Vasárnapi programajánló

Folytatódik a programkavalkád. Vasárnaphoz megszokottan, délelőtt családozás és szokatlan piacozás, majd, mikor ezek elmúltak, lehet belepörögni a zenei sokszínűségbe! A Várkert ma nagyon adja a prímet, nem gatya!

VárkertFeszt 2024 - 10 év. Élmény. Veletek.

Várkert Bazár, május 31-június 2.

A VárkertFeszten a nagykoncertektől kezdve, a színházi és filmes programokon, kézművéskedésen és hangszerbemutatón át, a szabadtéri hintán keresztül, az ingyenes fotózásig, a különleges gasztro-meglepetésekig rengeteg pompás program várja a közönséget.

Hegyvidéki Nyár 2024

MOM Művelődési Központ - Sirály Sétány, június 1-2.

A Hegyvidék Önkormányzata újra elhozza közkedvelt programsorozatát, amiben ingyenes szabadtéri programok, nagyszerű koncertek, izgalmas kézműves foglalkozások, vidám gyerekkoncertek egyaránt várják a kerület lakóit és látogatóit.

Kispesti Városünnep 2024 - Együtt lenni jó!

Templom tér, Kispest, június 1-2.

2024-ben ismét megrendezik a kerület legnagyobb szabadtéri rendezvényét a Kispesti Városünnepet, a már megszokott helyen, a gyönyörű Templom téren. Nem véletlenül lett az idei év szlogenje az "Együtt lenni jó!", hiszen június 1-jén szombaton és 2-án vasárnap remek hangulatú családi program, sztárfellépők egész hada, kirakodóvásár, kulturált vendéglátás várja az érdeklődőket a kispesti  Templom téren és az Ady Endre úton.

Bárka - az újbudai nemzetiségek fesztiválja

Feneketlen tó, június 2., 10:00

Újbuda a város egyetlen szeglete, ahol 13 nemzetiség él és aktív. A nemzetiségek ünnepének így a kerületben nagy hagyománya van. Idén a fesztivál visszatér rég szeretett helyszínére, a Feneketlen-tóhoz, az Új Budai Parkszínpad köré és belé. Délelőttől gyerekprogramokkal, táncházakkal, 8-féle kóstolóval, 15 kézművesprogrammal, több mint 20 zenés, néhol táncos fellépéssel, Parno Graszttal és fanfárokkal ismerhetik meg közelebbről a velük élők kultúráit.

Makám interaktív gyerekkoncert - Kimegyek holnap az állatkertbe

Várkert Bazár (Öntőház Udvar), június 2., 11:00

A műsor tematikája az állatvilág és az ember, különösen a gyermekek kapcsolata. Játékos formában igyekszünk közel hozni a mai városi gyermekekhez a természetet, az erdőt, mezőt, tavat, folyót, s a benne élő állatokat. A dalok nem csak a gyerekeket szólítják meg, kicsit, nagyot, ifjat, öreget egyaránt hív, kik játékos kedvüket megőrizték. Hallunk a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl álmairól, a bogarak tavaszi báljának vendégseregéről, a szamócát faló kabócáról, és még a "ma született" aligátor gyerkőcre leselkedő veszélyekről is.

Steampunk Design Market

Dürer Kert, június 2., 13:00

Eljött az idő, hogy időgépet újra visszatekerjék a múltba és újra együtt legyenek a Steampunk szubkultúra szerelmesei. TERVEZŐ VAGY? Steampunk, Vintage, Industrial, Goth stílusban utazol? Kiállítanád, árusítanád saját készítésű alkotásaidat? Jelentkez itt

Másnap - Beck Zoltán és Szűcs Krisztián koncertje

Várkert Bazár (Öntőház Udvar), június 2., 16:00

A kiindulópont számos előadatlan dal, melyeket kész-félkész állapotban őriz a Cseh Tamás Archívum. A Katona József Színházban 1986-ban bemutatott Mélyrepülés körül is született vagy születőben volt egy újabb „zenés tragikomédia” szövege és a hozzá tartozó dalok, ám a nyolcvanas évek végének politikai forrongása és Csengey korai halála megakadályozta, hogy ezek a dalok Cseh Tamás előadásában színpadra-lemezre kerüljenek. Különös aktualitást ad a kortárs estnek Csengey Dénes halálának 30. évfordulója.

Moszat Brigád - live Kacsakő

Kacsakő Bisztró, június 2., 18:00

Moszatbrigád: vidám kocsmazene fúvósokkal ismét a kavicsoson

Csík Zenekar I Generációk

Budapest Park, június 2., 18:00

Még soha nem látott társulás, három generáció képviselői egy színpadon a Csík Zenekarral! Ez az a pillanat, amit látni, hallani és érezni kell! A Csík Zenekar karöltve korunk 9 népszerű könnyűzenei előadójával, egy még sosem látott produkciót hoz Budapest legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyére, a Budapest Parkba. A 3 generáció képviseletében meghívott 9 zenész-ikon és a Csík Zenekar közös produkciója egyszerre szól minden korosztályhoz. A fiatalabbak számára olyan páratlan kulturális és zenei feltöltődést biztosíthat, ahol az idén már 36 éve működő Csík Zenekar sajátos, egyéni hangzásvilágában szólalnak meg az általuk is jól ismert kortárs popzenészek dalai. Az idősebb korosztálynak pedig egy olyan fiatalos környezetet kínál, ahol az általuk is jól ismert slágereket a színpadon lévő előadókkal együtt énekelve visszaidézhetik és újra élhetik fiatalkoruk legkedvesebb pillanatait.

