Vasárnapi programajánló

Vasárnapunk pontot tesz a szombatra, és befejezi az elkezdett fesztiválokat. Tesz hozzá még a saját programkosarából is, képeset, mozisat és szülőist, majd jöhetnek a hétfőre készítő, levezető zenék.

Állatszeretet Ünnep

Fővárosi Állat- és Növénykert, október 4-6.

Sok szeretettel várnak titeket Állatvédelmi Témahetünkön, és az ennek keretein belül megrendezésre kerülő Állatszeretet Ünnepen! A szeptember 30-án kezdődő Állatvédelmi Témahét fő témája a felelős állattartás és az állatvédelem, így ehhez kapcsolódva extra zoopedagógiai és kézműves foglalkozásokat hirdetnek meg zoopedagógusaink óvodás és iskolás csoportok számára.

Budai Utcazene Fesztivál

Fény utcai piac, október 5-6.

A zene és a gasztronómia szerelmeseinek nem kell tovább keresgélniük a tökéletes hétvégi programot, ugyanis október 5-6-án kerül megrendezésre az I. Budai Utcazene Fesztivál a Fény Utcai Piacon. A rendezvény nem csupán egy fesztivál, hanem egy izgalmas verseny is, ahol a legtehetségesebb utcazenészek mérhetik össze tudásukat. A fesztivál ideje alatt nem csak a füleket, hanem az ízlelőbimbókat is felkészíthetik, hiszen a piac területén streetfood kocsik kínálnak majd ínycsiklandó ételeket és italokat, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

VI. Ferihegyi Ikarus Találkozó

Aeropark, október 5-6.

Az év legnagyobb dobása az Aeroparkban, amikor a magyar járműgyártás legikonikusabb autóbuszai költöznek be két napra a ferihegyi repülőmúzeumba. Ezen a hétvégén mintegy 100 jármű mutatkozik be a találkozón. Élményutazás, nosztalgiarepülés, Ikarus-felvonulás, járműbemutató, motorindítás, szimulátor és egy seregnyi izgalmas program vár rád október első hétvégéjén az Aeroparkban!

100. Food Truck Show - Budapest

Vámház körút, október 5-6.

A legfinomabb autós találkozó! 100, az gombócból is sok, Food Truck Show-ból viszont nem!
99 tapasztalatuk van ahhoz, hogy ezt úgy összerakják, hogy tökéletes legyen. Úgy legyen! Az elmúlt 10 évben minden évben megválasztották a közönség kedvencét, a szakmai elismeréseket is átadták, és ezeken felül még volt számos különböző díj is, ami a kocsiknál landolt. A 100. Food Truck Show-n ott lesz majdnem minden olyan truck, aki díjazott volt valamilyen formában.

Barbár Napok

Aquincumi Múzeum, október 5-6.

A BTM Aquincumi Múzeumban hagyományőrző bemutatók, kézműves foglalkozások, mesterségek bemutatói, rendhagyó tárlatvezetések és előadások várnak minden érdeklődőt, aki szeretne bepillantani a barbárok izgalmas világába. Az idei rendezvényen a vaskor világhódító népe, a kelták kerülnek reflektorfénybe. A kelták területe egykor a Brit-szigetektől Kis-Ázsiáig terjedt, az i. e. 4. században kifosztották Rómát, sőt a múlt század óta már a képregények és rajzfilmek világát is meghódították!

17. Lelkes ÁsványBörze

MOM Sport Uszoda és Sportközpont, október 5-6.

Minden, ami ásvány • ékszer • drágakő&fosszília • lélek
120 kiállító és változatos programok 2000 nm-en.
Rendezvényen belüli ingyenes programok: - Interaktív földtudományos játszóházak és bemutatók, - 3D vetítés barlangokról, - KígyóSimogató fotózási lehetőséggel, - Drágakő-határozás, - Szakmai előadások

2024 MOKKOJI fesztivál

Budapest Park, október 5-6.

