Ütős horror készülhetne a Trónok harca sztárjával, de Spielberg kirúgta a rendezőt

A DreamWorks eddig összesen 5 millió dollárt költött a Haunted című kísértethistóriára. Hiába?

Az Ygritte-et alakító Rose Leslie főszereplésével készül elvileg a Haunted című, kísértetházas horror. Ám a producernek, Steven Spielbergnek nem tetszett Juan Carlos Fresnadillo rendező és Scott Z. Burns forgatókönyvíró elképzelése, ezért kirúgta őket, nem sokkal a forgatás kezdete előtt - írja a Hollywood Reporter.

A páros két hete dolgozott a 17 millió dolláros összköltségvetésű Haunted forgatókönyvén. Spielberg, mint a produkciót finanszírozó DreamWorks stúdió feje és a régi cége, az Amblin Entertainment igazgatója már eddig is elköltött 5 millió dollárt a filmre. A kísértethistória stábjához közel álló források szerint viszont még nincs minden veszve, mert a valaha jó nevű rendező (aki mára pont ugyanolyan zsémbes, garasoskodó és ötlettelen producerkirály lett, mint amilyen figuráknak fiatalon hadat üzent a filmjeivel) most visszaadná a sztorit újraírásra az eredetileg kiválasztott forgatókönyvíróknak, a Démonok közöttet is jegyző Chad és Carey Hayesnek.

Ami viszont biztos: ha egyszer elkészül, akkor a Haunted pont olyan klasszikus, régi vágású horror lesz, kísértetjárta nemesi kúriával, nyikorgó padlóval meg hirtelen becsapódó ajtókkal, mint amilyen a 2012-es A fekete ruhás nő vagy a tavalyi Bíborhegy volt. Az alapja ugyanis Henry James gótikus horrorregénye, az 1898-ban megírt A csavar fordul egyet, amiből szinte minden évtizedben született már filmes adaptáció.