Tágul a Harry Potter-univerzum

Brit tudósok felfedezték, hogy ahelyett, hogy zsugorodna az eredeti könyvek és filmek lecsengése után az ún. Potter-univerzum, rohamosan tágulni kezdett, hiszen az új film, a Legendás állatok és megfigyelésük forgatása javában zajlik, és azzal, hogy a film felkerült az Entertainment Weekly címlapjára, a hivatalos marketingkampány is beindult.

A jövő év végén érkező Legendás állatok és megfigyelésük című Harry Potter-előzményfilm főszereplője, látható a neves filmes magazin, az Entertainment Weekly címlapján: a magizoológus, Göthe Salmander a képen épp a Mágiaügyi Kongresszusra érkezik elegáns öltözetben, aktatáskával. A J.K. Rowling által írt, a klasszikus Harry Potter-történetek előtt játszódó Legendás állatok és megfigyelésüket 2016 novemberében mutatják be a mozik, majd 2018-ban és 2020-ban jön a folytatás.Talán nem is olyan nagy meglepetés, hogy a Harry Potter előzménysorozat, a  Legendás állatok rendezője az a David Yates, aki az elkészült nyolc Potter film közül négyet is rendezett – igaz, először nemet mondott a felkérésre. A Warner stúdió már 2013-ban bejelentette, hogy J.K. Rowling – teljes nevén Joanne Kathleen Rowling - írónővel közösen belevág a Potter könyvek előzményének kidolgozásába, amelyet videójáték, ajándéktárgyak és digitális platform formájában is piacra akarnak dobni,A Legendás állatok, amit szokás új Potter-filmként emlegetni, pedog szigorúan véve nem az, hiszen 70 évvel a Potter filmek története előtt játszódik, főhőse pedig az a Goethius Artemis Fido Salmander, aki a mágikus lényekről szóló nagy könyv szerzője. Scamander, ellentétben az Angliában élő Harry-vel, New York polgára lesz, és a kalandok akkor kezdődnek, amikor felkérést kap a könyv megírására. Mivel a Potter széria világszerte több, mint 7.6 milliárd dollárt hozott, nem csoda, hogy régóta keresik a folytatás lehetőségét. Yates, aki menet közben J.K. Rowling személyes jóbarátja lett, gyorsan leforgatta még a Tarzan című kalandfilmet Alexander Skarsgard és Margot Robbie főszereplésével, szintén a Warner számára.

Eddie Redmayne mellett Colin Farell, Ron Perlman, Ezra Miller, Samantha Morton és Jon Voight látható a főbb szerepekben, de Daniel Radcliffe és társai biztosan nem jelennek meg – bár elképzelhető, hogy a kisbaba Harry Potter szerepet játszik majd, ha az alkotók kicsit játszanak az idősíkokkal. a film alapjául szolgáló könyvet 2001-ben adták ki, szerzői jogairól az írónő lemondott, így a vásárlásából befolyt összeget a Comic Relief nevű alapítványnak ajánlotta fel.