A “hivatalos” évadzárást követően egy igazi kuriózum erejéig újból kinyitja kapuit a Budapest Park - egy nemzetközi fesztiválnak adnak helyszínt. Október 5-én és 6-án ugyanis Mexikó, Malajzia és Üzbegisztán után Magyarországra érkezik a MOKKOJI fesztivál, ahol a résztvevők a koreai kultúrával ismerkedhetnek meg.

Cinemira YOUTH Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztivál 2024

Corvin mozi, október 5-6.

A Cinemira YOUTH-on a világ legkiemelkedőbb fiataloknak szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit láthatod, és számos interaktív filmes előadással és programmal is készülnek.

Járdafesztivál a NépSzínHáz utcában // Budapest Tuning

Népszínház utca, október 5-6.

Élő zene / Világkonyha / Civil kurázsi, vagyis harmadszorra is Járdafesztivál a NépSzínHáz utcában!  Koncert koncert hátán szombat délutántól vasárnap estig, most még több helyszínen.

Hangzó Fesztivál

Vajdahunyad vára épületegyüttes, október 5-6.

A Hangzó Helikon Fesztiválsorozat ötödik állomása Budapest, ahol a Vajdahunyad várban tölthetik a hétvégét az énekelt versek kiváló képviselőivel 2024. október 5-én és 6-án.

Állatkerti Nevelőszülők Találkozója

Fővárosi Állat- és Növénykert, október 6., 9:00

Szeretettel várnak mindenkit a Fővárosi Állat- és Növénykertben az őszi Nevelőszülők Találkozóján 2024. október 6-án, vasárnap! A megnyitó után lesz szülői értekezlet: különböző időpontokban és helyszíneken érdeklődhettek kedvenceitek hogylétéről, szokásairól, egyenesen a gondozóktól. Készülnek nektek tombolával, állomásjátékkal és persze meglepetésvendéggel is!

54. Fővárosi Képregénybörze

KMO Művelődési Központ, október 6., 10:00

Több tízezer képregény két szinten! A képregénykiadók teljes választékukkal, magánszemélyek saját gyűjteményükkel lesznek jelen. A Börzére a belépődíj 10-12 óráig 1000 Ft/fő, 12 órától 500 Ft/fő.
Kapunyitás: 10 órakor.

Legkisebbek mozija: Az erdő kapitánya

Puskin Kuckó, október 6., 10:00

A történet főszereplői Kerek Erdő állatai. Az Erdő nyomozó főfelügyelője Eleméri Ede tizedes és kollégája, Góliát, a titkosrendőr már régóta próbálkoznak Zero, a veszedelmes bűnöző macska elfogásával. Hihetetlen kalandok végén az akció sikerül is, kézre kerül a rettegett gonosztevő. Ede nyugdíjba vonul, barátai pedig előléptetik: az Erdő Kapitánya címmel ajándékozzák meg.

Steampunk Halloween Market

Dürer Kert, október 6., 13:00

Steampunk Halloween Market, ahol a Steampunk mellett egy kicsit sötétebb hangulatú 19. század világba kalauzolnak téged. Mi várható ezen a vasárnapon? Találkozhatsz a szubkultúra tervezőivel, alkotóival. Lesz goggles, fűző, fejdísz, goth kiegészítők, csipkék, ékszerek, fantasztikus és praktikus dolgok, megcsodálhatod a kor vívmányait és akár vásárolhatsz is magadnak!

Az irodalom nagy potroha - Irodalmi est

Pontoon, október 6., 16:00

Az irodalom nagy potroha. Farkas Zsolt esztéta, filozófus, Garaczi László író és Kukorelly Endre író estje. Felolvasás és kemény beszélgetés a magyar kultúra, az irodalom helyzetéről. Mindenkit várunk, akit illet. És mindenkit illet. Az este után a szerzők dedikálnak. Köteteik, valamint a K.E.R.T. Kiadó könyvei jutányos áron megvásárolhatók.

