Szombati programajánló

Idén korán érkezik a Mikulás. De nem csak miatta érdemes kibarangolni a téli hidegbe, számos családi program várja a kicsiket és nagyokat az Advent jegyében. Míg a gyerkőcök délutáni mesefilmekkel pihenik ki a délelőtt fáradalmait, a szülők moziban és koncerteken kapcsolódhatnak ki a nap másik felében.

Egész napos családi programok Szentendrén

Szentendre, december  2-3.

A 30 éves Nemzeti Kulturális Alap jubileumi programsorozata a Szentendrei Adventen folytatódik. A programok ingyenesek, kivéve a Kreatív Karácsony - adventi koszorú készítése elnevezésű programot.

Green Market Karácsonyi vásár

Klauzál téri vásárcsarnok, december  2-3.

Budapest legzöldebb vására a Green Market karácsonyi programsorozatot szervez a felújított Klauzál téri Vásárcsarnokban. A közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom elvét valló Green Market Budapest legnagyobb fedett karácsonyi vásársorozatát kínálja advent idején. A Hello Piac és a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében négy hétvégén várják az ünnepre készülődőket a Klauzál téri Vásárcsarnokban.

Mikulás a Lurdy Játszóházban

Lurdy Játszóház, december  2., 10:00

Idén a Mikulás december 2-án 16.00 órakor érkezik! A műsoron résztvevők felkerülnek Mikulás listájára, és ajándékot kapnak tőle. A napijegy tartalmaz 1 db szánkó jegyet illetve 1 db arcfestést gyerekenként.

Mikulás Expressz 2023

Magyar Vasúttörténeti Park, december  2., 10:00

Újra itt az adventi időszak kedvenc családi programja, a Mikulás Expressz! A Vasúttörténeti Park december 2-án szombaton nyitja meg kapuit a Mikulás fogadására, Alma koncerttel, bűvész előadással, adventi kézműves foglalkozásokkal, játékokkal és korlátlan kerti vasutazással!

Turbina Designer Market

Turbina Kulturális Központ, december  2., 14:00

Decemberben egy varázslatos esemény keretében találkozhattok a Turbina Designer Marketen! A Bisztró falai közé költözik be december 2.-án a hazai designegek apraja nagyja, ameddig a Nagyteremben a legforróbb ütemek pörgetik be görkorcsolyáitok kerekeit a SKATEHOUSE bulin

SKATEHOUSE

Turbina Kulturális Központ, december  2., 15:00

Korizzatok együtt a Turbinában, a kerekeket diszkó ütemek pörgetik majd, a szemeket pedig a kézműves vásár gyönyörködteti. Koribérlés elérhető: legkésőbb az esemény előtti napig írjátok meg igényeteket, a méretetekkel együtt: stephanyboateng@gmail.com

LIBERAL YOUTH + ANOTHER WAY + JACK + LECSA-PUNK + xESCALATEx

Dürer Kert, december  2., 19:00

Ez az 5 banda porig fogja rombolni a Dürert december 2-án. Belépőjegy csak a helyszínen lesz kapható. Menetrend: 19:30 - Kapunyitás, 20:00-20:30 - ANOTHER WAY, 20:45-21:20 - xESCALATEx, 21:35-22:15 - LECSA-PUNK, 22:30-23:15 - JACK, 23:30-00:15 - LIBERAL YOUTH

Chalga

Advent Óbudán (Óbudai Fő tér), december  2., 19:00

A Chalga amolyan Thököly-kurucos, törökbarát zene – egy sikeres ostrom utáni berúgós estén szólhatott ilyesmi zene a táborban, és úgy hallatszik, a hadizsákmányban akadt pár jazzlemez is. A zenekar nem ápol népzenei hagyományt, de gátlástalanul használ balkáni és magyar népzenét. Lehetne mindez akár táncos popzene is, sajnos a zenekar kifejezetten imádja a tört ritmusokat, amire csak a beavatottak tudják a táncot.

Jerabek LX/XL

A38 Hajó, december  2., 19:00

Jerabek Csaba basszusgitáros-zeneszerző-szövegíró negyvenéves zenei pályafutását eleveníti fel december 2-án, az A38 Hajón. A kultikus F.O. System társalapítója az LX/XL névre keresztelt jubileumi koncerten idézi meg karrierje főbb állomásait az F.O. Systemtől a MASK-on át a friss szerzeményekig. Ezen az estén Jerabek Csaba egy színpadra hívja négy évtizedes zenei életútjáról pályatársait, megállva annak fontosabb állomásainál.

Óperentzia / vendég: Transnomad

Dürer Kert (Nagyterem), december  2., 19:30

Téli törzsi találkozóba csöppensz, ha már itt vagy, tudd mit hallassz: A színek padját a Transnomad zenekar melegíti elő. Az ozorai kovacsműhely nemes brigádja, akiknek lételemük a lüktetés. A mesét az Óperentzia folytatja.

Brains |100% Drum&Bass

Akvárium Klub, december  2., 19:30

December 2-án minden a drum&bass-ről fog szólni Budapesten. A zenénket is nagyban meghatározó zenei stílus veteránjai érkeznek a BLADERUNNAZ jóvoltából az Akváriumba ezen a szombat estén, így mi is egy extra kemény d&b műsorral készülnek a legendás Ed Rush & Optical, Matrix és barátaik előtt. Készüljetek, mert ezt az éjszakát hosszú ideig emlegetni fogjátok!

Alerant Jazz Est: Borbély Műhely

A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Artisjus, eMeRTON, Lovagkereszt, Szabó Gábor és Liszt-díjas, a Vujicsics együttes tagjaként pedig Kossuth-díjat is elnyert Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel.

Werckmeister harmóniák

Cirko-Gejzír, december  2., 19:30

A történet egy magyar alföldi kisvárosban játszódik. Csikorgó, igazi hideg van - hó nélkül. Több százan állnak a főtéren felállított cirkuszi sátor körül, hogy végre megláthassák az attrakciót, egy bálna kitömött tetemét. Jönnek mindenfelől. A környező tanyákról, az Alföld különböző zugaiból és az ország egészen távoli vidékeiről is. Néma, arctalan, rongyokba burkolódzó tömeg követi az otromba szörnyet. Ez a furcsa állapot - az idegenek megjelenése és a rendkívüli fagy - megzavarja a kisváros békésnek amúgy sem nevezhető rendjét. Az emberi viszonyok felborulnak, a történet ambíciózus szereplői úgy érzik, kihasználhatják a helyzetet, az amúgy is passzivitásra ítélt emberek pedig még nagyobb bizonytalanságba zuhannak.

Virus25 - Ed Rush & Optical, Matrix, Kemal & Rob Data, Universal Project

Akvárium Klub, december  2., 23:30

A Virus kiadó 25 éves fennállását impozáns line uppal ünneplik. A bulira kombójegy kapható, ami érvényes az október 14-i Metalheadz 30 (Goldie + Ant TC1) eseményre is! Line up: 23:30 Universal Project, 00:45 Matrix, 02:00 Ed Rush & Optical, 04:00 Kemal + Rob Data