Szombaton se unatkozz!

Ha nem a karantén, akkor az időjárás szívat, de a bátrabbak már nyugodtan szervezhetnek kültéri programokat, van miből válogatni.

Repülős Aerobörze

Aeropark, június 20., 9.00-15.00

Repülős relikviákról, régi képeslapokról, kincset érő alkatrészekről, ritka könyvekről és modellekről szól ez a nap az Aeroparkban.


Csokoládé Múzeumi praliné túra

Csokoládé Múzeum, június 20., 9.30 és 14.30

Közös séta a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg, csokoládékóstolóval.


Kakaókoncert

Online, június 20., 10.00

Komolyzenei koncert az egész családnak Fischer Iván vezetésével és magyarázataival. A legjobb program szombat délelőttre egy nagy pohár kakaó kíséretével. LINK


Nemszeretem Állatok Napja

Budakeszi Vadaspark, június 20., 10.00-16.00

Hiedelmek és babonák az állatvilágban. Lesznek egész napos játékok, élőállat bemutatók, előadások és sok fura nemszeretem szerzet: békák, denevérek, pókok, patkányok, kígyók... Szeressétek meg őket!


Écsi Gyöngyi online mesesorozata #várkertmatiné

Online, június 20., 11.00

Écsi Gyöngyi hosszú évek óta gyűjti és tolmácsolja a népdalokat. Sokoldalú művészi képességeit „bábos” előadóművészként is kamatoztatja, kétszemélyes meseszínházában a zenének, a szónak, a mozgásnak és az alkalmazott eszközöknek egyforma súlyuk, szerepük van. Népi bábjátékai, mesefeldolgozásai minden korosztály számára fontos üzenettel bírnak. Az online mesesorozatot a Várkert Facebook-oldalán lehet majd követni.


Lúdas Matyi

Center Színház, június 20., 11.00

Mese a gonosz Uraságról, és a furfangos libapásztorról.


BeatPlatz Opening Day // Psychedelic Trance & Techno Pool Bar

Piknik Park - Piknik Platz és Park Budapest, június 20., 12.00-21.00

Nyitónap. Egy új szabadtéri vendéglátóhely a Duna-parton, ahol a medence szélén kortyolgathatod kedvenc italod, a kellemes háttérzene is adott lesz a techno-tól a progressive-psytrance-ig.


Cinematiné Terrace Opening

RIO Budapest, június 20., 14.00

3 és fél hónap után ismét a Dunaparton élvezheted a zenét, a jelenleg terasszá alakított Rio Clubban. A szabályokat betartva fogyaszthatjátok a finom italokat, minőségi háttérzene kíséretében.


A Múzeumkert titkai

Magyar Nemzeti Múzeum - Múzeumkert, június 20., 16.00

A Múzeumkert nemcsak a hétköznapok kedvelt pihenőparkja, hanem nagy események színhelye is. Mind a Magyar Nemzeti Múzeum, mind a Múzeumkert életére is tragikusan hatottak 1956 őszének történései, ugyanis a Magyar Rádió épületének közelsége miatt az épület már október 23-tól az események középpontjába került. A szakmai vezetés során feltárulnak a múzeumkert rejtett titkai és az események mögötti legfontosabb történeteket is megismerhetik a látogatók. Természetesen a Múzeumkert múltjának más rétegeire, dimenzióira is fény derül a séta során.


Játék és tánc 10 percben

Online, június 20., 16.00

A 8 részes sorozatban hagyományőrzés, népi babonák, játékok sorát mutatják be. A program gerincét a tánctanulás jelenti, amelyet a család apraja-nagyja elsajátíthat. Emellett a videók egy-egy népszokást, parasztregulát, gyermekdalt, ritmusjátékot is megismertetnek a nézőkkel, akik a népviseletek mesés világába is betekintést nyernek. Az előadásokat a Várkert Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján lehet majd követni.


Varoom Pres. Track On Deck at TRIP Budapest

TRIP (Terasz), június 20., 16.00

Idén nyáron ismét Track On Deck a Varoom jóvoltából a mesés panorámájú TRIP hajó teraszán!


