Szombati programok

Mai összeállításunkban 10 szuper családi program közül választhattok, de akadnak még színházi és koncert előadások is a napi ajánlóban.

Állat- és Növényszeretet Fesztivál 2021.

Fővárosi Állat- és Növénykert, október 2., 9h

Az Állatkert október 2-án, 3-án és 4-én (szombat-vasárnap-hétfő) tartja az Állat- és Növényszeretet Fesztivált. A háromnapos program keretén belül felhívják a figyelmet az állatok és a növények fontos szerepére. A programok általános állatkerti belépőjeggyel, éves bérlettel és 4évszakos bérlettel is látogathatóak.

XIII. Kerületi Családi Sport- és Életmódnap

Angyalföldi Sport- és Szabadidő Központ, október 2., 9h

Családi Sport- és Életmódnap az egész kerületben! Használd ki a lehetőséget, és mozogj, sportolj egész nap a NYÍLT NAP keretében! A kerületben 13 helyszínen kínálnak különféle ingyenes sportolási lehetőséget kicsiknek, nagyoknak, kezdőknek és haladóknak, aktívaknak, passzívaknak, esetleg újrakezdőknek, félénkeknek, bátraknak, vagy csak a kíváncsiaknak. Tehát mindenkinek, aki kimozdulna otthonról, és aktívan töltené a napját!

Kreatív kert gyerekeknek - Szüret

Füvészkert - ELTE Botanikus Kert, október 2., 9h

Növényismeret, növényültetés, alkotás 3-10 éves gyerekeknek. A foglalkozások két modullból állnak: 1. keresgélős séta a Füvészkertben, növényismertetéssel. 2. hazavihető növény ültetése, gondozási tanácsok. Ágyásokban levő növények ültetése, gondozása, szüretelése. Minden foglalkozás más, nem kapcsolódnak össze. Lehetőség szerint minden foglalkozáson más-más növényt ültethettek.

A Magyar Népmese Napja

Szentmihályi Kulturális Központ, október 2., 10h

Mesével nevelni a legjobb dolog a világon: a mese tanulsága beépül a gyermek cseperedő lelkületébe, elgondolkodtat, utat mutat. A Szentmihályi Kulturális Központban és az Erzsébetligeti Színházban ezen a napon minden a magyar népmesék furfangos és tanulságos történetei, vitéz hősei és éles eszű leánykái körül forog majd.

11. Mom Sport ÁsványBörze

MOM Sport Uszoda és Sportközpont, október 2., 10h

A Lelkes ÁsványBörze egy csodás nyár után újra nyitja kapuit! A folyamatosan bővülő rendezvényeken mindenkire gondolnak, így a szokásos választék - nyers, csiszolt ásványok, ősmaradványok, drágakövek és ezekből készült ékszerek, dísztárgyak - mellett, igyekeznek minden alkalommal egy kis újdonsággal készülni.

Helló Budapest jövünk Budaörs! - Szezonzáró Családi Sétarepülő Hétvége és Honvédelmi Sportágbemutató

Budaörsi repülőtér, október 2., 10h

A Budaörsi Repülőtéren egy igazi Családi Sétarepülő Hétvége, ahol sok-sok repülőgépet kipróbálhatsz. Jönnek a katonai hagyományőrzők, lesz repülőgép simogató, mindkét nap jön a levegőből SÜSÜ a sárkány, aki ajándékoz is hoz a gyerekeknek, repülhetsz vadászpilótával, kipróbálhatod a honvédelmi sportágakat. Szóval, ez egy igazi remek program a család minden tagjának!

Szalóki Ági gyerekkoncertje, vendégművész: Balogh Gusztáv

Pesti Vigadó, október 2., 11h

Szalóki Ági családi koncertjén az elhangzó dalokat a Körforgás c. lemez dalaiból, a Cipity Lőrinc és Gingalló dalaiból, sőt, a Téli-nyári labodából válogatja. Elhangzanak majd olyan dalok is, amik még nincsenek a lemezeken.

