Vasárnapi programajánló

Sokan csak a katasztrófaturizmus miatt mozdulnak ki ezen a hétvégén, pedig a kulturális örömlét is ott toporog gumicsizmában a parton! A mai vasárnapon nagyrészt a szombat folytatódik, amit főleg délután színez egyénire a kultúrfelelős, egy kis mozival és némi zenével.

ReMarket közösségi bolhapiac

Industrial Lamp Budapest, szeptember 21-22.

Szeptemberben folytatódnak a Vintage Vásár és BOLHAPIAC események a Budafokin. Retro, vintage, mid century, népi, ipari, antik bútorok mellet, ez alkalommal is számíthattok, egyedi holmikra, baráti áron beszerezhető ruhákra, könyvekre, dekor, és háztartási dolgokra, melyet privát árusok kínálnak.

Csak a Mentes Őszi Fesztivál - Főszerepben a környezetvédelem és fenntarthatóság

MOM Sport Uszoda és Sportközpont, szeptember 21-22.

A Csak a Mentes Fesztiválok új otthonra találtak, így mostantól a MoM Sport épületében találkozik a mentes világ legjava! Hazánk legnagyobb mentes és egészségmegőrző fesztivál sorozata szeptemberben visszatér! Főszerepben a környezetvédelem, így szakemberek, workshopok és előadások váltják egymást a témában. Erre az alkalomra száműzték a pet palackokat, így arra kérnek titeket, hogy vigyetek magatokkal saját kulacsot. Több helyen tudtok kimérve vásárolni termékeket, így érdemes szütyőt és saját dobozokat is vinni a vásárlásokhoz!

XII. Életmód és Ásvány Expo - Kiállítás és vásár

Lurdy Ház, szeptember 21-22.

Kiállítás és Vásár 3000 m2 területen, ahol 150 kiállító és több mint 50 változatos program várja a látogatókat! Számtalan érdekes termék és szolgáltatás található meg a rendezvényen.

LokoPiknik és Kerti Vasutak Találkozója

Magyar Vasúttörténeti Park, szeptember 21-22.

Érkezik a LokoPiknik és Kerti Vasutak Találkozója! Ízelítő programok: - Interaktív élmények: Utazzanak a kerti vasúton vagy a 411-es gőzmozdonyon, próbálják ki a hajtányozást, fedezzék fel a fordítókorongot és még sok más különlegességet! - Nemzetközi kerti vasutak: Találkozzanak magyar, horvát, cseh, szlovén és német kerti vasutakkal, és ünnepeljétek a 'Bobó' tolatómozdony 70. évfordulóját egy különleges bemutatóval! 

VIII. Országos Gothic Találkozó 2024

SuperSonic - Blue Hell & KVLT, Dürer Kert, szeptember 21-22.

Idén ismét megrendezik az Országos Gothic Találkozót, Magyarország legnagyobb dark szubkulturális találkozóját, méghozzá újra kétnapos eseményként. Szombaton hazai és külföldi előadókat hallgathattok meg a kultikus Kék/Vörös Yuk színpadain, vasárnap pedig szeretettel vár mindenkit egy ingyenes piknik, ahol számos kézműves portékával, galériával és szabadidős programokkal találkozhattok.

Piac a fekete macskához

Klebelsberg Kultúrkúria, szeptember 22., 9:00

Termelői piac a Kultúrkúriában, kéthetente vasárnap 9-13 óráig. A Piac a Fekete Macskához termelői piacon kis-, őstermelők és iparművészek mutatják be kreativitásukat és saját maguk által, ökotudatos és fenntartható gazdálkodásból termelt áruikat. A piac mindig gazdag kínálattal várja a vásárlókat, legyen szó friss zöldségekről, házi készítésű sajtokról, fűszernövény palántákról, vagy akár iparművészeti termékekről.

EgZoo Mania Egzotikus Állatvásár és Kiállítás

Magyar Vasúttörténeti Park, szeptember 22., 10:00

Szeptember 22-én ismét megnyitja kapuit az Egzoo Mania! Találkozz különleges egzotikus állatokkal a Vasúttörténeti Parkban megrendezésre kerülő Állatvásár és Kiállításon!

Legkisebbek mozija: Lengemesék

Puskin Kuckó, szeptember 22., 10:00

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek...

OPEN MIC SUNDAYS

Budapest Városháza (Pop-up Park), szeptember 22., 18:00

Szeptemberben minden vasárnap Open Mic a Városháza pop-up parkban! 2014 tavaszán indult el először ez a valóban ‘nyitott’ eseménysorozat, először havi, aztán heti rendszerességgel, különböző helyszíneken, de főként a VI. és a VII. kerületben. Népszerűségéhez nagyban hozzájárult az openmicbudapest.com platform létrehozása, mely könnyűvé tette utazó zenészek számára (is), hogy megtalálják az aktuális eseményeket.

METALLICA & SYMPHONY - Scream Inc.

Erkel Színház, szeptember 22., 19:00

A koncerten a legendás Metallica zenekar dalait hallhatja a közönség a"Scream Inc" tribute zenekar előadásában, nagy szimfonikus zenekar kíséretében. A zenekar az 1999-es "S&M" albumon rögzített dalok szimfonikus változatait mutatja be. A "SCREAM INC" csoport a világ egyik legjobb Metallica tribute bandájaként ismert. Megalakulása óta a zenekar több mint 1000 teltházas koncertet adott Németországban, Ausztriában, Csehországban, Észtországban, Görögországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Lengyelországban és Ukrajnában.

Városháza Kertmozi: Macskafogó

Budapest Városháza, szeptember 22., 20:00

Mozizz a csillagos ég alatt egész nyáron a Városháza díszudvarán! A Budapest Kertmozi és a Városháza együttműködésében! A jól ismert történet főhőse egy titkos egérügynök, Grabowsky, akit Pokyóba küldenek, hogy hozza el annak a szerkezetnek a titkos tervét, amely megmenthetné az egércivilizációt a mindenre elszánt, gonosz macska-szindikátustól. Minden idők legjobb magyar rajzfilmjeinek egyike, az 1986-ban készült Macskafogó! Ternovszky Béla rendező és Nepp József író minden korosztály számára egyaránt szórakoztató alkotása tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálja is ezeket a zsánereket.

Európai Hidak // TaxiWars

Müpa (Fesztivál Színház), szeptember 22., 20:00

E taxiháború hadviselő feleit már ismeri a magyar közönség. Tom Barman énekes a kilencvenes évek óta dübörgő art rock-banda, a dEUS frontembere. Antoine Pierre az ős-fusiont játszó Urbex és a pszichedelikus jazz-rockban utazó Next.Ape dobosa amellett, hogy Nicolas Thys bőgőssel ők alkotják a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet ritmusszekcióját. Robin Verheyen otthonában és az Egyesült Államokban egyaránt keresett szaxofonos. A TaxiWars kísérletező, alternatív, rock-punk elemekkel megbolondított, jazzimprovizációkkal tarkított zenéjével nem hagy kétséget afelől, hogy joggal képviseli hazáját a fesztiválon.