Szomorú vasárnap

A Madách Színház március 29-én mutatja be Müller Péter: Szomorú vasárnap című musicaljét. Főszerepben: Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter és Nagy Sándor. Rendező: Horgas Ádám.

A Szomorú vasárnap egy halhatatlan szerelem története. Seress Rezső, sok örökzöld sláger, és a világhírű dal, az „öngyilkosok himnuszának” szerzője maga is öngyilkos lesz. De visszatér oda, ahol életét, mint zongorista, élte: a legendás Kispipába. Az előadásban jól ismert dalok csendülnek majd fel.

A videót Horgas Ádám rendezte, készítette a Forward Productions.

A kérdésre, miért fontos időről időre felidézni Seress Rezső munkásságát, és milyen vonásokat hangsúlyoz majd az előadás, a rendező úgy válaszolt a Pesti Műsornak: “Seresst nagyon jellegzetes közép-európai mentalitás jellemezte. Nem mindennapi karakter, “rendhagyó” ember, az egyik legtermékenyebb 20. századi zeneszerző volt. Noha élete szerencsétlenségekkel volt teli, dalait egy ország szerette, a Szomorú vasárnap pedig meghódította a világot, és olyan világhírű előadók tűzték műsorukra, mint Ray Charles vagy Billie Holiday. Előbb a Dohány utcai Kulacs vendéglőben, majd az Akácfa utcai Kispipában zongorázott. A mi előadásunkban három szereplő – Seress Rezső, felesége, Helén és egy pincér – szemszögét ismerhetik meg a nézők. A Rudolf Péter által megformált főszereplő egy meglehetősen ellentmondásos és szenvedélyes szerelem tükrében, halála után emlékszik vissza élete fontosabb stációira, újraéli a történelem viharait. Az előadás anekdotákban fennmaradt eseményekre épít, Seress dalait Müller Péter válogatta össze az egyes jelenetekhez, színes és izgalmas zenei tükröt tartva ezzel a közönségnek”.

 

(Forrás: szinhaz.org)