Nemzeti Vágta

Hősök tere, október 2-3.

A Nemzeti Vágta a budapesti Hősök terén megrendezett, magyar tradíciókra épülő, történelmi hangulatú lovasverseny, a magyarság határokon átívelő, hagyományőrző fesztiválja. A Nemzeti Vágta egyedülálló lovas ünnep, és a magyar tradíciókra épülő kulturális, turisztikai, gasztronómiai, történelmi településfesztivál is egyben.

5. szülinapi örökbefogadó nap és bundás bandázás

Dürer Kert, október 2., 12h

Idén ősszel 5 évesek lettek és ezt egy fergeteges szülinapi Dürer Kerti Partyval és örökbefogadó nappal ünnepelik meg. Velük lesznek legbundásabb gazdikeresőik, vidám csapattagjaik és vadiúj ajándéktárgyaik is. Öltözzetek melegen majd! Ugye mentek?

Scooter

Budapest Park, október 2., 18h

2021-ben ismét ellátogat Scooter a Budapest Parkba, hogy őrületes happy hardcore ütemekkel rengesse meg a táncteret! Faster Harder Scooter!

10

Radnóti Színház, október 2., 19h

Bánya-trilógiával híressé vált erdélyi drámaíró, Székely Csaba legújabb színdarabját a tízparancsolat ihlette, amelyet a Radnóti Színházban láthat először a közönség. A 10 tíz magányos ember történetét meséli el úgy, hogy – akárcsak egy bűnügyi sorozatban –, fokozatosan bomlanak ki egymáshoz fűződő viszonyaik, lassan tárulnak fel egymás sorsát keresztező életútjaik.

Nagyvizit

Karinthy Színház, október 2., 19h

Gyurkovics Tibor 1972-ben írt, fekete humorú sikerdarabja, a Nagyvizit egy kórház sebészetének négyágyas kórtermében játszódik, ahol ki-ki vérmérsékletétől és lelkiállapotától függően viseli el azt, amit a sors és a kórházi személyzet kiosztott rá… Lehet-e, szabad-e humor nélkül élni? Talán a legkétségbeesettebb, legszívszorítóbb pillanatokban van leginkább szükségünk öniróniára…

Amikor összegyűrtük az eget // Ónodi Eszter & the Open Pub lemezbemutató

Gödör, október 2., 19h

Ónodi Eszter vadonatúj zenekarának lemezbemutató koncertje a Gödörben.

Segítség, megnősültem!

6szín, október 2., 19h

Intenzív színházi élményt és garantált szórakozást ígér Pindroch Csaba új önálló estje, a „Segítség, megnősültem!” című egyszemélyes vígjáték. A Sebestyén Elemér azonos című regénye alapján írt kortárs komédiáját Pindroch Csaba társ-dramaturgként, producerként és az előadás egyedüli szereplőjeként jegyzi, a darab rendezője Radnai Márk.

Illatszertár

Thália Színház, október 2., 19h

Vágyak, remények, pletykák, félreértések és két idegen titokzatos szerelmi levelezése, akik egy véletlen folytán nagyon is közel kerülnek egymáshoz – minden van, ami egy sodró lendületű komédiához kell. A világhírű szerző külföldön is nagy sikereket befutott, többször filmre vitt darabja a harmincas évek nyüzsgő, színpompás Budapestjére kalauzol vissza minket.

Bécsi Szimfonikusok

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), október 2., 19h

A koncert szólistája, a világhírű brit mezzoszoprán, Sarah Connolly sokoldalú énekes, repertoárja Händeltől a kortárs zenéig terjed. Az 1900-ban alapított Bécsi Szimfonikusokat olyan muzsikusok vezették, mint Furtwängler, Karajan, Sawallisch, Giulini. Karmesterük, a kolumbiai Andrés Orozco-Estrada egy beugrás nyomán vált ismertté Ausztriában, amely új hazája lett - de Németországban, Nagy-Britanniában és az Amerikai Egyesült Államokban is nagy sikereket arat.