Tündér-franchaise a mozikban

Sokan nem is tudják mekkora várakozás, és rajongás övezi ezt a mozifilmet. A tündérlánykákról szóló olasz rajzfilmsorozatot ugyanis itthon eddig egy kereskedelmi csatorna tűzte a műsorára, pedig 160 országban vetítik úgy, hogy hatalmas (6-14 éves kislányokból álló) rajongótábora van. És ha már a kislányok imádják, az anyukák is kénytelenek részt venni benne és követni a sztorit, lépésről lépésre.

A 2004-ben indult sorozat előtt képregény és regény formájában is megjelent már a hat tündértanonc története. A képregény sikerére való tekintettel döntött úgy Iginio Straffi alkotó, hogy rajzfilmsorozatot készít belőle, három és fél évvel később pedig elkészült a mozifilm is. A Winx Club franchise tehát jól működik, bár a figurák és a történet alapja nem ismeretlenek. A Japánból európai hódító útra indult animék közül egyik legsikeresebb az a fajta, amelyik tizenéves kislányoknak, és kislányokról szóló csodatettekről, valamint fehér lovú modern szőke hercegekről mesél. Közben persze megmentik a lányok a világot vagy a helyi iskolát, plázát, stb.

A Winx Club sorozat elindulásával megjelentek a Winx Club játékfigurák, babák, kifestők, számítógépes játékok minden szinten. A lányos anyukák és a 6-14 éves lányokat kivéve mindenki számára követhetetlenek, ám most itt a mozifilm, amit lehetetlen nem észrevenni, hiszen itt-ott visszaköszön minden mozibajáró képernyőjéről vagy programfüzetéből.

A történet egyszerű és azok számára is követhető, akik eddig a sorozatról semmit sem tudtak. Bloom egy tündérbirodalom királyának leszármazottja, akinek vérszerinti szüleit sok-sok éve már fogva tartja a gonosz. A lány hűséges barátnőivel és barátaival elindul kiszabadítani őket, s eközben mindenféle veszedelmekbe és kalandokba kerülnek, de természetesen győz a szeretet, a szerelem és a barátság, és elpusztul a gonosz. Stílusában a rajzfilm valahol az Én pici pónim és a Barbie-babák világa között helyezkedik el, csak a gonosz tényleg iszonyatosan ronda és sötét. De aggodalomra nincs ok, hiszen a sok szeretetpor meg csillogó villogó fény- meg természetenergia, meg minden, amit a tündérek képviselnek, az túlteng, túlcsordul a szerelem is, egy tizenegy éves lányka vágyálma mind teljesül és megfogalmazódik a Winx Club mozifilm alatt.

Szóval egészen biztos vagyok benne, hogy a lányok imádni fogják, az anyukák mosollyal és nyugalommal nézik végig majd a filmet, de hogy a lányos apukák és a fiútestvérek mit csinálnak ezidő alatt, na azt nem tudom elképzelni.