Vasárnapi ötletek

Még nincs programotok vasárnapra? Akkor mi segítünk! Az alábbi programajánlóban biztos találsz kedvedre valót!

Varázsnapok a Tücsöktanyán – A Bogár Muzsika zenekar Mindenki volt gyerek című koncertje

Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház, június 13., 10.30h

Interaktív előadásaikon gondosan meghangszerelt saját szerzeményeiket adják elő. A korábban Fonogram Díjra jelölt zenekar 2011-es megalakulása óta számtalan sikeres fellépést tudhat maga mögött, 2020. decemberére készült el 3. önálló albumuk „Mindenki volt gyerek” címmel. Az albumon Francsovics Judit, elismert mese- és versíró megzenésített költeményei hallhatók.

Nagy akarok lenni!

Rózsa Művelődési Ház, június 13., 11h

A kiscica nagy szeretne lenni, mert nem engedi el az anyukája sehová egyedül. Az oroszlán kicsi szeretne lenni, mert vele senki sem játszik, senki sem törődik. Egy találkozásuk alkalmával az erdőben szerepet cserélnek. Ebből rengeteg mókás helyzet adódik. Az előadás végére a Zsiráf Keresőszolgálat és az anyai szeretet révén minden megnyugtatóan rendeződik, s kis hőseink is belátják, hogy a saját bőrükben jobban boldogulnak.

Dinasztiák Születésnap

Fővárosi Nagycirkusz, június 13., 11h

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A június 4. és augusztus 22. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 100 kiváló hazai artista lép majd a porondra. Fellép többek között a Porond Ifjú Csillaga-díjas, Guinness-rekorder Richter Kevin és csoportja új deszkaszámával, a Weiss Jr. csoport fliegende produkciójával, a Donnert, Richter és Ádám cirkuszi dinasztiák tagjai pedig közösen adnak elő egy lovasakrobata számot.

Rómeó és Júlia

Nemzeti Színház, június 13., 15h

Szerelem és halál, mindig is rokonságban áltak egymással. A beteljesülés ódiuma már követhetetlen, amikor megszületik a felismerés: csak magán a drámán, az előadáson keresztül juthatunk e sodrás nyomába – nézőként és alkotóként, egyaránt.

Legyetek jók, ha tudtok

Online, június 13., 15h

Az 1500-as évek Rómájában Fülöp atya nem szabályok szerint éli meg a hitét, hanem puszta jósággal, és ezt tanítja a koldus gyerekeknek is, akiket végtelen odaadással terelget a helyes irányba. Ez azonban felingerli a sátánt, aki hatalmát látja veszélyben, ezért számtalan alakban próbálja a maga oldalára állítani a kis csavargókat. Megindul a jó és a rossz küzdelme...

Csáki Judit - színikritikus, a Revizor szerkesztője - a Városmajor 48

Online, június 13., 17h

Beszélgetőpartnere Károlyi Csaba irodalomkritikus, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese.

Szeleczki Artúr (ének), Tokárszky Máté (gitár) koncert

Bartók Zeneház, Online, június 13., 17h

A koncertet a Bartókház Youtube csatornáján élőben közvetítik!

Párizs – Szajna-parti csodák és paloták

Online, június 13., 17.30h

Párizs a szerelem és a szerelmesek városa. A séta kiindulópontja a Szajna fölött ívelő kecses hidak egyike, a Pont des Arts. Rápillantunk a mesés panorámára, és meghallgatják a Szajna néhány meséjét.

Valódi hamisítvány

Online, június 13., 19h

Maude különc, szabadszájú és harsány nő, Lionel pedig kifogástalan modorú, művelt és meglehetősen cinikus férfi. Ők ketten talán soha nem találkoztak volna, hiszen Maude munkanélküli pincérnőként egy lepukkant lakókocsiparkban él Kaliforniában, Lionel pedig egy neves művészeti alapítványnál dolgozik a kontinens másik felén, New Yorkban. Csakhogy Maude-nak van egy féltve őrzött kincse.

