Vasárnapi programajánló

A hőség, és a szombati programkavalkád pihenésre intette a vasárnapot. A hétvégi fesztiválok erre a napra ideiglenesen véget értek, de szomorúságra semmi ok, hiszen gondoltak azokra is, akik jelenléttel dacolnak a meleggel, és azért is mennek!

9. Fesztivál Akadémia Budapest 2024

Budapest, július 14-21.

Világsztárok összjátékát, a magas szintű örömzenélés élményét és nemzetközi, pezsgő fesztiváléletet hoz a fővárosba a 9. Fesztivál Akadémia Budapest 8+1 napon át, július 14-21. között – egy nulladik nappal kiegészítve július 13-án - Kokas Katalin Liszt-díjas hegedűművész, Érdemes művész és Kelemen Barnabás Liszt- és Kossuth-díjas hegedűművész művészeti vezetésével.

Csalavári Csalavér

Városligeti Nagyjátszótér, július 14., 10:00

Vigyázat! A ravaszdi róka és rosszcsont gyermekei beköltöztek a kerek erdőbe. Szegény mackó bácsi pórul járhat és a nyuszikák is veszélybe kerülnek. Azért a végén minden visszatér a rendes kerékvágásba, ha ti is segítetek az erdőlakóknak.

WAMP design vásár

Várkert Bazár, július 14., 10:00

Júliusban is látogass el a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjébe, ahol magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, fotó vagy akár gasztronómiai finomság.

100 éves a 424-es gőzmozdony!

Magyar Vasúttörténeti Park, július 14., 10:00

Ünnepelj július 14-én, vasárnap a Vasúttörténeti Parkban! Csatlakozz 2024. július 14-én, vasárnap 10:00 és 18:00 között a Vasúttörténeti Parkban egy különleges rendezvényre, ahol méltó módon tisztelegnek a legendás gőzmozdony előtt. Várnak mindenkit egy felejthetetlen napra, tele izgalmas programokkal és nosztalgikus élményekkel.

Budapest átevezés 2024

Dürer Kert, július 14., 14:00

Idén harmadszorra rendezik meg a Budapest Átevezést, amikor közösen csorghattok le kajakokkal és kenukkal a Rómairól a Dürer kerthez. Átkelhettek a városon, úgy ahogy ritkán tehetitek meg. Mutassátok meg, mennyire fontos nektek az érinthető Duna! Tulajdonképpen miért ne mehetnél munkába Óbudáról Újbudára kajakkal? Ha felmerült már benned, csatlakozz az eseményhez, próbáld ki!

Csillagok-Égbeli tűk

Fővárosi Nagycirkusz, július 14., 15:00

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra. 2024. április 6-tól egészen szeptember közepéig lesz látható a Fővárosi Nagycirkusz tavaszi-nyári showja, ami a „Csillagok - égbeli tűk” címet viseli. Az égbolt, a Hold, a Nap és a csillagok minden ősi kultúrában különleges jelentőséggel bírtak és még a királyok legfontosabb jelképei között is szerepeltek. A csillagok mítoszai még a Bibliában is megjelennek, de a mesék fő elemei között is ott vannak, elég, ha csak Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című meséjére vagy a népmesékből ismert csillagszemű juhászra gondolunk.

Csík zenekar és Presser Gábor

Magyar Vasúttörténeti Park, július 14., 18:00

Július 14-én a Vasúttörténeti Parkban a 424-es Gőzmozdony 100. jubileuma alkalmából a Csík zenekar Presser Gáborral lép színpadra, hogy egy különleges koncertélménnyel gazdagítsa a résztvevőket.

Anna és Márton S.

Kacsakő Bisztró, július 14., 18:00

Anna és Márton S. újra a szentendrei kavicsoson! „Mai sanzonok, keserédes pesti tangók, Kelet-európai kuplék, cirkuszi zenék egy kis humorral, és a jazz érintésével. Történetmesélés énekhangra, versekre, sóhajokra és zongorára.” De ki is Anna? És ki lehet Márton S.? Szlávics Anna és a Cirkusz-KA dalai szólnak Somogyi Márton hangszerelésében, hol minimalista hol elragadóan dús, sodró hangzásban. Két karakteres előadó játékos kalandozása stílusok és műfajok között. Anna és Marci járatlan, mégis ismerős utakra hív, ahol a Hold lapos, a szív csak egy poros porond, ahol a bor hol édes, hol keserű és a muzsika ÖRÖM!

Thievery Corporation

Budapest Park, július 14., 18:30

A Thievery Corporation Eric Hilton és Rob Garza ikonikus duója. A washingtoni kettős zenéje gyakran olyan, mint egy utazás a világ körül, hiszen elektronikus zenéjükbe szívesen kevernek olyan tradicionális stílusokat is, mint a dub, a bossa nova, a reggae vagy éppen a trip hop. A formáció jelenleg is új lemezén dolgozik, a hamarosan megjelenő Sound Vagabondot pedig július 14-én a Budapest Parkban is bemutatják a Live Nation szervezésében.

Nyáresti Koncertek a Szent István Parkban - Megszólít a lélek

Szent István park, július 14., 19:00

Csuja Imre és Czutor Zoltán estje. A két művész sajátságos irodalmi és zenei egymásra találása, benne olyan klasszikusokkal, mint Babits: Jónás könyve vagy az egykori Nyers: Fényre csúnyúló lányok című ópusza, akár Petőfi: Anyám tyúkja, akár a Belmondo: Mikor vagy Szabadon című slágere.

Békási kertmozi - Mi köze ennek a szerelemhez

ÓKK Békásmegyeri Közösségi Háza, július 14., 20:30

Hogy lehet manapság rátalálni az igaz szerelemre? A olyamatosan társkereső appokat pörgető Zoe (Lily James) erre a kérdésre keresi a választ. A lány számára a jobbra-balra húzogatás azonban nem hozott mást, csak csalódást keltő férfiak végeláthatatlan sorát, ami nem csak őt, de excentrikus édesanyját, Cath-et is elégedetlenséggel tölti el. Zoe gyerekkori barátja és szomszédja.