Tehénszerda

Ma meglátogatott József, a Zenetehén, hogy köszönetet mondjon a mai ajánlóért, amibe szinte, vagy inkább csak koncertek kerültek bele. József mélyen a szemeimbe kérődzött, majd tova galoppozott, mert minél több adott programra el akar tehénkedni. Azt ajánlom, mindenki tegye ezt!

10 nap Strand!

Balatonvilágos, augusztus 18-22.

2021-ben Zamárdi egyetlen tömegrendezvénynek sem ad otthont. A STRAND Fesztivál ezért ideiglenesen Balatonvilágosra, a Club Aliga területére költözik. A „10 NAP STRAND” augusztus 18-22. és 25-29. között kisebb lesz, hosszabb és a megszokottnál is kedvesebb.

Boglári Szüreti Fesztivál

Balatonboglár, augusztus 18-22.

A Boglári Szüreti Fesztivál az ország egyik legrégebbi rendezvénye, amely 2021-ben 44. alkalommal kerül megrendezésre. 2019-ben BBB - Bor-Buli-Balaton szlogennel, megújult köntösben fogadta látogatóit a fesztivál. A Balaton-parti borászok mellett országos pincészetek borait is promotálva, a bor értékeihez kapcsolódóan, gasztro és populáris értékek bevonásával erősödik a fesztivál karaktere.

Fekete Zaj 2021

Gyöngyös, augusztus 18-22.

2021. augusztus 18-21. között újra zajos lesz a Mátra! Magyarország egyik legkülönlegesebb fesztiválja az ország legmagasabb csúcsának árnyékában gyönyörű és megnyugtató környezetben gyűjti évről évre a legfurcsább és legkülönlegesebb szélsőségeit a magyar és nemzetközi underground  gyöngyszemektől a sötét zenék magaslataiig.

Kodály Aperitif

Pécs, augusztus 18-22.

Hűsítő zenei és gasztronómiai élmények augusztus 18-22. között - ez a Kodály Aperitif! Kultúrszomjoltó, kedvcsináló összművészeti minifesztivál a Kodály Központ megnyitásának 10 éves évfordulójának apropóján, idén első alkalommal. Szabadtéri koncertekkel, családi programokkal készül a Pannon Filharmonikusok és a Zsolnay Örökségkezelő a Kodály Központ tetőteraszán, és az épületet körülvevő parkban és ligetben.

Szabó Balázs Bandája

Balatonvilágos, augusztus 18., 10:00

A STRAND Fesztivál ideiglenesen Balatonvilágosra, a Club Aliga területére költözik. A „10 NAP STRAND” augusztus 18-22. és 25-29. között kisebb lesz, hosszabb és a megszokottnál is kedvesebb.

A38 Hajó (Orrterasz), augusztus 18., 17:00

Egy év után idén újra minőségi basszus zenék az A38 ikonikus Orrteraszán, barátokkal a naplementében. A keménykedést továbbra is az éjszakai partikra marad. trap // melodic dubstep // future bass // bass house // dnb... Koktélakció! 1-et fizetsz 2-t kapsz nyitástól este 19 óráig!

Dubioza Kolektiv + Bohemian Betyars

Budapest Park, augusztus 18., 18:00

A 2003-ban Szarajevóban alakult Dubioza Kolektiv messzeföldön híres arról, hogy ahol megjelennek, ott ember lába nem marad mozdulatlan. A bosnyák zenekar a balkáni népzenét vegyíti a legkülönfélébb stílusokkal a hip-hoptól kezdve a punkon át egészen a reggae-ig, mindezt elektronikus zenei elemekkel bolondítva. Már több alkalommal hívták táncra a hazai közönséget, mind klubkoncerten, mind fesztiválok nagyszínpadain.

Sex Action

Barba Negra, augusztus 18., 18:00

A 2021. július 15-i Auróra koncert jeggyel érkezők, ingyen léphetnek be! Kapunyitás: 18:00.

Kéknyúl

A38 Hajó (Tetőterasz), augusztus 18., 20:00

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. A csapat hangzását Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs - védjegyének számító - Hammond orgonája és Andrew Hefler szenvedélyes, karakteres, óceántúli éneke határozza meg, melyet kiegészít a hat másik egyenrangú muzsikus által szőtt izgalmas zeneszövet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal.

Kerekes 25+1 | Jubileumi nagykoncert

Kobuci Kert, augusztus 18., 20:00

25 év zene, 25 év barátság, 25 év kitartás, 25 év hit, 25 év Kerekes. Köszönjük, hogy velünk voltatok az utóbbi 25(+1) évben.

Aki Takase Carmen Rhapsody (JP/DE/FR)

BMC - Opus Jazz Club, augusztus 18., 20:00

Aki Takase, a Németországban élő japán zongorista már több formációval szerepelt az Opus színpadán, és Japanic nevű együttesével, illetve a szaxofonos Daniel Erdmannal duóban két lemeze is megjelent a BMC Records gondozásában. Takase kísérletező kedvét ezúttal a klasszikus zene irányába nyújtogatja: a szintén japán származású operaénekessel, Mayumi Nakamurával, valamint Daniel Erdmannal és annak csellista jóbarátjával, Vincent Courtois-val Georges Bizet Carmenjét jazz-kamarazenekarra alkalmazta.

Mitiszika moldvai táncház a Hunniában

Hunnia Art Bisztró, augusztus 18., 20:00

Első alkalommal játszik a Mitiszika a Hunniában. Gyertek sokan, hogy emlékezetes legyen.

Habparty

Plázs Siófok, augusztus 18., 20:00

Minden szerdán habparty kicsiknek és nagyoknak a Plázs a Music teraszán!

Formatex Jazz Est: Radics Gigi Special Nigth With Varga Balázs Quintet

Budapest Jazz Club, augusztus 18., 20:30

Radics Gigi Fonogram díjas magyar énekesnő, akinek a Megasztárban való szereplését követően karrierje nemzetközi szinten is szárnyra kapott. Egy arany-, és két platinalemezzel büszkélkedhet. Michael Jackson producere, Quincy Jones is felfigyelt tehetségére, és a világ öt legjobb hangja közé sorolta az énekesőt, aki Daydream listavezető dalát Los Angelesben énekelhette fel.

Jazz+Az • VeszprémFest 2021

VeszprémFest, augusztus 18., 21:00

A fesztivál második napján, augusztus 18-án a Jazz+Az lép színpadra a História Kertben. Geszti Péter és formációja az emlékezetes 2020-as Aréna koncert után a VeszprémFest szabadtéri színpadán is előadja rövid, ám annál sikeresebb pályafutásának legnagyobb slágereit.