Vasárnapi programajánló

Tavaszra a vasárnapok elengedték a programtumultust, csak annyit adnak, hogy meglegyen a választás lehetősége. Azért nem kell búsúlni, autók, étel, virág, piac, majd a mozik és a zenei aktualitások várják a vasárnapi vendégeket!

Budapest Oldtimer Show 2024'

Magyar Vasúttörténeti Park, április 13-14.

Minden eddiginél több külföldi kiállító, nyereményautó, díjmentes parkolás, családos programok, sok ajándék. 2024-ban az Oldtimer Show ismét április közepén kerül megrendezésre a Magyar Vasúttörténeti Parkban: április 13-14. Az Oldtimer Show kiállítása és kiegészítő programjai mellett Európa legnagyobb vasúti múzeuma is megtekinthető. A fő látványosság a mozdony fűtőcsarnokokban lesz, tematikus szekciókban és szóló standokon elhelyezve: KGST korszak autói és motorjai, Nyugat-Európai autók és motorbiciklik, amerikai olasz és angol sportautók, törpe autók és különlegességek. Természetesen az Oldtimer Show-ra jellemző legfőbb látványosság a világháború előtti járművek lesznek, minden eddiginél több külföldi kiállító részvételével.

Tavaszi Etyeki Piknik

Etyek Gasztrosétány, április 13-14.

Ha tavasz, akkor Etyeki Piknik! Vidámság, házias ízek, jó borok és napsütés. Sétálj végig a Gasztrosétányon, és szakadj ki a hétköznapok szürkeségéből! Ami idén is biztosan várható: finom borok, zeneszó, virágillat, ínycsiklandó falatok, kézműves termékek és a környék legjobb pincészeteinek színe-java. Piknikezz és merülj el a hamisítatlan Etyek-életérzésben! 

Sakura ünnep

ELTE Füvészkert, április 14., 9:00

Az ELTE Füvészkertben már sok éve hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

Piac a fekete macskához

Klebelsberg Kultúrkúria, április 14., 9:00

Ismét termelői piac a Klebelsberg Kultúrkúria alsó parkolójában és a Vinotékában.

WAMP design vásár

Néprajzi Múzeum, április 14., 10:00

Április 14-én újra WAMP Design vásár a Néprajzi Múzeumban! A WAMP egy olyan közösségi hely, ahol találkozhat egymással alkotó, vásárló, fiatal, családos, kreatív szakember és érdeklődő laikus, ezáltal a dizájn nem egy elvont művészeti fogalomként jelenik meg, hanem egy izgalmas lehetőség, ami becsempészhető az emberek mindennapjaiba.

Legkisebbek mozija: Hahó, Öcsi!

Puskin Kuckó, április 14., 10:00

A film bemutatójának 50 éves évfordulója alkalmából. Balog Öcsi (Kovács Krisztián) öt és negyedéves, nagycsoportos óvodás. Ő a legkisebb gyerek a családban, akire már senkinek nincs ideje. Elhajtja a bátyja, elhajtja az anyja (Szakács Eszter) és a nagymamája (Kiss Manyi) is, pedig Öcsi csak játszani akar. Hirtelen haragú apja (Koncz Gábor) büntetésből, amiért megzavarta a reggeli újságolvasását, bezárja a fürdőszobába. Öcsi a fürdőszobafogságból képzelete segítségével szabadul ki: két törpe, Kököjszi és Bobojsza segítségével útnak indul, hogy megkeresse az időt, mert az senkinek nincs a családjában. Útja során eljut az Óperencián túlra, ahol a hétfejű sárkánnyal is meg kell küzdenie.

Kutya éji dala

Uránia Nemzeti Filmszínház, április 14., 19:00

Az Uránia idén tavasszal filmzenei kalandozásra hívja nézőit. A február végén induló és április végéig, a Magyar Film Napjáig tartó programban a vetítések mellett közönségtalálkozók és élő zenei programok hívják fel a figyelmet a filmek láthatatlan, de nagyon is fontos hangi-zenei dimenziójára. A sorozat következő vetítése Bódy Gábor 1983-as alkotása, a KUTYA ÉJI DALA lesz. Egy álpap és egy csillagász kalandjai, s a legjobb alternatív zenék a nyolcvanas évek kultfilmjében.

Oláh Kálmán Trio and Voices 4

Budapest Jazz Club, április 14., 20:00

Oláh Kálmán Triójával ezen a napon egy új kezdeményezést mutat be a BJC színpadán. Az utóbbi években szerzőként egyre többet foglalkoztatja a vokális zene, különösen a kórusra ill. a többszólamú énekhangra írt zene. Erre az estére a Voices 4 énekegyüttest kérte fel, mely ezúttal Mizsei-Takács Zsuzsával kiegészülve fog szerepelni. Változatos színekből álló műsorukban szerepelnek Oláh Kálmán kifejezetten erre az estére átirt Bach, Kodály ill. Gábor S.Pál dallamaira készült feldolgozásai, illetve Oláh Kálmán ' A Duna Arca' c. művének revidált változat is. Oláh Kálmán Trio: Oláh Kálmán – zongora, Barcza Horváth József – nagybőgő, Balázs Elemér – dob, Voices 4: Mizsei-Takács Zsuzsanna – mezzoszoprán, Hegyi Barnabás – kontratenor, Páli Botond – tenor, Mizsei Zoltán – bariton

Kalmár Zoltán Quartet

IF Cafe, április 14., 20:00

A hazai jazz jól ismert szereplőit felvonultató zenekar mindig remek hangulatot varázsol az iFbe. Műsoruk a saját szerzeményeken túl a hard bop korszak meghatározó kompozícióira épül, melyet olyan legendás előadók képviseltek, mint Wayne Shorter és John Coltrane.