Vasárnapi programajánló

A vasárnapunk természetesen dugig lesz gyereknapi programokkal, ezért erre külön ajánlóval is készülünk. Mivel tegnap hanyagoltam a felnőttes eseményeket, a gyereknapi ajánlások után ma nekik is kedveznék egy-két zenei programmal, levezetés képpen.

Családi fesztivál és Könyvvásár az Animus, Central és Lampion Könyvekkel

Marczibányi Téri Művelődési Központ, május 25-26.

Hatalmas könyvvásárral, mesés gyerek programokkal és szülőknek szóló beszélgetésekkel várnak benneteket GYEREKNAP alkalmából a Marczibányi téren! Lesznek Lengék, Zabaszauruszok, Harry Potter, Mítoszvadászok, népmesék, koncert, táncszínház, Budapest családi kvíz, kutyák és kocsik rajzverseny, igazi kutyusok és még sok-sok családi program.

Múzeumok Majálisa

Magyar Nemzeti Múzeum (Múzeumkert), május 25-26.

Idén 27. alkalommal rendezi meg a nagysikerű Múzeumok Majálisát a Magyar Nemzeti Múzeum 2024. május 25-26-án! Az ország legnagyobb múzeumi seregszemléjnek szakmai programjait és workshopjait az ICOM, a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa jelmondatának szellemében állítjuk össze: Múzeumok az oktatásért és kutatásért! A hétvégén a szakmai bemutatókat mellett színes programokkal, koncertekkel, kézművesvásárral, fesztiválhangulattal várjuk majd a családokat, érdeklődőket. A múzeumok április 8-ig tudnak jelentkezni és csatlakozni a múzeumok közös ünnepéhez!

XII. Bálint Ágnes Mesefesztivál

Bálint Ágnes Kulturális Központ, május 25-26.

2024-ben a mesehősök visszatérnek a XII. Bálint Ágnes Mesefesztiválra! Gyertek el május 25-26-án, a gyereknapi hétvégén Vecsésre és vegyetek részt a LEGEK MESEFESZTIVÁLJÁN, ahol a LEGnépszerűbb gyerekzenekarokkal, a LEGizgalmasabb gyermekszínházi- és bábelőadásokkal, a LEGkreatívabb és LEGtrükkösebb feladványokkal, valamint a LEGnagyobb attrakciókkal várnak! Természetesen az idei programból sem hiányozhat a retro kisbusz és a kisvonat sem, melyek a Bálint Ágnes Kulturális központ és az Emlékház között közlekednek majd.

Városligeti Gyermeknap

Városliget, május 25-26.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat május 25-én és 26-án szervezi meg a már hagyománnyá vált Városligeti Gyermeknapot. Az idei rendezvény középpontjában az egészség, a sport, a kultúra, az internetbiztonság és a nemzetek bemutatása áll. A sok és változatos ingyenes program egytől-egyig azt szolgálja, hogy a hátrányos helyzetű, rosszabb anyagi körülmények között élő gyerekek és családok is jól érezzék magukat, kikapcsolódjanak és önfeledten szórakozzanak, nem utolsósorban hasznos ismereteket szerezzenek.

dm Gyereknap 2024

Magyar Vasúttörténeti Park, május 25-26.

MÁJUS VÉGÉN ÚJRA DM GYEREKNAP A VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN! Idén május 25-26-án ismét kétnapos rendezvénnyel ünnepelik a gyermekeket, a dm Gyereknapon a Vasúttörténeti Parkban. Rengeteg játékos és szórakoztató programmal várnak kicsiket és nagyokat, és ezúttal sem maradnak el az izgalmas edukációs aktivitások sem!

PIACOK NAPJA x BelFeszt

Belvárosi Fesztivál PIKNIK (Erzsébet tér), május 25-26.

Találkozzatok újra Budapest legnagyobb piaci eseményén, a belváros szívében a PIACOK NAPJA x BELVÁROSI FESZTIVÁLON, ahol az Erzsébet tér ismét egy hatalmas közösségi piaccá változik!

8. UKMUKFUKK ZINEFESZT 2024

Gólya, május 25-26.

Jön a nyolcadik Ukmukfukk Zinefeszt! Az Ukmukfukk egy alulról szerveződő kétnapos vásár és fesztivál, ami a kortárs fan- és nem fanzineknek, képregényeknek és pamfleteknek igyekszik fórumot biztosítani. Találkozzatok Május végén a Gólyában, ahol külföldi és magyar alkotókkal és kiadványaikkal ismerkedhettek majd. A jó szokáshoz híven lesz pénteken megnyitó a Kisüzemben, szombat este buli a Gólyában!

