Tarantino elárulta, melyik a kedvenc sci-fi-sorozata

A rendező méltó módon egy igazi csemegét nevezett meg.

Quentin Tarantino már forgatott gengszterfilmet, kung-fu filmet, westernt, háborús filmet és krimit is, de a sci-fi műfajában még nem próbálta ki magát - ám ez nem jelenti azt, hogy távol állna tőle a tudományos fantasztikum. Sőt, kifejezetten kedveli a távoli és képzeletbeli világokban játszódó történeteket, és kedvenc sci-fi-filmjei közt szerepel többek közt a Vissza jövőbe, A dolog, a Mátrix és a Sötét csillag. Most azonban azt is elárulta, melyik a kedvenc sci-fi-sorozata.

Forrás: Tony Barson / FilmMagic / Getty Images

 

Az emberiség túlélői

„Tudod, ami az űrhajós dolgokat illeti, nem igazán vonzódom a sci-fihez, még akkor sem, ha most épp a Battlestar Galactica a kedvenc sorozatom” – jegyezte meg Tarantino egy beszélgetés alkalmával. A széria 2003-ban indult, akkor még egy kétrészes, egyenként másfél órás minisorozatként, majd olyan sikeres lett, hogy sorozattá nőtte ki magát, és egészen 2009-ig futott. A Battlestar Galactica az azonos című, hetvenes évekbeli széria újragondolása, és a négy évad alatt számtalan díjat bezsebelt.

A Battlestar Galactica egy távoli csillagrendszerben játszódik, ahol az emberek korábban harcban álltak az általuk kifejlesztett androidokkal, a Cylonokkal. Végül közel 50 ezer túlélő maradt, akik egy űrhajón utaznak, és egy új bolygót keresnek, ami alkalmas az életre.

„Szerintem ez a sorozat fantasztikus. De nem igazán vonzódom úgy általában a sci-fihez, különösen, ha űrhajós filmről van szó.”

– tette hozzá Tarantino. Az, hogy a rendező kedveli a Battlestar Galacticát, sokat elárul a sorozat minőségéről, hiszen Tarantino olyannyira nem kedveli a sci-fit, hogy annak idején visszautasította a Men in Black rendezését.

 

Ez is érdekelhet

Ezek Tarantino kedvenc vígjátékai

Van köztük romkom, zombikomédia, rajzfilm és még az egyik leggyengébbnek tartott Woody Allen-film is.

Lássuk!

 

A Battlestar Galactica elérhető a SkyShowtime-on!

 

(via FarOut)