Tóték

Örkény István Színház, június 13., 19h

Tót Lajos községi tűzoltó a kies Mátraszentannán. Háza tiszta, kertje napfényben fürdik. Ha a fia nem szolgálna az orosz fronton, Tót Lajos csak a rádióból tudná, hogy háború van. Amikor a fia parancsnoka egy szép napon megjelenik, hogy Tótéknál pihenje ki a háború megrázkódtatásait, Tót Lajos és családja mindent megtesz azért, hogy az őrnagy jól érezze magát. 

Carson Coma 2. nap

Kobuci Kert, június 13., 19h

Éljen-éljen! Eljött a várva várt nap, végre egy valódi koncerten találkozhatunk. Végtelen móka és kacagás – újra üvölt a rokk és röfög a basszus a Kobuci Kert színpadán.

Legénybúcsú

Játékszín, június 13., 19h

A mai magyar szórakoztató színpadi művek palettáján garantáltan új színfolt lesz majd ez a komédia. A Legénybúcsú helyszíne egy szálloda, ahova két jóbarát érkezik, egyikük azonban alaposan megkeveri a szálakat...

Egyszer visszatérsz

Nemzeti Táncszínház, június 13., 19h

 A két részből álló ünnepi est első felében 5 meghívott koreográfus készít 5 rövid koreográfiát a Budapest Táncszínház táncművészei számára. A meghívott koreográfusok névsora: Barta Dóra, Sághy Alexandra, Egerházi Attila, Fodor Zoltán, Zachár Lóránd. Ők mindannyian Földi Béla tanítványai és korábbi Budapest Táncszínház tagok.

Müpa Home LIVE – Wagner-varázs I.

Online, június 13., 19.30h

Wagner művészetével találkozni mindig ünnepi élmény. Akkor is, ha díszletek és jelmezek között, izgalmas rendezésben szembesülünk az összművészeti alkotással, és akkor is, ha a zeneszerző nagy műveinek emlékezetes részleteit elevenítjük fel, mint ez alkalommal. A nürnbergi mesterdalnokok, a Lohengrin és a Trisztán és Izolda - az életmű korai és kései fejezete kerül terítékre ezen az estén, a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek közreműködésével, világhírű énekesek hangján, a Wagner-napok spiritus rectora, Fischer Ádám irányításával.

Vasárnap mondd el!

Online, június 13., 20h

Ez a bensőséges, egyfelvonásos, egyszereplős, elejétől végig dalokból álló színdarab – mely nem mellesleg Andrew Lloyd Webber néhány legszebb, legszívhezszólóbb dalát is tartalmazza – tökéletes lehetőséget nyújt minden énekes színésznőnek arra, hogy önmagát és tehetségét megmutathassa.

Komolyan röhejes vagyok

Trafó, június 13., 21h

Reisz Gábor novellái Reisz Gábor rendezésében. A rendező első találkozása a Proton Színházzal és úgy általában a színházzal. Mindennapok apró történetei és azok hatása életünkre, avagy a lényeg a részletekben rejlik.

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

Városmajori Szabadtéri Színpad június 13-ig

Az idén 10 éves jubileumát ünneplő Margó Irodalmi Fesztivál június 10-13 között a korábbiakhoz hasonlóan színes és izgalmas irodalmi és zenei programokkal, de ezúttal új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon és a Bookline támogatásával várja mindazokat, akik kíváncsiak a legfrissebb megjelenésekre, egyedi zenei-irodalmi koprodukciókra vagy a rég nem látott írókra.

Budapesti Wagner-napok 2021

Online, június 13-20.

2021-ben sem maradnak katarzis nélkül a Wagner-rajongók: a Müpa idén is megrendezi világhírű fesztiválját, a Budapesti Wagner-napokat – az események a Müpa Home live stream produkcióiként számítanak az érdeklődők figyelmére. Operarészletek két estén, Michael Volle dalestje és a 2019-es, felújított Ring felvétele: bőséges a kínálat!