Szombati programok

Ma egy keretes szerkezetű szombatot ajánlunk. Dupla keretest! A ráma díszveretes, koncertekkel kezd, majd rátér a mozgóképszínház matt felületére, előrukkol aztán világsztár zenebonával, hogy végül ismét a vizuális simogatással búcsúzzon a vasárnapot várva.

Bezometer Piknik #5

Kabin, július 1., 15:00

A májusi bezó piknik után kínálja magát a folytatás, természetesen nem is állnak ellen, lelkesen visszakanyarodva a Kabinba, ahol a Bezometer számára a piknik koncepciója először megszületett 2018-ban. A piknikezés jegyében már délután felcsendülnek, majd beleengedik magukat az estébe is, megadva az esélyt a zenei kiteljesedéshez.

radiocafé party w/ Richard Dorfmeister

Akvárium Klub, július 1., 16:00

Új időszámítás kezdődött, megint van radiocafé! 2023. július 1-jén pedig beüt az első komolyabb cafés buli! 16:00 órától kezdődhet a hangolódás az Akvárium Klub Teraszán! Ott lesz a radiocafés dj-k színe-java! Tibsã, Von Yodi, Nafta, Superman, GLMB, Selector Emká, Rob A Terasz bulira a belépés INGYENES!

Lick The Click! Sunburst x Ramazuri

A38 Hajó, július 1., 16:00

Júliusban elsőként egy olyan sorozat teszi le a névjegyét, amelynek már a neve is a tánctér felforgatását ígéri. A Kirill és Kernel páros működtette Ramazuri négy éve fut és mára az egyik legmarkánsabb hangú produkciónak számít a pesti house partik palettáján. A kettős játékában ízléssel adagolt, funkban erős modern minimal és légies, ám dinamikus tech-house rollerek keverednek a bátran mért, klasszikus jegyeket is bőven mutató deep house világgal.

International Reggae Day Budapest '23

Arena Garden, július 1., 16:20

Július 1 a Reggae Nemzetközi Napja. Idén július 1-jén szombaton az Arena Gardenben ünneplik a reggae-t megannyi alműfajával, a hozzá kapcsolódó egész kultúrával, üzenettel, mozgalommal együtt. Rastafari, roots and culture, word sound and power...stb A magyar szcéna legjobb, leghitelesebb előadói közül válogattak össze egy ütős, izgalmas, tényleg top-a-top line up-ot, délutántól hajnalig szól majd a kiváló muzsika.

Kowalsky meg a Vega

Budapest Park, július 1., 18.00

Az idén 20 éves jubileumát ünneplő Kowalsky meg a Vega az elmúlt két évtizedben rengeteg mindenen ment keresztül, de azt bátran állíthatjuk, hogy népszerűségük töretlen. Felsorolni is nehéz lenne, mennyi slágert köszönhetünk nekik, albumaik pedig rendre a toplisták élén landolnak. Fülbemászó pop-rock dallamok és könnyen érthető, mégis elgondolkodtató dalszövegek jellemzik a csapatot, akik már jó néhányszor telerakták a Parkot. Július 1-én a régebbi slágerek mellett valószínűleg az idén februárra tervezett nagylemez dalaiból is szemezgetnek majd.

A pap gyermekei

Az önfeledt, hamisítatlanul nyári vígjáték főhőse Don Fabijan, egy kis horvát sziget ifjú és energikus papja. A férfi elkeseredve látja, hogy a helyiek mennyire nem tekintik fontosnak az utódnemzést, ezért sajátos módot talál ki arra, hogy növelje a lakosok és így a hívek számát: gondoskodik róla, hogy a helyi boltokban fellelhető összes óvszeren apró lyuk segítse a gyerekszaporulatot. Egyre bonyolódó akciótervéhez tettestársakra lel Petar, az újságárus és Marin, a gyógyszerész személyében, azonban a bébi boom váratlan következményekkel jár.