OPEN MIC SUNDAYS

Budapest Városháza (Pop-up Park), október 6., 18:00

2014 tavaszán indult el először ez a valóban ‘nyitott’ eseménysorozat, először havi, aztán heti rendszerességgel, különböző helyszíneken, de főként a VI. és a VII. kerületben. Népszerűségéhez nagyban hozzájárult az openmicbudapest.com platform létrehozása, mely könnyűvé tette utazó zenészek számára (is), hogy megtalálják az aktuális eseményeket.

Keep Floyding - Into the Shining Sun

Várkert Bazár (Öntőház Udvar), október 6., 19:00

A Keep Floyding Magyarország és a régió legsikeresebb Pink Floydot játszó csapata. A zenekar több mint 20 éves fennállása alatt – folyamatosan fejlődve – újabb és újabb helyszíneket hódított meg a Floyd zenéjéhez való alázatos hozzáállásával, zenei hitelességével, hangzás- és látványvilágával.
Tavaly nyáron a Várkert Bazár Öntőház udvarán megrendezett Keep Floyding koncert lenyűgöző sikert aratott, magával ragadva a közönséget és szinte vágyakozva hagyva a folytatás után.

Omara Portuondo - Búcsúturné

Papp László Budapest Sportaréna, október 6., 19:00

A zenetörténet egyik ikonikus alakja, Omara Portuondo, a kubai zenei élet meghatározó személyisége, 2024. október 6-án Budapesten adja magyarországi koncertjét. Az énekesnő, aki Havannában született és a világzene egyik legbefolyásosabb alakjaként vált ismertté, a Buena Vista Social Club tagjaként és szóló előadóként is hírnevet szerzett. Számos díjjal és elismeréssel büszkélkedhet, köztük egy Latin Grammy-díjjal és Grammy-díj jelöléssel.

Kapela Maliszów (PL), Vrencsán Anita, Lukács István, Dresch Mihály: Hegyi zene

Magyar Zene Háza (Koncertterem), október 6., 19:30

A Gyimesek magyar és a Beszkidek lengyel népzenéjének különleges találkozása. Európa  hegyvidékeinek a világtól elzárt közösségeire az elmúlt évszázadok során jóval lassabban hatottak a világ kulturális arculatát időről időre átformáló mindenféle hatások, divathullámok, trendek, mint más vidékekre. A hegyi zenék éppen ezért archaikusabb játéktechnikát, dallamanyagot, zeneiséget őriztek meg, letűnt korok zenei arculatát. S mivel zenei szempontból ezeken a vidékeken mintha tényleg kicsit megállt volna az idő, sokszor hasonló megoldásokkal találkozhatunk egymástól földrajzilag távol eső hegyvidékek zenéjében is.

In Pari – Zene és kép

Magyar Zene Háza (Előadóterem), október 6., 20:00

Egy olyan sorozatra invitálják a nézőket, amelyben a zene más-más művészeti ágakkal kel nászra, párban, egyenlően, ahogyan az IN PARI sorozatcím is jelzi. Ezúttal a zene és kép éltetik egymást. Improvizációra készülnek a zenészek és az operatőr-fotós: nem előre eldöntött sorrendben, hanem a zenefolyam hatására vetíti képeit, amire újból a zenészeknek kell reagálni. Ily módon az előadás dramaturgiáját az oda-vissza hatás alakítja.

Szalóky Classic Jazz

IF Cafe, október 6., 20:00

VÉGRE ITT AZ ŐSZ, A HOSSZÚ JAZZES ESTÉK! SZÓL A CLASSIC JAZZ (NEM UTOLJÁRA, DE MAJDNEM) A Classic Jazz Sunday pont vasárnap jelentkezik az iFből, óriási vidámság készül. Ne hagyjátok ki!

Cuerdas del Alma

Budapest Jazz Club, október 6., 20:00

A flamenco és a latin jazz kiválóságai saját szerzeményeikkel és az improvizáció adta megismételhetetlen pillanatokkal csalogatják a duendét. Mindkét műfaj esszenciáját az a rejtett kommunikáció adja, mely csakis a kapcsolódás, a figyelem, az egymásra hangolódás által jöhet létre.