Gyereknap a Budaörsi Repülőtéren

Budaörsi repülőtér, május 26. 9:00

Az eseményre ingyenes a belépés, érdemes a teljes családdal, akár nagyszülőkkel is kilátogatni. A repülés rajongói gyermeknapon sem maradnak programok nélkül, hiszen május 26-án, vasárnap egész nap ismét izgalmas élmények várnak kicsikre és nagyokra egyaránt a Budaörsi Repülőtéren. A rendezvényen rengeteg érdekes és izgalmas program várja a családokat. Kicsiknek és nagyobbaknak is érdemes ellátogatni a Repülőtéri Gyereknapra: óriás játékokkal és sporteszközökkel lehet játszani, lesz óriásbuborék show, jelmezes animátorokkal is találkozhatnak a gyerekőcök és a legkisebbekről sem feledkeztek el a szervezők, hisz MVM babajátszó is lesz.

Lánchíd piknik - koncertek, gyerekműsorok

Lánchíd, május 26., 10:00

Ünnepeljetek a Lánchídon május 26-án, a második Lánchíd-pikniken! 175 éve, 1849 májusában sétálhattak át először gyalogosok a Lánchídon. A jeles dátumra emlékezve május 26-án, vasárnap szabadtéri programokkal, koncertekkel és óriásbuborék-show-val készülnek. A nyárváró rendezvény idejére lezárják a közúti forgalom elől a hidat, így teljes szélességében birtokba vehetitek a jeles eseményen.

Metal Battle 2024 / Döntő

Barba Negra, május 26., 13:00

Auraleak, Bloody Holly and the Ricketz, Evolette, Mhorai, Nest of Plagues, Pennhurst, Plasticocean, Skybeast, Tre Lunatic, Türböwitch

Sunday Session 2024 opening: in memoriam DJ Palotai

A38 Hajó, május 26., 17:00

Idén nyáron is folytatódik a Sunday Session! A 8. születésnapját ünneplő sorozat a legfrissebb zenékkel tér vissza a családias hangulatáról és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó orrteraszára. DJ Palotai és Yeromos (aka Wonda) számtalan felejthetetlen közös bulival a hátuk mögött több, mint 15 évet zenéltek együtt. Ezalól nem volt kivétel a híres Sunday Session sem, ahol a páros a legfinomabb zenéktől indult, majd az este táncba fulladt Budapest egyik legszebb teraszán, a szabad ég alatt.

Azahriah

Puskás Aréna, május 26., 18:00

Régóta suttognak róla, most végre valósággá válik: május 24-én, 25-én és 26-án a jelenleg még mindig csak 21 éves dalszerző-előadó önálló koncertet ad a megújult Puskás Arénában. A dolognak egyszerre van hatalmas hírértéke és tűnik teljesen természetesnek: a rajongók olyan magától értetődőnek vették, hogy ez a következő mérföldkő kedvencük számára, hogy már kamu eseményeket is létrehoztak az ügyben. Azahriah minden kétséget kizáróan napjaink legnépszerűbb magyar előadója.

Xeno & Oaklander (USA) x Rare DM (USA) x Cawatana (H)

Gödör, május 26., 19:30

A minimal synth nagymesterei visszatérnek Budapestre. Liz Wendelbo és Sean McBride (aki Martial Canterel nevű alteregójával is többször járt már nálunk) duója, a New York-i Xeno & Oaklander az analóg szintetizátoros minimal synth/minimal wave/coldwave új hullámának egyik elindítója és katalizátora, legnagyobb hatású zenekara, közel 20 éves pályafutásuk alatt megérdemelten kerültek a stílus legmeghatározóbb nevei közé.

Djabe - special guest Chieli Minucci: Tour of Waterfalls - Lemezfelvétel

Budapest Jazz Club, május 26., 20:00

Chieli Minucci gitáros a világhírű amerikai jazz/funk/world formáció, a Grammy díjra jelölt Special EFX alapítója. Tavaly együtt lépett fel a Djabe zenekarral a Budapest Jazz Clubban. Ekkor határozták el a mostani turnét, mely a Tour of Waterfalls nevet kapta. A Djabénak és Chielinek is van egy Waterfall című kompozíciója. A két szerzemény foglalja keretbe a műsort, melyben Chieli Minucci, Djabe és Special EFX számok hangzanak el.