Válassz önként hétfőnként!

Kétféle fóka létezik, a képen látható, online vadászók és a nem láthatók, akik a kalandkedvélők. Ilyetén helyeztem el a palettán ezt az ajánlót, a kanapén fetrengő, vezetékes, és az offline népségnek. Mindenkinek jut hal. Most még nem tudom, milyen az idő hétfőn, de valahol biztosan el lehet majd programozni.

World of Pilinszky - Létmesék kicsit és nagyon "fölnőtteknek"

Müpa, november 15., 11:00

Költői a kérdés: versek olvasásával vagy a monitor előtt tölt több időt ma egy fiatal felnőtt? A két világ látszólag kizárja egymást, éppen ezért izgalmas az összebékítésükre tett kísérlet. Korunk hőse, egy gamer monitorai rabságában éli nappalait és éjszakáit. Egészen addig, míg Pilinszky János verses meséi segítségével el nem utazik egy másik világba, ahol a történet szereplői a játék karaktereivé változnak.

Épületbejárás a Budai Vigadóban

Hagyományok Háza, november 15., 14:00

Járja be a kerengőt, csodálja meg az Átriumot és fedezze fel a színháztermet a zárt karzatról egy mindent átfogó épületbejárás alkalmával. A vezetett túrákon olyan tereket, termeket és titkokat fedezhet fel, amelyeket kizárólag ezen alkalmak során árulnak el a tárlatvezetők.

Instant-Fogas Hétfő

Instant-Fogasház, november 15., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Online, november 15., 19:00

Bajzáth Mária neveléstudományi szakember, mesepedagógus, a Népmesekincstár Mesepedagógia Műhely vezetője, Népmesekincstár könyvsorozat szerzője, az azonos nevű módszer kidolgozója.
Beszélgetnek mesepedagógiáról, oktatásról, neveléstudományról, pedagógus képzésről, a mesék szerepéről a tehetséges és marginalizált helyzetben lévő gyermekek életében.

Online, november 15., 19:00

Létezik-e olyan elvszilárdság, mely egy életen át megdönthetetlen? Vajon akkor tesszük-e jól, ha makacsul ragaszkodunk elveinkhez, vagy ellenkezőleg, épp a betartásukban gyakorlott rugalmasság a nyerő? És ha így van, egyáltalán van-e értelme elveket fabrikálni?

A hülye gólya - Feldmár András és dr. Lukács Liza beszélget

Online, november 15., 19:00

"Az igazi beszélgetés az, amiben az igazság megmutatja magát. Egy jó dialógus szeretettel teli, amiben sem a másik nem tudja, mi a tuti, sem én, de ha jóindulatúak és őszinték vagyunk, megjelenik közöttünk az igazság. Nagy élmény." Feldmár András

Tan Kapuja Buddhista Főiskola, Online, november 15., 19:00

Új, 11 alkalmas kurzus indul A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke) vezetésével.

Bródy János: Gáz van, Babám!

Kölcsey Központ, november 15., 19:00

Bródy János az Illés és a Fonográf zenekarban eltöltött legendás idők után szerzeményeivel már több évtizede a saját útját járja. A Kossuth és Liszt díjas művész hű krónikása a fordulatokban és ismétlődésekben gazdag hazai történelmünknek, és következetes képviselője az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában elfogadott közös értékeknek.

Harcsa / Keszég / Márkos / Benkő / Pándi: Kassák

Márai Sándor Művelődési Ház, november 15., 19:00

Koncert Harcsa Veronika, Keszég László, Márkos Albert, Benkő Róbert, Pándi Balázs előadásában. Négy zenész és egy színművész vállalkozik arra, hogy Kassák Lajos válogatott verseit egy rendhagyó  koncerten mutassa be. Zenéjük hűen követi a szabadverseiről ismert költő műveinek attitűdjét.

Budapest Jazz Club, november 15., 22:00

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba.
Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!