Jászai Mari Színház: A balkáni kobra

Online, június 20., 17.00

Féltékenység, fegyverkereskedelem, mediterrán tempó... XX. századi balkáni revü géppuskaropogással - Ivan Kušan és Tasnádi István tollából. LINK


Fejedelmi Csokoládé kóstoló túra

Csokoládé Múzeum, június 20., 17.00

Közös séta a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg, csokoládékóstolóval.


ÓDZ Vonósnégyes

Online, június 20., 17.00

Júniusban a klasszikus zene kap főszerepet Szentendrén, a már szokásos szombati szerenádokon. Az Óbudai Danubia Zenekar művészei hat alkalommal adnak félórás minikoncerteket a Szentendrei Kulturális Központ Kultszerenád sorozatában. LINK


Esteleg az Esetlegben Season 3.

Esetleg Bisztró, június 20., 17.00

Elindul az újabb szezon, tedd félre a bezártság okozta melankóliát, és lazíts esténként az Esetlegben.


Wagner: Siegfried

Online, június 20., 18.00

Wagner: Siegfried - zenedráma három felvonásban (német nyelvű előadás, magyar és angol szövegvetítéssel). A felvétel a Müpa 2016. június 18-i koncertjén készült.


Said-Vázsonyi duó

Kacsakő Bisztró, június 20., 18.00

A marokkói Said Tichiti volt az első, aki a gnawa zenét Magyarországon bemutatta és zenei körökben ismertté tette Chalaban nevű zenekarán keresztül. Vázsonyi János különleges hangszerelési megoldásaival - kürt-szaxofon, orgona-szaxofon - túllép a bevett interpretálási szokásokon.


ÓDZ Harsonakvartett

Online, június 20., 18.30

Az Óbudai Danubia Zenekar muzsikusai június 20-án két koncerttel örvendeztetik meg a szentendreieket és az online kapcsolódókat. Klasszikus és kortárs művek, feldolgozások lesznek hallhatók a fúvós formáció előadásában. A koncertet itt lehet követni.


Ludwig LIVE videópremier: Fényképezte Zsigmond Vilmos

Online, június 20., 20.00

A "fénymesterről", filmíró művészről Koltai Lajos Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr, rendező, nyilatkozik. A személyes hangvételű megemlékezés felidézi barátságukat, közös hollywoodi élményeiket, beszél a mester munkamódszeréről. Visszatekint a film és a fotó lehetőségeit egy térben összehozó, az életművet egyedülálló módon bemutató Fényképezte Zsigmond Vilmos c. kiállításra, amely 2015 áprilisában nyílt meg a Ludwig Múzeum és a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezésében Zsigmond Vilmos fotográfiáiból. LINK


PASO

Kobuci Kert, június 20., 20.00

Karibi hangulat, lüktető ska, füstös reggae, hazai népi ízek, sodró balkán témák: ez a bombabiztos elegy minden körülmények között működik, nyáron, vízparton, egy hideg itallal pedig biztosan borítékolható az extázis.


Dumaszínház

Budapest Park, június 20., 20.30

Dumaszínház - FOUR STARS: Beliczai Balázs, Hajdú Balázs, Janklovics Péter, Ráskó Eszter, vendég: Szabó Balázs Máté


Fidelio Jazz Est: Jazz Friends

Budapest Jazz Club, június 20., 20.30

A formáció alapítója az “Év Fiatal Jazz Zenésze” díjjal kitüntetett szaxofonos, Raboczki Balázs. Az instrumentális jazz-t játszó zenekar saját dalaira jellemző a komfort zónából kimozdítani vágyó attitűd, illetve a kollektív improvizáció. Zenéjüket leginkább Victor Bailey basszusgitárjátéka, és Kenny Kirkland zongorista inspirálja.


Hárs Barna (Meg Egy Cukorka) egyszálgitár

Metro Club Theatre, június 20., 20.30

Magasan szálló, széleken táncoló, magyar szövegű, pszichoanalitikus pop'art rock'n'roll, avagy a Meg Egy Cukorka frontemberének önálló estje.


Ingyenes Jam Session estek: Free BJC Jam Session - Juhász Gábor Trio

Budapest Jazz Club, június 20., 22.30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet.