Újabb 5 mondat, amit megtagadtak a színészek a forgatáson

Van, hogy a színész annyira nem ért egyet a forgatókönyvvel, hogy nem is hajlandó elmondani a leírtakat.

Sok minden változhat egy forgatás során a helyszíntől kezdve a castingon át egészen a forgatókönyvig. Ám van, hogy maguk a színészek érzik úgy, hogy a szerepük egyszerűn ledob egy-egy mondatot, és képtelenség, hogy a karakterük azt mondja, amit a forgatókönyvírók a szájába adnak. Következzen újabb öt eset, amikor a színészek nem voltak hajlandók kimondani a forgatókönyvben leírt mondatokat.

 

Patrick Warburton - Family Guy (1999- )

Warburton adja a Family Guy eredeti hangsávjában Joe Swanson rendőr hangját, és bár az animációs széria előszeretettel dob be provokatív és megosztó poénokat, volt egy, ami kiverte a biztosítékot Warburtonnál. Kivételesen azonban nem arról volt szó, hogy neki kéne mondania valamit, hanem egy másik karakter szövegét kifogásolta: egész konkrétan azt mondta, hogy nem vesz részt az epizódban, ha az elhangzik.

„Ez csak egyszer fordult elő a sorozat több mint tíz éve alatt, és már nem is tudom pontosan felidézni. Krisztusról volt benne szó a kereszten, és semmi poén nem volt benne, csak simán sértő volt”

- emlékezett vissza később.

 

Crispin Glover - Charlie angyalai (2000)

Aki látta a kultikus széria alapján készült mozifilmet, annak ismerős lehet a 2000-ben bemutatott Charlie angyalaiból a Cingár nevű bérgyilkos, akit Crispin Glover alakított, és aki mellékszereplőből főszereplővé lépett elő. A figura egyik jellegzetessége a középen elválasztott, lezselézett haj mellett, hogy sosem szólal meg – pedig eredetileg ez egy szöveges szerep lett volna. Szóval

Glover itt nem egy mondatot nem volt hajlandó kimondani a forgatókönyvből, hanem egyet sem.

Igazából egyik sem tetszett neki, miként mondta:

„ezek csak magyarázó párbeszédek voltak.”

Korábbi cikkünk a témában

5 mondat, amit megtagadtak a színészek a forgatáson

Nem mindenki ragaszkodik a forgatókönyvhöz, pláne, ha olyan szövegről van szó, ami nagyon nem tetszik neki.

Tovább

 

Angela Kinsey - Office (2005–2013)

A kultikus sitcom harmadik évadjának első epizódjában lett volna egy olyan mondat, amit a frusztrált könyvelőt alakító Angela Kinsey nem volt hajlandó elmondani: a meleg karakter, Oscar (Oscar Nuñez) kárára kellett volna viccelődnie, egész pontosan Jézust idézte volna, mivel a figurája bigott vallásos, ám Kinsey kifejezetten kényelmetlenül érezte magát ettől:

„Nem érzem jól magam ebben a jelenetben, nem hiszem, hogy Jézus ezt képviselte volna.”

Végül eltávolították a poént a forgatókönyvből.

 

Tessa Thompson - Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül (2019)

A Sötét zsaruk új generációjáról szóló filmben felvetődött, hogy Thompson esetleg megismételje Will Smith híres mondatát: „I make this look good”, ám ő nemet mondott a lehetőségre.

„M egész egyszerűen más, mint az a karakter, ráadásul úgy éreztem, sok lesz a nosztalgiából.”

– indokolta a döntését.

másik korábbi cikkünk a témában

Még 5 mondat, amit megtagadtak a színészek a forgatáson

Előfordul, hogy a forgatókönyv annyira nem tetszik egy színésznek, hogy nem is hajlandó elmondani a leírtakat.

Tovább

 

Ian Wright - Ted Lasso (2020–2023)

Ugyan nem színész, de mivel a sztárfocista elvállalt egy cameo szerepet az Apple TV népszerű sorozatában, itt a helye a listánkon. Az történt ugyanis, hogy a Crystal Palace és az Arsenal játékosa nem volt hajlandó a Tottenhamet dicsérni a sorozatban. „Az szerepelt a forgatókönyvben, hogy »Tudod, ez egy nehéz meccs lesz Richmond számára, mert a Tottenham egy nagyszerű csapat«” - mesélte Phil Dunster, a Jamie-t alakító színész, aki arra is kitért, hogyan reagált Wright:

„Meg kell változtatni, mert ezt nem mondhatom ki. Nem mehetek vissza Észak-Londonba, ha ezt kimondom.”

 

(via Independent)