DJ Premier

Akvárium Klub, június 2., 19:00

DJ Premier, a hip-hop történelem egyik legkiválóbb alakja június 2-án Budapestre érkezik! A Gang Starr a kilencvenes évek egyik legkultikusabb hiphop alakulata volt a Cypress Hill, az A Tribe Called Quest és a Das EFX mellett. Ebben a duóban debütált Guru mögött a Gang Starr feleként DJ Premier is, aki mára már a hip-hop egyik legfontosabb alakja. Összetéveszthetetlen a Premier trackek agresszív és nyers hangzásvilága, melyben egymással csatároznak a loopok és a súlyos scratchek, jobban megidézve ezzel a Brooklyni vibeokat, mint bárki más. Premier olyan előadók hangzásáért felelt, mint Nas, Jay Z, Snoop Dogg, Mos Def, vagy The Notorious B.I.G..

Sound of Jazz - a Szakcsi Jazz Egyesület koncertje

Várkert Bazár (Rendezvényterem), június 2., 19:00

A Szakcsi Jazz Egyesület 2023 augusztusában alakult meg 23 nemzetközi szinten is elismert, élvonalbeli magyar jazz művész részvételével. Céljuk Szakcsi Lakatos Béla szellemi örökségének ápolása és a jazz népszerűsítése. Eddigi legnagyobb szabású koncertjüket valósítják meg a Várkert Bazárban, melynek különlegessége, hogy a tagok ezen az estén olyan egyedi felállásokban fognak egymással játszani, melyeket itt hallhat először a közönség.

Black Nail Cabaret

A38 Hajó, június 2., 19:30

Magyarország vezető pop noir duója, a Black Nail Cabaret finom egyensúlyt képvisel vintage és modern, a new wave és kortárs pop hangzás között, miközben színpadi jelenlétük is híres markáns, teátrális elemeiről, egyedi kosztümeikről. Ezen az estén a kritikai és nemzetközi közönség oldalról is egyre ünnepeltebb svéd Lizette Lizette törékeny és provokatív, kiszámíthatatlan és elbűvölő színpadi show-jával találkozik. Két karakteres előadó közös zenei gyökerekkel, nagyívű estére számíthattok az elmúlt 40 év popzenei eszközeivel megjelenített kívülállás intenzív élményével.

Tamikrest (ML)

A38 Hajó, június 2., 19:30

A Tamikrest öt tagja a világ különböző régióiból érkezik. Zenéjük tisztelgés a Touareg identitás előtt, modern rock hatásokkal fűszerezve. A dalszöveg a szabad világ véget nem érő vágyáról szól. Dalaik üzenetén keresztül a Tamikrest a Tamasheq költészetét és kultúráját akarja elérhetővé tenni egy olyan világ lakói számára, amely nagyobb, mint a szaharai sivatag.

Hey, June!

Müpa (Fesztivál Színház), június 2., 20:00

A régisulis hiphopot cseppet sem anakronisztikusan játszó - három mc-vel és két dj-vel kiálló - Slow Village 2016-os megalakulása óta mostanra jutott el odáig, hogy az ország összes klubjában headlinerként léphet fel, a nyári fesztiválok többsége pedig esti sávokra hívja meg. Két nagylemeze és több EP-je mellett díjnyertes klipjei is többszázezres nézettségeket generálnak. A Müpába egy kifejezetten erre az estére létrehozott előadással érkeznek, amely egyszerre lesz összegzése és picit újraértelmezése mindannak, amit eddig létrehoztak.

Besh o droM

Várkert Bazár (Öntőház Udvar), június 2., 20:00

Június 2-án a Besh o droM zenekar koncertjével zárul a VárkertFeszt, ahol ezen az estén vendég lesz Másik János is. A Besh o droM zenekar megalakulása válasz egy soha fel nem tett kérdésre. Látszólag össze nem illő emberek, látszólag össze nem illő zenei stílusokat vegyítettek lázas igyekezettel és türelmetlenséggel. Azóta eltelt két és fél évtized, a zene mégsem lett kiszámíthatóbb, egyfélébb, határozottan valamilyen. Helyette a Besh o droM lett stílus- és védjegy. Nevük mára egyet jelent a fékevesztett ritmus és dallamkavalkáddal, virtuózitással kezelt hangszerekkel, garantáltan jókedvre derülő, táncra perdülő közönséggel.

Naplementés DJ set / Metha

Várkert Bazár (Neoreneszánsz Kert), június 2., 20:00

Az idén 21 éves Be Massive Magyarország egyik legnevesebb elektronikus zenei party-sorozata, amelyet az állandó megújulás és a maximális minőségre való törekvés jellemez. A tavalyi 20. jubileumi évben 20 különleges bulival ünnepelt a Be Massive, olyan helyeken, mint a Sziget fesztivál Tale Of Us-al, egy komp a Balaton közepén vagy egy gleccser a Franciaországi Alpokban 3200 méter magasan és persze szilveszter a Várkert Bazárban. A szervezők széles zenei skálán mozogva, de mindvégig underground üzemmódban, olyan neveket hoznak el rendezvényeikre, akik közül mára már többen szupersztárok lettek: Charlotte de Witte, Sam Paganini, Innellea, Aether, Coeus, Denis Horvat, Marino Canal, Yubik és ENOS hazánkban egytől-egyig a Be Massive bulikon debütáltak.

Táncházak a csillagos ég alatt

Budapest Park, június 2., 22:00

Az idei évadban 3 alkalommal borul folkba a Park és járják együtt a csillagos ég alatt: lesz örömzene és hétzáró táncolás a Csík Zenekar koncertje után, színes cigányzenei kaválkád a Parno Graszt koncertjének éjszakáján, és ismét megrendezik a FolkPark Táncház fesztivált az Aurevoir. buliját követően, immáron harmadik alkalommal.