Vasárnapi programajánló

Jó kis vasárnap ez! Tele programokkal, családiasokkal, gyerekesekkel, filmesekkel, autóssal és csillagosokkal! És azért tettünk bele pár zenéset is, hogy csak a megszokás miatt!

Őszi bonsai kiállítás

Angyalföldi József Attila Művelődési Központ, szeptember 7-8.

Az egyesület őszi kiállításán két teremben 20 kiállító 70 bonsai növényt mutat be a közönségnek. Vasárnap délután Rácz György bonsai mester növény alakítási bemutatót tart.

39. Wizz Air Budapest Félmaraton

Pázmány Péter sétány, szeptember 8., 8:00

A félmaraton legyőzhető távolság! Fuss Magyarország kedvenc félmaratoniján 2024-ben is 21,1 km-t egyéniben, párban vagy futótrió tagjaként! Teljesítsd szeptember 8-án egy olyan útvonalon, amely Budapest legszebb részeire enged rálátást (Budai Vár, Gellért-hegy, Duna-part, Budapest Duna-hídjai).

Mr. Blister játék és modell börze

Óbudai Kulturális Központ, szeptember 8., 9:00

A retro trafik a felnőtteknek híd a gyermekkorukhoz, a gyermekeknek izgalmas hétvégi program az internet nélküli játékok világában. Keresd és vidd haza elveszett vagy megkopott régi játékaidat!

Piac a fekete macskához

Klebelsberg Kultúrkúria, szeptember 8., 9:00

Termelői piac a Kultúrkúriában, kéthetente vasárnap 9-13 óráig. A Piac a Fekete Macskához termelői piacon kis-, őstermelők és iparművészek mutatják be kreativitásukat és saját maguk által, ökotudatos és fenntartható gazdálkodásból termelt áruikat. A piac mindig gazdag kínálattal várja a vásárlókat, legyen szó friss zöldségekről, házi készítésű sajtokról, fűszernövény palántákról, vagy akár iparművészeti termékekről.

Őszi családi nap a Várkert Bazárban

Várkert Bazár, szeptember 8., 10:00

Egész napos őszköszöntő – nyárbúcsúztató családi rendezvénnyel, zenével, bábszínházzal, interaktív játékokkal várja a kicsiket és nagyokat a Várkert Bazár.

Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca 6. Csengettyűk

Puskin Kuckó, szeptember 8., 10:00

A korábbi Bogyó és Babóca mozifilmekhez hasonlóan ezúttal is Bartos Erika 13 rövid meséjét fűztük össze. A történetekre legjellemzőbb, vissza-visszatérő motívum az empátia, az odafigyelés, a folyamatos törekvés a mások kívánságainak, vágyainak teljesítésére. A magyarországi gyerekközönség körében jól ismert, több mint 100 karakter mellett ezúttal is feltűnnek új szereplők: a Rézbogár, aki a harangok és csengők mestere, Borz Ottó, aki egy piros frizbit ajándékoz barátjának, Mókus Regőnek, valamint az Ezerlábú, akit távoli rokona, a Százlábú meghív magához almaszüretre.

Judafest 2024

Madách tér, szeptember 8., 11:00

Piknik a város közepén! Piknikezz a város közepén, a zsidó közösség legnagyobb ünnepén! Igaz, már nem nyár, de abszolút nyári fesztivál hangulat vár majd titeket a Madách téren! Amire számíthatsz: koncertek, színpadi produkciók, izgalmas előadások, sok-sok szervezet és fantasztikus emberek.
Egy napra átváltozik a Madách tér: a szürke betont fű, a parkoló autókat padok és babzsákok váltják fel, a teret pedig kisebb és nagyobb színpadok szegélyezik.

Egyszer volt... - Időutazás a csillagvizsgáló múltjába

Svábhegyi Csillagvizsgáló, szeptember 8., 11:00

Jogász, hajóskapitány, mesterlövész, zongorista és a hazai modern csillagászat megalapítója egy személyben? Lovak a kupolában? Fegyveres katona a könyvtár előtt? Kabátban csempészett fotoelektron-szokszorozó? Füttyjelekkel továbbított adatok? Akár kémfilm is lehetne, pedig ezek valós részletek a csillagvizsgáló elmúlt 150 évének történeteiből.

