Uma Thurman tinédzserkori abortuszáról beszélt

A texasi abortusztörvény szigorítása kapcsán osztotta meg saját történetét.

Texasban szigorítottak az abortusztörvényen: ha a magzat szívhangja észlelhető, már tilos a terhességmegszakítás, csakhogy ebben a fázisban sok nő még csak nem is tudja, hogy terhes. Uma Thurman a The Washinton Post hasábjain fejezte ki ellenérzését e törvénnyel kapcsolatban, aminek bevezetését "szomorúan és elszörnyedve" követte, majd saját fiatalkori élményeit is megosztotta.

Fotó: Cindy Ord/Getty Images

 

A színésznő elárulta, hogy tinédzserként, távol az otthonától egy nála jóval idősebb férfi teherbe ejtette.

Egy bőröndből éltem Európában, távol a családomtól, és épp elkezdtem egy munkát. Küzdöttem, hogy kitaláljam, mit tegyek. Meg akartam tartani a babát, de hogyan? – írta.

Thurman elmondta, hogy "családként" döntöttek úgy, hogy nem tudja végigcsinálni a terhességet, és az abortuszt választották.

A szívem ettől függetlenül összetört. Az abortusz, amit tinédzserként végeztettem el, életem legnehezebb döntése volt, ami akkor gyötrelmet okozott, és még most is elszomorít, de ez volt az út ahhoz az örömteli és szeretettel teljes élethez, amit utána megtapasztaltam.

Sok rajongó reagált Thurman gondolataira, csodálták erejét és őszinteségét, köztük Renee Bracey Sherman, a választás szabadsága mellett kiálló, ismert aktivista. Háláját fejezte ki, hogy a színésznő megosztotta személyes tapasztalatát. "Köszönöm, hogy megszólaltál, Uma Thurman" – írta a Twitteren, a Thurmantól kölcsönzött idézet alá.

(Forrás: Independent)

Címlapkép: Bruce Glikas / FilmMagic / Getty Images