Találd meg az igazit!

Íme a pénteki programkínálat, de ne feledd, kattintgass az oldalon, mert mindig felbukkan újabb és újabb koncert, színház vagy más online érdekesség.

Karaván Színház: Banyamesék

Online, január 15-17., egész nap

A „BANYAMESÉK” c. élőzenés, bábos mesejátékot óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk. Az előadás keretében három, rövid népmesét láthatnak a gyerekek. A meséket bábok segítségével, paraván nélkül adják elő a színészek, akik mimikájukkal és játékukkal teszik színesebbé a humoros előadást.

Improvizáció felnőtteknek

Online, január 15., 10:00

Péntekenként 10:00-12:00 között OTTHONRÓL merülhetsz bele a játékba! Csinálj valami egészen mást és kapcsolj ki! Szökj ki a kisszobába egy laptoppal/telefonnal és szabadulj fel! A foglalkozást Vargyas-Tóth Juliska tartja, aki 10 éve foglalkozik színházi improvizációval, 9 éve a Grund Színház tagja. Az online tér új dimenziókat nyit meg előtted itt. 

On-line Bábos Mesekuckó Eszterrel

Online, január 15., 10:30, 17:30

Bábos Mesekuckó, az értékes együttlét. Ha csak egy mesét néz gyermeked egy nap, legyen az a bábos mesekuckó. Asztali bábjáték keretében elevenednek meg a sok dallal, mondókával fűszerezett mesék, mely után közös zenélés, dalolás következik, és a meséhez kapcsolódóan mindig újabb kézműves ötletek kerülnek elő, melyet otthon el is készíthettek.

Online tárlatvezetés: Dürer kora

Online, január 15., 15:45

Megismerkedhettek Albrecht Dürerrel, a sokszorosított grafika mesterével, és a kortársakra gyakorolt hatásával. A tárlatvezetés összefoglalja a legfontosabbakat, felnagyítja a részleteket, rávilágít az összefüggésekre. Nem a kiállítótérből jelentkezik be a tárlat, de az előadás az élő vezetésekhez hasonlóan interaktív. Az online tárlatvezetés leginkább vetített prezentációra emlékeztet.

Harmónia Jazzműhely: Ávéd János Quintet feat. Kosztolánszki Dominik

Online, január 15., 17:00

A szaxofonos Ávéd János az egyik legeredetibb fiatal magyar zenész, született újító. Roppant sokoldalú muzsikus, aki bármilyen anyagból lenyűgöző zenét alkot. Tehetséges zeneszerző, akit beválasztottak a European Saxophone Ensemble-ba.

Barangolások a palóc mesék birodalmában - Zabartól Galgamácsáig

Online, január 15., 17:30

Villányi Péter hosszú évek kitartó munkájával Galgamácsát a Kárpát-medence egyik legjobban dokumentált településévé tette. Többezer szövegből álló gyűjteménye szinte páratlan, ebből válogatott Mácsai huncutságok c. kötetében.

Concerto Budapest, vez.: Keller András, km.: Matan Porat (zongora)

Online, január 15., 18:00

Matan Porat Berlinben élő nagyszerű izraeli zongoraművész 2015 óta koncertszólistaként, kamaramuzsikusként, sőt komponistaként is visszatérő vendége a Concerto Budapest együttesének. Még a jelenlegi mostoha helyzet sem gátolhatja meg őt abban, hogy együtt játsszon a Concerto Budapesttel, ezúttal Bach-muzsikát, hiszen a program a billentyűs versenyművek történetének rögtön oly bámulatos első korszakát reprezentálja majd.

Űrteknősök Ingyenes élményfestés

Online, január 15., 18:00

A festésben bárki résztvehet, hívjátok bátran barátaitokat. Érdemes a képet előre felrajzolni, amihez nemsokára készíthettek egy sablont. A festés visszanézhető lesz, a sablont az esemény alatt a beszélgetések fül alatt találjátok majd. Ezt az eseményt megelőző napokban teszik ki.

