Szombati programajánló

Latyakos hétvége elé nézünk, de ez senkit se rettentsen el a kültéri programoktól, hiszen a Mikulás is dolgozik még! A kései Mikulást a Karácsony előzi sok helyen, lehet válastani! Délelőtt családias hangulatban, estefelé már inkább bulizósan lehet lazulni ezen a szombaton is.

Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál - Minden mentes egy helyen

RaM - Radnóti Miklós Művelődési Központ, december  9-10.

Készüljetek együtt a mentes karácsonyra! Bejgli, szaloncukor, ajándékok, minden ami a mentes ünnepekhez szükséges. 14 év alatt a belépés ingyenes. A belépőjegyek mindkét napra érvényesek.

Green Market Karácsonyi vásár

Klauzál téri vásárcsarnok, december  9-10.

Budapest legzöldebb vására a Green Market karácsonyi programsorozatot szervez a felújított Klauzál téri Vásárcsarnokban. A közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom elvét valló Green Market Budapest legnagyobb fedett karácsonyi vásársorozatát kínálja advent idején. A Hello Piac és a Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében négy hétvégén várják az ünnepre készülődőket a Klauzál téri Vásárcsarnokban.

Karácsonyi Fantasy Expo

Ferencvárosi Művelődési Központ, december  9., 10:00

Decemberben visszatér a Fantasy Expo a megszokott programokkal és kiemelt karácsonyi vásárral! Öltözz be a kedvenc karakterednek és jelentkezz cosplayversenyre, táncolj a Just Dance-en, kockulj a retro konzol részlegen, vedd meg a legmenőbb cuccokat az Anime Piacon! Nézz szét az Artist Alley művészei között és ha megéheznél, kóstold meg az igazi ázsiai finomságokat!

Tilos Rádió Mikulás

Kesztyűgyár Közösségi Ház, december  9., 14:00

Kedves Gyerekek – Kedves Tilos család! Sok szeretettel hívnak és várnak Titeket a Tilos Rádió Mikulás bulijára! A program délután 2-kor kezdődik, lesz kézműves foglalkozás Etelkával és Dórival, ping-pongozás, csocsózás, várnak Titeket kakaóval, kaláccsal, palacsintával – és más finomságokkal is.

Egy zseni látomásai - Hieronymus Bosch különös világa

Várkert Bazár (Testőrpalota - Vetítőterem), december  9., 18:00

A szerző szülővárosában megrendezett egyedülálló kiállítás alapján az EXHIBITION ON SCREEN legújabb filmjében egy egyedülálló kiállítást láthatnak a nézők, melynek köszönhetően Hieronymus Bosch művei a világ számos pontjáról most visszatérnek hollandiai szülővárosába. Hieronymus Bosch – Egy géniusz látomásai volt a címe a legnagyobb retrospektív Bosch-tárlatnak, melyet 2016. február 13. és május 8. között mutatott be a Het Noordbrabants Múzeum. 44 fennmaradt műalkotása közül 36 került kiállításra Den Bosch-ban.

Vágtázó Csodaszarvas nagykoncert

A38 Hajó, december  9., 18:30

Beszélgetés a VÁGTÁZÓ zenefelfogásról - Hollóének koncert
Grandpierre Atilla és Sánta Kristóf beszélgetése a VHK és a VCSSZ zenefelfogásáról: Ha igazán fontos nekünk a zene, akkor a kérdést, ’mi is a zene valójában?’, a gyökerénél kell megragadnunk, ott, ahol azt is kérdezzük: ’mi is az élet valójában?’ Élet és zene viszonyát két kiindulópontból foghatjuk fel. Ha a Világegyetem nem él, akkor a zene nem több, mint pszichofizikai jelenség: fizikai hanghullámok pszichikailag értelmezett és ember-adta jelentéssel felruházott kombinációja. 

