Trailercunami – Izgalmasnál izgalmasabb miniszériák jönnek

Colin Farrell bálnákra vadászik, Kristen Bell kuponokkal trükközik, Joseph Gordon-Levitt életközepi válsággal küzd, Adrian Brody a sötétség ellen harcol, Oscar Isaac és Jessica Chastain házassága válságba kerül.

Úgy jönnek ki egymás után az izgalmasnál izgalmasabb előzetesek, mintha nem lenne holnap. Körülnéztünk a trailerpiacon.

Chapelwaite

Újabb Stephen King-mű kapott adaptációt, és ezúttal az 1978-ban kiadott Jerusalem’s Lot című novellájára esett a választás. Az Epix csatorna által megrendelt horrorsorozat már el is készült Adrian Brody és Emily Hampshire főszereplésével. A sztori az 1850-es években játszódik, Charles Boone kapitányt (Brody) követjük, aki felesége halálát követően három gyerekével együtt elköltözik egy Maine állambeli álmos kisvárosba. A Hampshire által játszott Rebecca Morgan beköltözik hozzájuk mint nevelőnő, de a valódi célja, hogy irodalmi ambícióit kiélve megírja a család sötét titkokkal tarkított történetét.

The North Water

Az AMC is előrukkol egy ígéretes kosztümös miniszériával. A szinte teljes egészében a tengeren játszódó sorozat egyik főszereplője, a Jack O’Connell által alakított egykori katonaorvos jelentkezik egy Északi-sark felé induló bálnavadász expedícióra, de nemcsak a természeti elemekkel, hanem a legénység brutalitásával is meg kell küzdenie. Közülük is kiemelkedik a Colin Farrell által alakított szigonyos. Miközben lassan kiderül, hogy mi az expedíció valódi célja, a két férfi közti viszony elmérgesedik.

A széria rendezője Andrew Haigh (45 év), a történet pedig Ian McGuire regényén alapul. A forgatás jelentős része eredeti helyszíneken zajlott, a stáb az Arktiszon elhajózott egészen a 81. szélességi fokig – korábban egyetlen sorozatot sem készítettek még ennyire északon. A The North Water első epizódját július 15-én vetíti az AMC.

Mr. Corman

Az Apple Pluszra érkezik augusztus 6-án Joseph Gordon-Levitt új sorozata, amelyet rendezőként és íróként is jegyez. A színész egy olyan általános iskolai tanárt alakít, aki a kapunyitási és az életközepi válság közt félúton próbálja feldolgozni, hogy az álmait, például a zenei karrierről szőtteket, nem tudta megvalósítani. Az előzetes alapján a dráma mellett a fanyar humor sem hiányzik a szériából, amelyben olyan színészek szerepelnek még mint Juno Temple és Arturo Castro.

Jelenetek egy házasságból

Ingmar Bergman azonos című klasszikusa nyomán Oscar Isaac és Jessica Chastain főszereplésével készül miniszéria az HBO-ra. A showrunner Hagai Levi, akinek olyan sorozatok fűződnek a nevéhez, mint A terápia eredeti, izraeli verziója vagy A viszony.

Bergman művének 1974-ben az amerikai közönség számára már készült egy rövidebb, nagyjátékfilmes változata is, 2003-ban pedig kapott egy tévéfilmes folytatást Saraband címmel – ez lett a 2007-ben elhunyt rendező utolsó munkája. Az új Jelenetek egy házasságból megőrzi az eredeti koncepciót, azaz hat epizódban fogja bemutatni szerelem, gyűlölet, vágy, monogámia, házasság és válás természetrajzát, csak ezúttal nem egy svéd, hanem egy amerikai pár életén keresztül.

A sorozat premierje szeptemberben lesz az HBO-n és az HBO Maxon.

Queenpins

A  Kristen Bell és Kirby Howell-Baptiste főszereplésével készült vígjáték megtörtént eseményeken alapul. Bell egy kertvárosi háziasszonyt alakít, Howell-Baptiste egy ambiciózus vloggert. A két barátnő talál egy kiskaput a rendszerben, ingyen kuponokat tudnak szerezni, amiket aztán továbbértékesítenek. Nem bűnözőként tekintenek magukra, hanem ahogy a trailerben is elhangzik, egyfajta Robin Hoodokként, akik az ellopott kuponokat eladják a rászoruló családoknak. A trükk természetesen kitudódik, és nyomukba erednek többen is, köztük a posta nyomozója, akit Vincent Vaughn alakít.

A film szeptember 10-én kerül mozikba, és még idén látható lesz a Paramount+ streamingcsatornán is.

via: IndieWire / THR / Uproxx