Kolibri MobilMesék

Online, január 15., 18:00

A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Visszapillantó

Online, január 15., 18:00

Hogy milyen is volt a 2020-as év a Kikötőben? Erről készítettek Nektek egy kis összeállítást, ami hol édes, hol keserű, hol vicces.

Jászai Mari Színház: Vízkereszt, vagy amit akartok

Online, január 15., 19:00

Shakespeare-t játszani mindig mámorító kihívás a színészeknek és a rendezőnek, mindig megdöbbentően friss élményt okozó, felkavaró a nézőknek. Színházra termett színházcsinálóknak és csodálatos színházi élményre vágyó nézőknek való! Megszólalt a harmadik figyelmeztetés: színpadra fel! Tessék vigyázni, jön az élet édes-bús görbe tükre!

Veres 1 Színház: Rövidzárlat (Black Comedy)

Online, január 15., 19:00

Peter Shaffer, az Amadeus és az Equus szerzője kevéssel a szexuális forradalom előtt írta Black Comedy című bohózatát. Brindsley, a fiatal szobrász áramkimaradás miatt egy sötétlő lakásban reked. Várt és nem várt vendégei a sötétben egyre inkább úgy kezdenek viselkedni, mintha tébolydából szabadultak volna…

Budapesti Operettszínház: Tajtékos dalok

Online, január 15., 19:00, 22:00

Francia életérzés, elsöprő virtus, ’50-es évek Párizsa. Ide repít minket Boris Vian, élet és halál határmezsgyéjén egyensúlyozó, fékezhetetlen polihisztor zseni, a 20. század európai irodalmának egyik legeredetibb figurája a Tajtékos dalok sanzonjaiban.

Dumaszínház: Történjen bármi - Kőhalmi Zoltán önálló estje

Online, január 15., 19:00

Már az ősember is mesélt történeteket a tűz mellett ülve a barlangban. Az élmény azóta is az ösztöneinkben van, de ötezer évvel ezelőtt nem lett volna ennyire komfortos az élmény. Kőhalmi Zoltán önálló estjén a nézők székeken ülhetnek, van ajtó és nem mamutagyarral kell fizetni.

Győri Nemzeti Színház: Primadonnák

Online, január 15., 19:00

Két valaha szebb napokat látott Shakespeare-színész elhatározza, hogy Hollywood felé veszi az irányt, ehhez azonban pénzre van szükség. Egy újsághirdetés nyomán „Haldokló asszony keresi szeretteit. Irdatlan vagyon forog kockán" elmennek a megadott címre, ám ott már segítők és jóakarók egész hada nyüzsög. Ráadásul kiderül: a keresett rokonok nők. Szerencsére a bőröndökben ott a teljes Shakespeare-ruhatár.

Pesti Magyar Színház: Valahol Európában

Online, január 15., 19:00

Egy árva gyermekekből álló csapat, és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész varázslatos története hűségről, bátorságról, barátságról és emberségről az embertelenségben a háború sújtotta Magyarországon. Az egyik legcsodálatosabb magyar musical Dés László zenéjével a Pesti Magyar Színház Színpadán!

Zuglói Filharmónia, vez.: Medveczky Ádám - élő közvetítés

Online, január 15., 19:00

A Zuglói Filharmónia koncertjének élő közvetítése a veszprémi Hangvillából.

Pénteki lazítás Gabi bácsival

Online, január 15., 19:30

Minden alkalom egy kicsit más és az egyedi élményhez Te is hozzájárulhatsz, ha megírod kommentben az aktuális kívánságodat.

Schubert & Tsai

Online, január 15., 19:30

A két névrokon, a dalnok Schubert és a mesterséges intelligenciát a zene szolgálatába állító Schubert munkássága között eltelt 150 év alatt az éneklésről alkotott elképzelés drámai változáson ment át. A bécsi alapítású MIKAMO Közép-európai Kamarazenekar a koncerteket összművészeti alkotásként fogja fel, és mai zeneszerzőkkel való együttműködése mellett egészében gondozza a 20. századi közép-európai zenei tradíciót, valamint a historikus repertoár mai zenére vonatkozó részét.