Nyárzáró Parkoló Parádé

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, szeptember 8., 12:00

A 2024-es utolsó Parkoló Parádé fedőneve Szeptember V8, amikor egybegyűlik majd minden, ami fastback, boattail, pickup, muscle car, pony car, small block, big block, Hemi block, turbocharger, supercharger, horsepower. Menj el, hallgasd, lásd, érezd az 1-8-7-2-6-5-4-3 lüktetést, mert ez most ünnep, az amerika vasak ünnepe. Vegyél részt autóval vagy motorral, hozd a haverod, a csajod, a családod!

Kölyök Turbina - Kalózok és Sellők

Turbina Kulturális Központ, szeptember 8., 15:00

Ismét a kölyköké a főszerep a Turbinában! Tengernyi kaland vár szeptember 8-án, vasárnap délután minden izgő-mozgó, kúszó-mászó, vidám gyerkőcre a Turbina mesés falai között. Izgalmas vizekre eveznek, egészen a kalózok és sellők birodalmába, ahol kézműves foglalkozásokkal és interaktív előadásokkal várják a legénység tagjait. A programot 0-9 éves korig ajánlják.

Lég-tánc tűz show

Viadukt Bár, szeptember 8., 20:00

A szabad rakparton ezúttal tűz artisták lépnek fel, hogy látványos előadással szórakoztassák a közönséget. Mindezt a hangulatos Duna-partról élvezheted, remek zenék mellett!

Dés László

Dohány utcai Zsinagóga, szeptember 8., 20:00

Dés. Évtizedek óta fogalom a magyar zenei életben. Musicalek, filmzenék, nagy slágerek és dzsessz lemezek sora fűződik a nevéhez. Ki ne ismerné az olyan nagy Dés-slágereket, mint a Nagy utazás, a Vigyázz rám, Olyan szépek voltunk, Legyen úgy! Mi vagyunk a Grund…? A Dohány utcai zsinagógában a legismertebb dalait válogatja össze, és elhangzanak számok a most megjelent Így öten! című lemezéről is.

S.K.Y. Chronicles-Sárközy Fanni és barátai

Budapest Jazz Club, szeptember 8., 20:00

Sárközy Fanni, a világot járt díjnyertes muzsikusunk nemzetközi hírnévre tett szert az Egyesült Államokban. Ezen az estén olyan előadók társaságában lép fel, mint Lantos Zoltán hegedűművész a "varázsló" és Stencli Tamás, az egyik legkeresettebb szaxofonos, aki bármilyen stílusban megállja a helyét. A repertoáron Fanni legismertebb feldolgozásai és saját szerzeményei mellett, egy-egy örökzöld standard is felcsendül majd.

Horváth Szabolcs szóló

IF Cafe, szeptember 8., 20:00

Oláh Kálmán tanár úr ajánlásával: "Szabolcs olyan felkészült, tehetséges zongorista, hogy egy teljes estés szóló koncertre ajánlom".

Városháza Kertmozi: Deadpool & Rozsomák

Budapest Városháza, szeptember 8., 20:30

Mozizz a csillagos ég alatt egész nyáron a Városháza díszudvarán! A Budapest Kertmozi és a Városháza együttműködésében!
A Marvel Studios bemutatja eddigi legnagyobb baklövését — a Deadpool & Rozsomákot. A kedveszegett Wade Wilson számára a polgári élet kész kínlódás. Az erkölcsileg rugalmas zsoldos gyúnyáját végleg szögre akasztotta, amikor azonban világát a megsemmisülés fenyegeti, vonakodva bár, de ismét magára ölti jelmezét és még vonakvóbb… vonakodóbb? Vonatkotróbb? Meg kell győznie a vonakodó Rozsomákot, hogy—ez egy szar. A szinopszisok totál gagyik.