Szombati programajánló

Végre beköszöntött a farsang, aki ilyesmire vágyik, választhat is! A többieknek be kell érnie a hagyományos programokkal, délelőtt a családdal, estefelé meg már egyedül is lehet szédülni!

Katonai régiséggyűjtő találkozó és börze
KMO Művelődési Központ, február 10., 9:00

A több mint 20 éves múlttal bíró találkozó, új helyszínen mutatja meg a különböző korok hadtörténeti érdekességeit. Nagy tudású, elkötelezett gyűjtők hozzák el kincseiket,érdekes és értékes gyűjteményüket. Beszélgethetsz a történelem olyan összefüggéseiről,amit szemtanúként is néhányan még átéltek.Minden tárgynak meg van a saját története. Bővebb információ és jelentkezés: Német Ildikó, email:inemet@freemail.hu 

Farsangi piacozás a Hunyadin

Hunyadi tér, február 10., 9:00
 

Február 10-én egy rendhagyó piacozásra invitálnak benneteket a Hunyadi térre, ahol a termelői portékák és finomságok mellett a farsangi mulatság lesz a főszerepben! 

Farsangi mulatság a Budapest Gardenben
Budapest Garden, február 10., 10:00
 

Február 10-én izgalmas programokkal és ajándékkal várják a jelmezbe öltözött gyerekeket egy felejthetetlen farsangi mókára! Lesz bábszínház, kézműves sarok, álarckészítés, arcfestés, sőt a Garden tombolán még értékes ajándékokat is nyerhettek, miközben animátoraik vidám játékokkal szórakoztatják a kicsiket és nagyokat! 

Közönségtalálkozó Varró Danival

Marczibányi Téri Művelődési Központ, február 10., 10:00

 

Az író tolmácsolásában hallhat a közönség részleteket az új könyvből, történeteket a szereplőkről, élményeket. Hozd el kedvenc könyved és dedikáltasd! A program után a könyvekhez kapcsolódó kézműves foglalkozás az UPSZ csapatával. Lesz szörp és igazi mesevilág.  

Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből. A nyáj már-már lehetetlen küldetésre vállalkozik: igyekeznek hazajuttatni a meglepő képességekkel teli farmonkívülit, Lu-Lát, mielőtt az ufóvadász ügynökök kaparintanák meg. A sorozatból és a korábbi mozifilmből jól ismert hősök, Shaun, Blitzer és a többiek életre szóló utazásra indulnak a Csibefutam és a Wallace és Gromit alkotóinak legújabb, az egész család számára feledhetetlen animációs kalandjában.   

Cirque du Soleil: OVO

MVM Dome, február 10., 15:30

Egy színpompás és életteli show minden korosztálynak. A Cirque du Soleil örömmel jelenti be, hogy visszatér Budapestre egy vadonatúj előadással, az újra turnézó, hatalmas teljesítményeket és lenyűgőző akrobatikus mutatványokat felvonultató OVO-val. Izgalmas Cirque du Soleil élményként az OVO betekintést nyújt a rovarok életének egy napjába; az energiával és a mozgással teli, megállás nélküli forrongásba.

Téveszme 20. x NuSkull 20. x Petofi 10.  

Dürer Kert (Kisterem), február 10., 16:00

A második X ideje is eljött hát, ugyanis 2024-ben 20 éves lesz a zenekar! Ennek örömére egy aránylag országos turnét csapnak a szintén jubiláló Petofi barátaikkal és Counter Clockwise-os cimborákkal vállvetve, melynek első állomása az ugyancsak második X-et töltő NuSkull.hu (hallatlan, mennyi együttállás!) bulinak is helyet adó, legendás Dürer Kert!  

TechnoCool - Képzőművészet és zene

Magyar Nemzeti Galéria, február 10., 17:00

Február 10-én, szombaton, a másnap záró TechnoCool-kiállítás áll hosszított nyitvatartású est középpontjában. Artist Talk program Nemes Csaba képzőművésszel, kurátori vezetés Petrányi Zsolttal, – valamint rendhagyó tárlatvezetések – Winkler Nórával, Topor Tündével és Csepelyi Adriennel – várják a közönséget. A múzeum legfelső szintjén, a kiállítás együttműködő partnere, a Telekom Electronic Beats élő elektronikus produkciókkal, DJ-szettekkel és különleges fényművészeti programmal idézi meg a kilencvenes évek világát. 

Különleges 35. jubileumi Sing Sing koncert melyen egykori cellatársak mellett színpadra lép Abaházi Csaba is. A tavaly júliusi százhalombattai emlékkoncert után február 10-én Budapesten is megemlékeznek egykori zenésztársai az 1993-ban, tragikusan fiatalon elhunyt gitáros, Kun Péter 'Kunos' (Triton, Magazin, Sing Sing, Új Triton, Kanguru, Pokolgép, Edda Művek) gitárosról. A Sing Sing különleges 35. jubileumi koncertjével együtt kerül megrendezésre ez az esemény, melyen az egykori cellatársak mellett színpadra lép Abaházi Csaba, valamint Kunos lánya, Kun Petra is.

HOBO – Vadászat 40 

Papp László Budapest Sportaréna, február 10., 19:00
 

A blues és a rock szerelmesei különleges koncertélményben részesülnek HOBO következő Aréna koncertjén 2024. február 10-én. 40 évvel ezelőtti megjelenését ünnepli a „Vadászat” dupla album. Minden idők egyik legikonikusabb hazai rock albuma hirtelen felindulásból született, mégis a műfaj meghatározó klasszikusává vállt. Megjelenésekor a lemez a ritka koncertalbumok egyike volt, amely zeneileg és szövegileg gondosan megtervezett életképekben jelenítette meg a történelem és a társadalom keresztmetszetét. A bomba sikerű Budapest Sportcsarnok-beli teltházas lemezbemutató óta négy évtized telt el, de a Vadászat hatása, öröksége generációkon átívelő.

Flanger Kids: Gyarmati Fanny és Szczuka Panka elektronikus bedroom duója 2020 óta szakít ki minket dalaival a valóságból és repít el más létállapotokba. Az éteri vokálokhoz kontrasztos zenei textúra párosul, amely néhol puhább, máshol nyers vagy éppen kaotikus. 
Cancel - rapper, producer, művész, multi-média alkotó, és ahogy ő jellemzi magát: egy mániákus.

100 éves a Cataflamingo! Itt az ideje, hogy az öregfiúk belebújjanak legpompásabb öltönyeikbe, susogós nacijukba, ‘Sport’ feliratos papucsaikba és régi szerelmeikről, a legjobb melegvizes fürdőkről, az elmúlt nyarak nagy ígéreteiről és úgy általában azokról a dolgokról énekeljenek, amit megtanultak ezalatt a röpke egy évszázad alatt. Milyen gyorsan elszaladt.