Szombati programajánló

A fővárost nem állítja meg a hideg! Sőt, fesztivállal dacol az elemekkel! Mellé jönnek a családi programok napközben, sötétedéskor pedig beindul a zenegépezet! A sok teltházas buli mellé igyekeztünk olyan programokat összehozni, ahová még maradt belépő!

Chinatown Budapest, február 3-4. 

A budapesti kínai közösség szeretettel meghív mindenkit az idei kínai újévi ünnepségekre a Budapesti Chinatown-ba. A sárkány évét köszöntő 2024 évi Kínai Újévi Fesztivál két hétvégén keresztül fog zajlani. A második rész február 3.-4.-én kerül megrendezésre, bel- és kültéri programok egyaránt lesznek. Többek közt a nyolc szellemi kulturális örökséggel rendelkező Chengdu (Szecsuán tartomány székhelye) előadói fogják bemutatni tudásukat.

A tölgyfák az európai kultúrában már több ezer éve jelentős szerepet játszanak, az istenek fájaként tisztelte és tiszteli több nép is, méltóságteljes megjelenése, barázdált kérge, jellegzetes levele és lombkoronája miatt hazánkban is különleges helyet tölt be a természetszeretők szívében. A túrázók talán nem is tudják, hogy a tölgyek mennyi állatnak biztosítanak élőhelyet. Törzse és ágai otthont nyújt mókusoknak, madaraknak és bogaraknak, gyökereinél egerek és gombák húzzák meg magukat. Termése élelmet biztosít, a körülötte lévő avar fekvőhelyet ad az arra járó vaddisznóknak, sünöknek és rókáknak. A fa számos állatnak a túlélést jelenti, lombja védelmet nyújt a zord időjárás és a ragadozók elől. A tölgy óv és ad, így válik az erdő központi alakjává.

Az új évben is éljen a divat, csodálatos viselhető műalkotásokkal találkozhattok majd.


Az Exhibition on Screen angol képzőművészeti dokumentumfilm-sorozat következő epizódja, a MARY CASSATT: A MODERN NŐ PORTRÉJA 2023 szeptemberében jelenik meg a hazai művészmozikban. Cassatt radikális képein a nők művelt, világra nyitott társasági lények. Ez gyökeres szakítást jelentett a nők korábbi, tárgyiasító ábrázolásmódjával. 

Szuperhős-találkozó, avagy családi farsangi délután

Eötvös10 Művelődési Ház, február 3., 16:00

Találkozó az Eötvös10 színháztermében, ahol bátran vagánykodhattok, megmutathatjátok fantasztikus képességeidet. Az Iszkiri zenekarral felturbózzuk különleges adottságaitokat, majd lesznek főhősválasztó próbatételek. Ruháitokat megversenyeztethetitek, mi pedig díjazni fogjuk a leleményes és újszerű megoldásokat. Készülhettek frappáns bemutatkozó verssel, monológgal, novellával.  

A Heavy Brains zenekar bemutatja legújabb albumát a "Tanult Módszerek"-et! Komoly miami vice vibe-ok, autósüldözés flessek, és a parafok 100-ról 0-ra esik! Menjetek, tomboljatok velük! Először hallhatjátok élőben ezeket a dalokat, de a régebbi lemezekről is biztosan felcsendül 1-2 szám, garantált Heavy élmény! Kíséró a Waiting Room zenekar lesz, akik szintén lemezbemutatóval készülnek. 

XXVII. Csángó Bál

Millenáris (B csarnok), február 3., 19:00
 

A Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány 2024. február 3-án huszonhetedik alkalommal rendezi meg a „Csángó Bált” a budapesti Millenáris Park B épületében.      

A buli egyik fő apropója, hogy D-Stroy idén ünnepli 30. születésnapját és ezért gondolták, hogy összehoznak neki egy proper bulit hozzá. Ezúttal a Dürer Kert ad neki lehetőséget, hogy megtáncoltasson minden résztvevőt és ehez a sokak álltal jól ismert és kedvelt dj/producer DIKKA is a segítségére lesz. Viszont nem csak D-Stroy t szeretnék megajándékozni, hanem titeket is ezért mindekit felírnak a vendéglistára, tehát a buli INGYENES a résztvevők számára!    

ROBOT Rock • A belváros rock diszkója

Robot,  február 3., 22:00