Szombat/on

Még mindig remek programokat találhatsz online, de ha inkább nekiindulnál a nagyvilágnak, arra is vannak tippjeink.

Teremtsd újra Önmagad! - A motivációtól a tudományig

Online, június 13., 9.00

Ingyenes online konferencia, ahol az önfejlesztés és a tudomány találkozik! LINK


Kakaókoncert

Online, június 13., 10.00

A Kakaókoncertek mostani programjában többek között Schubert, Prokofjev és Rachmaninov műveivel ismerkedhetnek meg a zenehallgató gyerekek és felnőttek. A koncertet itt tudjátok meghallgatni.


Szamóca Kiskertész Klub: Kertészkedés mesehősökkel - Nyúl Péter veteményeskertje

Szamóca Kiskertész Tanoda - Füvészkert, június 13., 10.00 és 11.15

A program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés pedig olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak. A vírushelyzet miatt arra kérik a szülőket, hogy viseljenek maszkot, és a többi látogatótól tartsák a 2 méteres távolságot.


Écsi Gyöngyi online mesesorozata #várkertmatiné

Online, június 13., 11.00

Écsi Gyöngyi hosszú évek óta gyűjti és tolmácsolja a népdalokat. Sokoldalú művészi képességeit „bábos” előadóművészként is kamatoztatja, kétszemélyes meseszínházában a zenének, a szónak, a mozgásnak és az alkalmazott eszközöknek egyforma súlyuk, szerepük van. Népi bábjátékai, mesefeldolgozásai minden korosztály számára fontos üzenettel bírnak. Az online mesesorozatot a Várkert Facebook-oldalán lehet majd követni.


Hol a szakszervezet?

Online, június 13., 14.00

Résztvevők: Rajkai Zoltán (színész), Nagy Ervin (színész), dr. Rihay-Kovács Zita (a FESZ ügyvezető titkára), Tompa Andrea (kritikus). LINK


Bom Dia

Esetleg Bisztró, június 13., 15.00

Töltsd a délutánodat az Esetleg teraszán, Budapest belvárosában!


A földrajzi és generációs mobilitás hiánya

Online, június 13., 15.30

Résztvevők: Kováts Adél (Radnóti Színház), Horgas Péter (látványtervező), Fodor Tamás (színész-rendező), Csáki Judit (kritikus), Kelemen Kristóf (rendező). LINK


Játék és tánc 10 percben

Online, június 13., 16.00

A 8 részes sorozatban hagyományőrzés, népi babonák, játékok sorát mutatják be. A program gerincét a tánctanulás jelenti, amelyet a család apraja-nagyja elsajátíthat. Emellett a videók egy-egy népszokást, parasztregulát, gyermekdalt, ritmusjátékot is megismertetnek a nézőkkel, akik a népviseletek mesés világába is betekintést nyernek. Az előadásokat a Várkert Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján lehet majd követni.


Sunset Corso Opening

Jerney Italian Bistro, június 13., 16.00

A kilalakult helyzet szülte ezt a remek projectet: Sunset Corso! Budapest legszebb naplementéje elektronikus háttérzene kíséretében. Zene by: Indigo Theory, CPM


Jászai Mari Színház: A mi osztályunk

Online, június 13., 17.00

A mi osztályunk megrázó elbeszélés az egyéni és közös bűnről, a felelősségről, az igazságról, melyre úgy tűnik, senkinek nincs szüksége. LINK


Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

Online, június 13., 17.00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod. Klikk ide!


Foglalkoztatás, megélhetés és színházművészet

Online, június 13., 17.00

Résztvevők: Fullajtár Andrea (színész), Szenteczki Zita (rendező, Narratíva), Szabó Kimmel Tamás (színész). LINK


ÓDZ Vonósnégyes

Online, június 13., 17.00

Júniusban a klasszikus zene kap főszerepet Szentendrén, a már szokásos szombati szerenádokon. Az Óbudai Danubia Zenekar művészei hat alkalommal adnak félórás minikoncerteket a Szentendrei Kulturális Központ Kultszerenád sorozatában. LINK


ÓDZ Kürtkvartett

Online, június 13., 18.30

Az Óbudai Danubia Zenekar muzsikusai június 13-án két koncerttel örvendeztetik meg a szentendreieket és az online kapcsolódókat. Klasszikus és kortárs művek, feldolgozások lesznek hallhatók a fúvós formáció előadásában. A koncertet itt lehet követni.


Panam Autósmozi nyitás

Árkád Bevásárlóközpont, június 13., 19.00

Panam autósmozi a budapesti Árkád tetején! Gurulj be hozzájuk egy jó filmre!


Nyárindító Zenés Vacsoraest Gájer Bálinttal

Ínyenckert Étterem, június 13., 19.00

Zenés vacsoraestre invitál Titeket szombaton 19 órától Gájer Bálint. A megszámlálhatatlan díjjal jutalmazott művész garantáltan elkápráztat majd mindenkit gyönyörű hangjával és lehengerlő stílusával a szabad ég alatt. Az Ínyenc Kert 100 fő befogadására alkalmas a megfelelő higiéniai szabályok (1,5 méter) betartása mellett.

 

Jazz Friends meet jazz friends

If Café, június 13., 19.30

Háttérzene vacsorához. A muzsikusokat és a muzsikát a helyszínen pénzadományokkal is lehet támogatni. A beltérben továbbra is van belépő.


Madách Színház: Jövőre veled ugyanitt

Online, június 13., 20.00

A történet szereplői Doris és George, akik ugyan mással élnek házasságban, mégis minden évben egy napot egymással töltenek, az évek során pedig a kaland mély emberi kapcsolattá válik. LINK


Szeder / HEY, JUNE!

Online, június 13., 20.00

Az énekes-dalszerző Szeder 2014-ben Hab a tetején című debütáló albumával tűnt fel először meghatározó szereplőként a hazai könnyűzenei palettán, a Reggeli dallal pedig az érdeklődés homlokterébe került. Sajátos humora, szókimondó, őszinte szövegei szórakoztató belső utazást kínálnak Szeder világába, egy izgalmas univerzumba, amelyben croissant-ból van a félhold és kávéscsészében rajzolódik ki a Tejút. A felvétel a Müpa 2017. június 9-i koncertjén készült.


Odd ID (Ethnofil)

Dürer Kert (KERTHELYISÉG), június 13., 20.30

Az eredetileg tervezett Tilos Maratont ősszel pótolják, de hogy ne maradjatok koncertek nélkül, a Dürer Kerttel közösen a körülményekhez alkalmazkodva csendesebb, bensőségesebb hangulatban esténként ülőszékes koncertekkel, és Tilos DJ-kkel a háttérben találkozhatsz a Dürer Kertben.


Forrest Gump - Autósmozi Ráckevén

Autósmozi Ráckevén, június 13., 20.45

A klasszikus autósmozi lényege, hogy beparkolsz az autóddal a mozi helyszínére, beállítod az autód rádióján az adott frekvenciát és élvezed a filmet a saját autódból úgy, hogy a hangot a rádiód hangszórójából hallod. Vedd meg minél előbb a jegyed, hogy le ne maradj, hiszen az autósmozit csak 4 napra hozzák el hozzátok és korlátozott férőhellyel rendelkezik.