Szombati programáradat

Az első nyári szombaton annyi a program, hogy majdnem belefulladtam válogatás közben. Szabadtéri, beltéri, gyerek, felnőtt, színház, koncert, gastro, piaci séta...Nem lesz könnyű választani!

BG BudaPesti Gardróbvásár

Bobek Garden, június 5., 10:00

Végre eljött ez a pillanat is, újra nyitják kapuikat!
Várnak minden árulni és vásárolni vágyó kedves vendéget, a Bobek Gardenben a belváros egyik legnagyobb használt ruha vásárán, ahol, mindig mindenki megtalálja a kincseit!


Emberi Gyakorlatok - JazzaJ minikoncertek & Rácz Nóra élőrajzai

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, június 5., 10:00

Zajlik, rohanás, pihenés, pörög a munka, az otthon, barátok, színház, egy sör, mozi, aludni is kellene, sietni kell, bevásárlás, legyél 5 helyen, mindig jókor, jó helyen. Egyszercsak SToP, StOP, STOp, STOP! maradj otthon! ne találkozz! ne tüsszögj, ne érints, ne vegyél levegőt! DE. Vegyél levegőt! Újra lélegzik a város. A virágosnál virágzó a hangulat!


Felfedezők Napja 2021

Online, június 5., 10:00

Tavaly megváltozott mindannyiunk élete! A világ bezárkózott, a turizmus – mint iparág – veszélybe került. Ugyanakkor egyre jobban várjuk, hogy kiszabaduljunk és újra elővehessük bakancslistánkat!
Kérdések és válaszok, tippek, esélylatolgatás, bakancslistás helyek turisztikai szakemberekkel, világutazókkal, kalandorokkal, a Földgömb szakértőivel: a Felfedezők Napján.


Kreatív kert gyerekeknek

Füvészkert - ELTE Botanikus Kert, június 5., 10:00, 11:15

A foglalkozások két modullból állnak: 1. keresgélős séta a Füvészkertben, növényismertetéssel. 2. hazavihető növény ültetése, gondozási tanácsok. Ágyásokban levő növények ültetése, gondozása, szüretelése. Minden foglalkozás más, nem kapcsolódnak össze.


Nyári Etyeki Piknik LIGHT

Etyek Gasztrosétány, június 5., 10:00

A Nyári Etyeki Piknik Light-tal nyit az Etyeki Gasztrosétány! Végre ismét meg lehet kóstolni a helyi ízeket, borokat és pezsgőket és ejtőzni a szőlősorok között.


Boribon és Annipanni

Budapest Bábszínház, június 5., 10:30

Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Hétköznapi kalandjaik legnagyobb varázsa, hogy minden mai és egykori gyerek számára ismerősek. Mert mindenki vágyott már piros kisautóra, barátkozott össze kóbor cicával vagy épített házat az asztal alatt.


Mazsola

Interaktív Meseszínpad (Margitsziget), június 5., 10:30

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg a bábszínpadon. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott, s nagy sikerét az emlékezetesen kedves bábfigurák garantálják.


A teknős és a nyúl versenyfutása

Center Színház, június 5., 11:00

Soha nem vehetné fel futásban a versenyt a teknős, a nyúllal. Egyszerűen sokkal rövidebbek a lábai. Egyszer mégis kihívja őt a pökhendi nyúl. A teknős nem akar szégyenben maradni, állja a kihívást!


Átrium Staff Band

Átrium, június 5., 12:00

Élőzenei kirakatkoncert, az Átrium előadásaihoz szorosan kötődő dalokból, Kovács Máté és az Átrium Staff előadásában. A kirakatkoncerten elhangzanak többek közt Az Őrült Nők Ketrece, a Chicago, A bogyósgyümölcskertész fia, A félelem megeszi a lelket című előadásokból megismert dallamok, sajátos feldolgozásban.