Szabadtéri film: A kenguru (1976)

Magyar Zene Háza, július 1., 19:00

Az MZH Szabadtéri színpadán is folytatódnak a zenés filmvetítések - a nyárestékhez passzoló alkotások közül elsőként az 1975-ben készült, A kenguru című zenés road-movie látható. A film középpontjában a hosszú hajú, különc viselkedésű teherautósofőr, Kánya (Gálffi László) és egy stoppos lány (Tarján Györgyi) szikrázó, be nem teljesült kapcsolata áll, illetve az, hogy ez a véletlen találkozás milyen folyamatokat indít el Kánya életében. Miközben a háttérben végig ott hallható az akkori szinte teljes magyar poprock élvonal (többek között a Fonográf, az LGT, az Omega, a Bergendy, a Skorpió, a Generál, illetve Koncz Zsuzsa, Kovács Kati és Zalatnay Sarolta). A lemezen is megjelent filmzene a műfaj egyik legjobbja a hazai kínálatból.

Tom Jones | Budapest 2023

MVM Dome, július 1., 20:00

Tavaly nyári koncertjének elkerülhetetlen halasztását követően Sir Tom Jones alig várja, hogy 2023. július 1-jén visszatérjen Budapestre vadonatúj, Ages & Stages című turnéjával. A legendás walesi énekes, Sir Tom Jones továbbra is a világ egyik legnépszerűbb előadója, időtlen slágereivel, tehetségével és karizmájával ragadja meg a közönséget. Hat évtizede tartó elképesztő karrierjével minden idők egyik legsikeresebb énekese, aki több mint 100 millió lemezt adott el, s a mai napig a zeneipar megbecsült és befolyásos tagja.

Boban Markovic Orkestar

A Kusturica-filmekről a legtöbbünknek Boban Marković ugrik be, és talán nincs is olyan kontinens, ahol ne ismernék a szerb trombitavirtuóz nevét, vagy legalábbis ne dúdolnák a dalait. Zenekara, a Boban Marković Orkestar több százezer eladott lemezzel büszkélkedhet, tízezrek követik örömzenélésüket bárhol is játszanak Európa-szerte.

LiMo - VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan

Erzsébetligeti Színház - Corvin Művelődési Ház (Szabadtér), július 1., 20:30

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan Budapestben, ami semmiképpen sem az, amit a dizájnos útikönyvek, vagy esetleg a hazai filmek látképei festenek a városról. Az itteni életet súlyos ellentmondások színezik. Még komplikáltabb a helyzet, amikor nem emlékszel, hogy szüleid egyhavi fizetését miként verted el egy átmulatott éjszaka során egy lisszaboni repjegyre. Itt tart most Áron 29. évében. Átlagos srácként számtalan kortárs komplexus birtokosa; frissen végzett az egyetemen, barátnője elhagyta, a szülei tartják el, amíg munkát keres, ráadásul miközben az elmúló szerelmen agonizál, valami külső, bizarr tényező mindig felülírja elképzeléseit és megszakítja intim pillanatainak eltervezett linearitását. Áron csak akkor jön rá arra, hogy a káoszban és a kiszámíthatatlanságban mégis tart valahová, amikor elmegy innen. Oda jut, ahová mindenki más: a rendbe, fegyelembe, a szívfájdalom elmúlásába, a 2 centivel a föld fölött járásba. De egy budapesti ezt nem bírja, kell a súly a lelkének, mert ez tartja a földön. Áron végül megtanulja ezt, Lisszabonból hazatérve még utoljára tesz egy próbát arra, hogy létezést produkáljon ebbe a világba, a saját életébe, a maga tempójába, a belátással kiegészülő lázadozásba.

Hunyai téri kertmozi - Zanox

Hunyadi tér, július 1., 21:00

Újra ingyenes kertmozi az Eötvös10-zel a Hunyadi téren egész nyáron! Menjetek és mozizzatok együtt a szabad ég alatt! Pokrócot, nasit, szükség esetén szúnyogriasztót vigyetekk magatokkal!