Szombati programok

Ahogy a téli szombatokat általában, ezt is a szabadban kezdjük. Jó adventolás és vásározás után megérdemelt program a meleget nyújtó mozi. A film alatt eldönthetjük, melyik koncertre látogassunk el a nap hátralévő részében.

Advent Erzsébetvárosban

Madách tér, december 3-23.

Erzsébetváros Önkormányzata és az ERöMŰVHÁZ idén hagyományteremtő jelleggel útnak indítja az Advent Erzsébetvárosban című rendezvénysorozatot, amelynek keretében december 3-23. között kézműves és gasztronómiai vásárral, családi és gyermekprogramokkal, valamint utcaszínházi attrakciókkal és koncertekkel várják az érdeklődőket a Madách Imre téren.

A II. Nagy Bolhapiac!

Virág Benedek Ház, december 3., 9:00

Igazi kincskeresésre invitálunk mindenkit a Virág Benedek Házba. Az értékmentés és az újrafelhasználás jegyében rendezzük meg a bolhapiacot, melyre szeretettel várunk árusokat és vásárlókat egyaránt.

A filmben Frida Kahlo sokrétű személyiségének két aspektusát ismerhetjük meg: a kortárs feminizmus forradalmian úttörő művészét, valamint az embert, aki saját megkínzott testének és feldúlt kapcsolatainak foglya volt. A David di Donatello-díjas olasz színésznő, Asia Argento mint narrátor segítségével megtalálhatjuk a közös vonásokat a művész két arca között.

Fatal Error / Kies // Budapest // NINCS GÁZ TURNÉ 2022

Barba Negra Blue Stage, december 3., 19:00

2022 őszén a Fatal Error és a Kies közös klubturnéra indul, melynek budapesti állomása december 3-án lesz a Barba Negrában (Blue Stage). A két zenekar régóta szoros barátságot ápol, többször is koncerteztek már együtt, így nem csak a tagok, de a két zenekar közönsége közt is megvan a kölcsönös szimpátia. Ha szereted az arcon pörgést, itt a helyed, tarts velük!

LORD 50 - Jubileumi koncert

Barba Negra Red Stage, december 3., 19:00

50 év, számlálatlan kilométer, dalok, slágerek, sok ezer szál rózsa, és a közönség állandó szeretete. Ez jellemzi a LORD zenekar pályáját. December 3-án, a Barba Negra Red Stage ad otthont a zenekar jubileumi, 50 évét megünneplő koncertnek. Az ünnepi koncert számtalan meglepetést is tartogat, remek vendég zenekarokkal és különleges vendégekkel.

A Külön falka történetében a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

Mesterkód

Budapest Aréna, december 3., 20:00

Forrás: Mesterkód Musical

A 2022. év különleges produkciójának szánják az alkotók a Mesterkód című romantikus musicalt, amely a szerelem örökkévalóságát mutatja be, izgalmas fordulatokon keresztül. Az emberek lelkének adatait gyűjtő és feldolgozó, úgynevezett Lélekstatisztikai Hivatal szerelmi csalódásoktól sebzett munkatársa, akit Palcsó Tamás alakít, megalkot egy operációs rendszert, amit Lélekdonor 2-nek nevez el. A mesterséges intelligenciát, akit Lutter Imre személyesít meg, arra kéri, hogy keresse meg számára a boldogságot, elsősorban a gazdagság révén. Azonban a számítógépes program a szerelmet mutatja az egyetlen lehetséges útnak, és időutazások révén kulcsfontosságú jeleneteket varázsol elő a fiatalember múltjából és jövőből. A boldogságkeresésben részt vesz Nika (Veres Mónika) is, mint Palcsó hivatali kolléganője.

2022. december 3-án egy exkluzív koncerttel tér vissza a Cloud 9+ az A38 Hajó fedélzetére, hogy együtt zárhassák az évet. A rock’n’rollt elektronikus elemekkel ötvöző zenekar minden fellépésén 120%-on pörög, hát még, ha az évzáró bulijukról van szó! Biztos, hogy ezen az estén is izomlázunk lesz a sok tánctól, és tátva marad majd a szánk a látványtól! A különleges koncerten az elmúlt 10 év legjobb dalait szedi össze a zenekar, vendégekkel, és több meglepetéssel karöltve.

Dés László Free Sounds Quartet

BMC - Opus Jazz Club, december 3., 20:00

Dés László, Lukács Miklós, Dés András és Fenyvesi Márton nemzedékeken átívelő, szabad zenét játszó zenekara 2019 elején állt fel. Elgondolásuk, hogy az amúgy is nagy zenei szabadságot feltételező jazz műfajának végsőkig tágítsák a kereteit. Csak hangszeres tudásukra, a fülükre és érzékenységükre hagyatkozva, minden előzetes próba, egyeztetés nélkül játszanak, a teljes szabadság örömével.

Free BJC Jam Session: Monár Sándor Trio

Budapest Jazz Club, december 3., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

A házrezidencia - Naga és Beta - két elmaradhatatlan, négykezű sziluettje, egész estés maradásra csábít. Maratoni pingpong-estek, fenntartható, egész estés, egyedi kialakítású gálaműsor kiváló közlekedéssel - menj és légy a világörökség része!