Budapesti Fesztiválzenekar, vez.: Robin Ticciati, km.: Christian Tetzlaff (hegedű)

Online, január 15., 19:45

A koncerten a 20. századi angol és orosz zeneirodalom egy-egy kulcsfigurája, a hazájuk népzenéjéből szívesen merítő Vaughan Williams és Stravinsky, köztük pedig korunk egyik legizgalmasabb polihisztora, a zeneszerző-karmester-előadó Jörg Widmann kapja a főszerepet. Szólistaként a Widmann-versenymű ősbemutatójának hegedűse, Christian Tetzlaff lép színpadra, akinek szenvedélyes és fékezhetetlenül virtuóz előadása iránymutató a Bachtrack kritikusa szerint. Az est karmestere a Colin Davisnél és Simon Rattle-nél tanult Robin Ticciati.

Concerto Budapest, vez.: Keller András, km.: Kaczander Orsolya (fuvola)

Online, január 15., 20:00

Színpad ON / Madách Dekameron: Pályacsúcs! - Különleges tudakozó Tompos Kátyával és Szemenyei Jánossal

Online, január 15., 20:00

A sorozat házigazdája Kadarkai Endre, akinek igazságkereső szenvedélyével művészeik valóban közelebb kerülnek Önökhöz.

SzínpadON: Lelkek a pányván - Fundák Kristóf és Kovács Gerzson Péter koreográfiái

Online, január 15., 20:0

Kovács Gerzson Péter a táncházmozgalom hőskorszakában Timár Sándor tanítványaként indult a legendás Bartók Táncegyüttesben, de már a nyolcvanas évek második felében kortárs táncegyüttest alapított. A fiatal táncos és alkotó Fundák Kristóf műveiben – KGP-hez hasonlóan – mélyre ás, az örök emberit, a jelenre kritikusan reflektáló lélek válaszait boncolgatja.

Örkény István Színház: Édes Anna (felvételről)

Online, január 15., 20:00

Kosztolányi Dezső drámai epikája tele van titkokkal és kérdőjelekkel. Címszereplője a magyar irodalom egyik legtöbbet vitatott-elemzett karaktere. A szerző ugyanis az élet titokzatos sokszínűségét, az ember megismételhetetlen egyediségét vallja. Elvet minden olyan eszmét és gondolatot, amelyik egyetlen okkal magyarázza a miérteket.

E-Néző #06 - Fekete Ádám: Levél Anyámhoz Online esemény

Online, január 15., 20:00

Fekete Ádám az írás folyamatába enged betekintést, az önmagát szöktető és önmagát kigáncsoló gondolat vesszőfutásába.

Facebook ÉLŐ Kovács Patríciával - SzínházTV

Online, január 15., 20:00

ovács Patrícia egy közvetlen beszélgetésre invitálja a Színház TV nézőit, hogy elmondhassátok eddigi tapasztalataitokat, véleményeteket a SzínházTV-ről. A beszélgetésre Facebookon kapcsolódhattok be!

MaszkaBál Bakonyi Anikó és Sándor Csaba operaestje

Online, január 15., 20:00

2021. január 15-én a MaszkaBál műsorában Bakonyi Anikó szoprán és Sándor Csaba basszbariton válogatnak legkedvesebb áriáikból az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon.

Momentán Társulat: Impró Ninja Warrior

Online, január 15., 20:00

Három Momentános három impró ninja szerepébe bújik, akiknek különböző improvizációs kihívásokat kell teljesíteniük. Hogy pontosan miket, azt sem ők, sem a közönség nem tudja előre. De épp ettől válik izgalmassá. Rögtönzött viadal, szórakozás, nevetés, imprópárbaj és persze főleg játék egymással és az online létezés nyújtotta lehetőségekkel.