Honeybeast, vendég: Wolfolks

Akvárium Klub, december  9., 19:00

Hét tél, hét tavasz és hét nyár után, sok-sok fesztivál koncerttel a háta mögött, szimfonikusokkal, táncosokkal és stand uppal színesített színháztermes turnék után, 2023 őszén a Honeybeast visszatér oda, ahonnan minden igazi zenekar elindul: a klubokba. Kordonok nélkül, lüktető szubok mellett, már csak karnyújtásnyira a színpadtól, ez az, gyertek közelebb! A Honeybeast vendége a turnén a csodálatosan megkapó, gyógymasszázs hatású Wolfolks zenekar.

Víg Mihály Cseh Tamás koncertje

Magyar Zene Háza (Koncertterem), december  9., 19:30

Víg Mihály néhányszor adott már Cseh Tamás-dalokra épülő koncertet, ám ez a mostani egészen másféle alkalom lesz, aminek már az apropója is különleges: készült egy tripla Cseh Tamás-Víg Mihály vinylkiadvány, amely hivatalosan sohasem kiadott Cseh Tamás-felvételek (legkorábbi stúdióanyagai, az Uránbányászok előadás dalai) mellett Víg Mihály által játszott Cseh-dalokat, a Cseh-Bereményi-szerzemények Víg-féle zongorás dallamvariációit is tartalmazza, és az anyag ezen a koncerten kerül közönség elé először.

Takáts Tamás Dirty Blues Band újra a Muzikumban!

Muzikum Klub & Bisztró, december  9., 20:00

Az ország egyik legkiválóbb énekese, a Karthago, a Senator és az East frontembere, Takáts Tamás 1990-ben hozta létre saját zenekarát, a Takáts Tamás (Dirty) Blues Bandet, Gál Gábor gitárossal közösen. A zenekar, az amerikai blues- és a magyar rock legjobb hagyományait ötvözi karakteres dalaikban – 33 éve töretlen lendülettel teszik a dolgukat, áprilisi koncertjük után újra ellátogatnak a Muzikumba!

Woodstock Barbie x The Royal Freak Out

A38 Hajó, december  9., 20:00

A Woodstock Barbie a Duna, a Tisza és a Mississippi találkozásánál született, egybemossa a dögös stonert, a forró bluest és a pszichedelikus soult. Fuzz pedálok, lágy dallamok.

A Kultark bemutatja: Balázs Elemér Group

Balázs Elemér formációja kiemelkedően egyéni hangzásvilágot alakított ki; ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, melyeket a férfi és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé.

Bálna / Koyot / Alsórakpart

Gödör, december  9., 20:00

Az alternatív rockot játszó Bálna zenekarhoz ezúttal a páratlan Varian Villenueva (ES) is csatlakozik. A Koyot új felállással és új dalokkal érkezik, de a fuzz pedálok ugyanúgy kitekerve maradnak. Az agglomerációs indie pop/rockot játszó Alsórakpart pedig szövegcentrikus dalokat és otthonos hangulatot visz majd a Gödör színpadára. Menjetek, jó lesz!

Satori presents: Maktub by Pure Lust at Akvárium Klub

Akvárium Klub, december  9., 23:00

Satori a "Maktub" című filmes show-ját hozza el az Akvárium Klubba. A "Maktub" egy audiovizuális ünnep, amely a különböző hangszerek hangszíneivel varázsolja el a hallgatóságot. Line Up: Satori (NL), Secret Factory, Daniel Santiago, Daniel Ban

Ninjabreakz & Signal pres. Stanton Warriors (UK)

A38 Hajó, december  9., 23:30

A Stanton Warriors visszatér Budapestre, és most először egy exkluzív "All Night Long" szettet hallhattok tőlük, amelybe minden belefér majd a kezdetektől egészen napjainkig, igazi breakbeat klasszikusoktól a legújabb megjelenéseikig.Várnak mindenkit december 9-én az A38 Hajón egy megismételhetetlen bulin!