Vasárnapi házi-bulik

Vasárnapi otthonszórakozós "műsorunk" főszereplője a könyv. De találtok benne koncertet, gyerekprogramot is. Sőt, a színházról sem kell lemondanotok. Mazsolázgassatok!

Online Napfényes Fesztivál – az egészség, egyensúly és teljesség felé

június 7., 09:00

Idén is lesz Napfényes Fesztivál, csak online kiadásban! Június 7-én, vasárnap a honlapon fogják közzétenni a műsorfolyamot, amely egy válogatás lesz az elmúlt évek legjobb felvételeiből. Emellett online természetgyógyászati konzultációkkal és élőben közvetített workshopokkal is várják az érdeklődőket!

Gryllus Vilmos zenés műsora

június 7., 10:00

Kirándulós dalok óvodásoknak és kisiskolásoknak a Margó Irodalmi Fesztiválon.


Vasárnapi Iskola 5 - online fesztivál

június 7., 10:30

A Vasárnapi Iskola bő két hónapon át tart május 10-étől kezdődően. Tíz olyan vasárnappal ajándékozza meg a közönséget, amelyen új szemléletű produkciókkal válik mindennapossá közelünkben az új zenészek, előadók, zenei világok, kísérletek, kezdeményezések bemutatkozása. Az online fesztivál koncertfelvételei a live streamek lezajlása után a Hajónapló YouTube-csatornáján lesznek elérhetők.

Heather Morris: Cilka utazása

június 7., 11:00

Cecilia Klein mindössze tizenhat éves volt, amikor 1942-ben elvitték az auschwitz–birkenaui koncentrációs táborba. A története itt akár véget is érhetett volna, ám egy magas rangú náci tisztnek megtetszett a lány csodálatos, hosszú haja, és elkülönítette őt a többi fogolytól. Cilka keserű leckék árán tanulta meg, hogy a hatalom közelében lenni egyet jelent a túléléssel, és tette, amit tennie kellett, hogy életben maradjon. Katt a Margo fesztre!

Rojik Tamás: Szárazság

június 7., 

Disztópia és climate fiction – Beszélgetés Rojik Tamás: Szárazság című regényéről. Budapest, valamikor a 2050-es években. Az Animus Kiadó programja a Margón.

Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum

június 7., 12:30

A görög mitológia és a fantasy – Beszélgetés Szakács Eszter: A nulladik zsebuniverzum című regényéről, a Grifflovasok fantasy-trilógia befejező részéről. A szerzővel Mészöly Ágnes író beszélget a Margón.

Mártonffy Zsuzsa: Akiknek két anyja van Küzdelmes sorsok — történetek az örökbefogadásról

június 7., 13:00

Mártonffy Zsuzsa könyvében olyan személyes élettörténeteket ismerhetünk meg, amelyek segítenek, hogy az előítéleteinken, a félelmeinken vagy akár a romantikus elképzeléseinken túllépve jobban értsük az örökbefogadás világát. Itt.

Mécs Anna: Kapcsolati hiba

június 7., 14:00

Egy lány, aki segít tinderezni nyugdíjközeli anyukájának, és közben romantikus érzései támadnak az egyik udvarló iránt. Egy professzor, aki kötelező lábamputálással harcolna a klímakatasztrófa ellen.
Scolar a Margón.

Margó Extra: Eke Angéla

június 7., 15:00

Eke Angéla, Junior Prima díjas színésznővel beszélgetünk fontos történetekről és történetmesélésről. A Színház- és Fimművészeti Egyetemen báb szakon végzett, majd megalapította Márkus Sándorral a Nylon Groupot, a kortárs bábszínházi formációt. Klikk ide!

FessNeki Online - Bagoly

június 7., 16:00

A FessNeki következő, online festése elsősorban a gyerekeknek szól, de a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne egy kis időre kikapcsolni és alkotással tölteni a délutánt.

