Szombati programok

Lobog a szélben a szélzsák, a programok meg programozódnak. Aludjunk délig, majd könnyed ebéd után kezdjünk egy hajón. Aztán az öreg emberek menjenek a Kertjükbe! Nem, a Kertembe! A fiatalabbak meg a Budapestébe! Estig felváltva nézzük a mozit és hallgassuk a zenét, végül levezetésként reggelig strandoljunk! Így lehet majd átkerülni a vasárnapba.

Lick The Click! Sunburst x Zvezda Beta

A38 Hajó, július 29., 16:00

Zvezda Beta, a kilencvenes évek elején egy zuglói garázsból induló és három évtizede formálódó történet főhőse, egyike azoknak a keveseknek a hazai klubszcénában, akiknek a mély undergroundban is ugyanolyan lelkes kalaplengetés jár, mint pár emelettel feljebb. A vitán felüli képességek, az önazonosság, a karizma és persze a mindig következetesen változó, de a spontenaitást, a merészséget sem nélkülöző repertoár a pult mindkét oldalának elismerését kivívja újra és újra.

The Doors, Creedence Clearwater Revival, The Who - Tribute Night

Kertem, július 29., 17:30

Szereted a The Doors-t? Ott a helyed! Július 29 szombaton hazai tribute zenekarként lép fel a Kertemben a Doors Emlékzenekar, a Creedence Clearwater Reborn és a The Whu bandákkal karöltve.
Megelevenednek ezek a legendás zenekarok és a rock történelmének meghatározó pillanatai újraélednek a színpadon!

Piknik Mozi - Zöld könyv

Óbuda, Tímár utcai Obeliszk melletti zöld terület, július 29., 18:00

Tony Lip egyszerű, ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az „előbb ütök és csak aztán kérdezek” módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.

30Y, vendég: Lázár Tesók

Budapest Park, július 29., 18.00

az idő lineáris. akkor a számolás az, hogy 23 éves a 30Y. könnyű számolni 2000-től.
az idő körkörös. akkor a számolás az, hogy virágzástól lombhullásig, lombhullástól virágzásig van egy zenekar, amit 30Y-nak neveznek. a dolgok ismétlődnek, és jó, hogy ismétlődnek. megveszed az éves matricát a zenekari buszra, beleállsz a turnéba, felveszed a lemezt, kitöltesz egy pohár bort, elfogy a cigid, nincs törölköző a szálláson. vagy örülsz, mert van. elveszted megtalálod elveszted. vagy megtalálod elveszted megtalálod. attól függ, hol állítod meg egy pillanatra. mondjuk ott, hogy megtaláltad.

Goya mesterművei - VÁRKERT mozi

Várkert Bazár, július 29., 19:00. 

A José Luis López-Linares rendezte dokumentumfilm elsősorban Jean-Claude Carrière – tavaly elhunyt – forgatókönyvíró óriást követi, amint Goya mesterműveinek máig ható erejét kutatja egy európai kultúráról, filmvilágról, érzelmekről, festészetről és természetesen Spanyolországról szóló elmélkedéssel teli utazgatás során. Carrière azt csinálja, amihez a legjobban ért: a zsenialitást tolmácsolja. Ellátogat a Pradóba; majd Goya szülőházába egy aragoni faluba, Fuendetodos megyébe; valamint a Zaragoza melletti La Cartuja bérházba, amely Goya freskóit őrzi; s további közel 30 helyszínre, ahol Goya jelentős munkái találhatók.

Strandok Éjszakája

Országos, július 29., 20:00

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére – idén 14. alkalommal – újra megrendezik a Strandok éjszakája programsorozatát július 29-én, szombaton. A kezdeményezés egyik célja, hogy olyan vendégek is minél többen ismerjék meg a fürdőket és érezzenek rá a fürdőzés élményére, akik eddig nem, vagy csak ritkán látogatták ezeket a helyeket. Ahogyan máskor, úgy idén is a törzsvendégek adják a közönség nagyobbik részét, de mindig vannak új érdeklődők is, akiket aztán magával ragad a hangulat.

Czakó Virág Quartet

BMC - Opus Jazz Club, július 29., 20:00

Czakó Virág az új generáció egyik ígéretes tehetsége, az utóbbi időben különböző formációkban szerepelt, képviselve a hagyományos jazz vonalát. A fiatal énekesnőt olyan nagyszerű előadók inspirálták, mint Ella Fitzgerald, Carmen McRae és Diana Krall, ugyanakkor a nagy klasszikusok mellett az új utakat kereső fiatal énekesnők, köztük Samara Joy is nagy hatással vannak rá. Széles repertoárja lehetővé teszi, hogy duó, trió, illetve kvartett formációban is fellépjen, az utóbbi évben leginkább jelenlegi quartetjével koncertezik. Ezen az estén népszerű amerikai jazzsztenderdek fognak elhangzani, latin bossa novákkal és néhány groove-os feldolgozással kiegészítve.

Ingyenes Kertmozi a Budapest Gardenben - Blöff

Budapest Garden, július 29., 21:00

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását, New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinak. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz azonban ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit...

röböter meets tolo & falcao (lavalava)

Dürer Kert, július 29., 21:00

Ismét haladnak tovább a Duna vonalán, helló Dürer Kert! Július 29-én szombaton 21 órától rátesznek egy lapáttal erre az őrületes forróságra: Tolo-t és Falcao-t látják vendégül egy hajnalig tartó örömünnep keretein belül. Ha lenne még olyan elektronikus zenei éjszakai bagoly, aki nem járt volna a LavaLava vezérkar valamelyik szétesésig táncoltató buliján, akkor annak velük a helye! Erősen mozgás-orientált szelekcióra számítsatok minimal, micro-house, house, french touch, nu disco és okosabb techno vonalon. A fel-és levezetésért szokás szerint a házigazda Kemuri és Simoniac felel. Viszlát a Duna-parti árnyasok alatt!

Budapest Jazz Club, július 29., 21:30

A legendás New York-i Blue Noteban és a Detroit Jazz Fesztiválon is elsöprő sikert aratott East Gipsy Band zongorista vezetője Balázs József, a közép generáció egyik legtehetségesebb billentyűse, a Krakkói Jazz Juniors Versenyen a legjobb szólista díját nyerte el, de bátyja zenekarának is egyik húzóembere.

Bailando - Budapest Park

Budapest Park, július 29., 22.00

Egy jeggyel a Park összes aznapi buliját látogathatod! 
Nagytánctér: Lidocain Night #100% magyar alter
Dzsungel: Bailando w/ Endy, Gomes #latin #reggaeton #latin-pop
Hoppá: Pure Lust w/ Daniel Ban, Daniel Santiago
Retro Kert: Tüptürüp w/ Dj George #retro #80's #90's #00's