját hangszerelésű szerzeményeik teszik még izgalmasabbá.

Wannabe Terasz Party - Best of '90S + '00S

A38 Hajó, július 22., 23:00

100% glam a 90-es és kétezres évekből! Őrületes nyári kiadás, ringatózás a Dunán, buli a  teraszon!  Merengtél már azon, hogy hova lett a 90-es évek lüktető ritmusa? Hogy merre foszlott szét az az utánozhatatlanul szexi, rózsaszínbe forgatott hangulat?