A kíváncsi kiselefánt - részletek az előadásból

Stúdió "K" Színház, június 5., 15:00

A "leporelló képeskönyvek" - technikáján alapuló, Henry Rousseau-t idéző festői dzsungelvilág megidézése élő zenével. A történetek főhősei óvodás korú kisállatok, a kíváncsi kiselefánt és a kis pöttyös jaguár. Az előadás az ő kalandjaikon keresztül mesél, a természetről, a barátságról és mások elfogadásáról.


Isteni végjáték

Átriun, június 5., 15:00, 19:30

Egy este a Mindenhatóval. - Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van az Univerzum-projektről, megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.


Richter Gedeon tudományos show

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem), június 5., 17:00

Látvány és izgalom a tetőfokon! Egy olyan világába kalauzolják a látogatókat, ahol a fizika és a kémia brutális törvényei uralkodnak, ahol az előadó bemutatja kedvenc és leglátványosabb kísérleteit. Az előadás a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával valósul meg.


Az ember tragédiája

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, június 5., 17:00

Madách Imre drámai költeménye a gimnazisták számára kötelező olvasmány, ám a Kolibri
Színház Novák János rendezésében színre kerülő előadását bátran ajánlják a fiatalabbaknak is.
Az alkotók a szöveg hiteles tolmácsolása mellett arra törekszenek, hogy az újszerű színpadi
megoldások és digitális látványvilág révén 12-18 évesig minden korosztály megtalálja a mű
számára legmegfelelőbb rétegét és maradandó színházi élménnyel gazdagodjon.


Pannonia Allstars Ska Orchestra // MONYO Land

MONYO Land, június 5., 17:00

A Pannonia All-Stars Ska Orchestra együtt nőtt fel a hazai fesztivál-kultúrával: a kétezres évek közepén friss, üdítő jelenségként robbant be a klubokba eklektikus, karibi zenéjével és végtelenül szórakoztató attitűdjével.


Margaret Island, vendég: Konyha

Budapest Park, június 5., 18:00

A számos díjjal kitüntetett csapat a mai napig az őszinte örömzenélés erejében hisz, így bizonyára rengeteg pozitív energiát és persze nagy slágereket hoznak magukkal a Park színpadára.


ALVIN és a Mókusok

Barba Negra, június 5., 18:00

Az Alvin és a Mókusok június 4-én és június 5-én két napon keresztül mutatja be új nagylemeze dalait és ünnepli Veletek a Zenekar születésnapját. A két estére különböző dalokat válogattak az új lemezről, ezért érdemes pénteken és szombaton is velük tartani!


Ramazuri

Nemzeti Táncszínház, június 5., 19:00

A RAMAZURI nevettet, ellazít, feltölt és elkápráztat. Látványos és nagyszabású, élőzenével kísért és akrobatikai elemekkel tarkított tánc-cirkuszi kavalkád, amelyben derűs és szellemes koreográfiák követik egymást.


A nyugat császára

Online, június 5., 19:00

Synge darabja keserédes humorral, mély emberismerettel, végtelenül szerethető karakterekkel mesél szerelemről, rajongásról és az emberi kiszolgáltatottságról.

 

ITTHON – a Kárpát-otthon imái - A Szent Efrém Férfikar koncertje

Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom, június 5., 19:30

Az idén 10 éves Orientale lumen egy különleges pünkösdi koncerttel zárul 2021. június 5-én a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplomban. Az Itthon alcímet viselő műsorban 15 nyelven szólal meg az Úr imája, a Miatyánk és minden egyes elhangzás után az adott nyelven egy-egy motettát vagy vallásos éneket, legtöbbször Szűz Máriához, az Istenanyához szóló himnuszt énekel a Szent Efrém Férfikar.


Erik Sumo Vaccinated Robots Band a Kobuciban

Kobuci Kert, június 5., 20:30

Tövisházi Ambrus 2005 óta létező zenekarának első koncertje, a nyitás után, azaz: a Mount Fuji hegyen gyártott, frissen vakcinált robotok a bejárják a Rókatündérek barlangját, a Sziklás Hegységet, az északi Jégtornyot, levezetésképp pedig Bajlevest főznek. Mindez a Kobuciban.