Péntek Orsolya: Hóesés Rómában

június 7., 16:00

Ezzel a kötettel – megint először – beléphetsz Péntek Orsolya regényvilágának határolt végtelenjébe. Az Andalúz lányaival (2014) elkezdett és a Dorka könyvével (2017) folytatódó trilógia zárókövének is nevezhetném, de az eltűnt idő csak Közép-Európa negyedik dimenziója, egyetlen horvát, olasz, német, magyar vezetékneveket hajtó, ágas-bogas családfa befejezhetetlenül privát történelmeként éled újra és újra a szerző bölcsen érzéki, fekete epével (melaine chole) átitatott prózájában.
A Kalligram Kiadó programja.

Budapesti Operettszínház: Szétszakítottak

június 7., 16:30

Exkluzív online előadásra készül a Budapesti Operettszínház: Cári Tibor és Dolhai Attila Szétszakítottak című musicaljét négy részben, június 7-én 16 óra 30 perces kezdettel láthatjátok a színház Facebook-oldalán.

Dollár Papa Talks - vasárnapi csevej // Férfiak a színpadon (Schmied Zoltán, Major Erik és Kiss-Végh Emőke)

június 7., 17:00

Szeretnének veletek értelmes, színházi dolgokról beszélgetni élőben, sallangok nélkül. Amolyan közvetlen csevej vasárnap délutánonként. Aki kérdez: Ördög Tamás. A beszélgetések, azok esemény jellegének megőrzése érdekében, csak az adott időpontban elérhetőek!


Krusovszky Dénes: Áttetsző viszonyok

június 7., 17:00

Az Áttetsző viszonyok egy modern álmoskönyvhöz hasonló: a szürreális, mégis mindennapi, szokatlan képek megfejtése az olvasóra vár. A szerzővel Szegő János beszélget.

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

június 7., 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

Erdős Virág: Hősöm

június 7., 18:00

A Hős utcában található Budapest legnagyobb, jelenleg felszámolás alatt álló szegregátuma. Erdős Virág az utóbbi néhány évben sok időt töltött az itt élő gyerekek és felnőttek között, a versek az ő történeteiknek adnak hangot. A könyvben látható fotókat a szerző készítette a helyszínen.
Online Margó!

Bereményi Géza: Magyar Copperfield

június 7., 19:00

Bereményi Géza régóta várt önéletrajzi regénye elsősorban a gyermek- és ifjúkorral foglalkozik. Ismerős lehet nekünk ez a világ csodálatos filmjéből, az Eldorádóból, és Cseh Tamásnak írt dalaiból is.
A szerzővel Szegő János beszélget a Margó Fesztiválon

Tompeti TV - 11. adás

június 7., 19:00

Ezen a héten válogatást hallhattok az elmúlt évek kiadatlan felvételeiből.

Martha Argerich, Takács-Nagy Gábor és a Liszt Ferenc Kamarazenekar/II.

június 7., 19:30

Többéves múltra tekint vissza a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Martha Argerich és Takács-Nagy Gábor együttműködése: legutóbb 2017-ben és 2018-ban koncerteztek Európa legpatinásabb hangversenytermeiben, 2019-es közös turnéjuk során pedig végre megvalósult a zenekar álma, és a budapesti közönség előtt is közösen muzsikálhattak. Ide kattintva tudod meghallgatni.

Karanténszínház Extra - Tóth Krisztina: Csütörtök van

június 7., 20:00

"A Csütörtök van áprilisban született. Azokban a napokban folyamatosan emelkedett a betegek száma, nem tudtuk, mi vár ránk. Én egy kis faluba költöztem, naponta egyszer néztem a híreket, különben meg bámultam az elhagyatott utcát. Itt, a tóparton könnyebb volt átvészelni ezeket a szorongató napokat, és az, hogy ezen a drámán dolgoztam, csak tovább oldotta bennem a feszültséget. Valószínűtlennek és abszurdnak tűnt minden, ami körülöttünk történik. " Margó Extra

The Hour of Relief - Live Sound Relaxations

június 7., 21:00

iamyank a nappalijából folytatja a Soul Healing Session-öket, ami azért jó, mert így mindenki hozzájut ezekhez a különlegesen nyugodt, csendes, befelé figyelésre késztető muzsikákhoz. A szokott helyen.