Vasárnapi programajánló

Mint minden hideg vasárnap, a délelőtt a gyerekeké! Lehet pagonyizálni, autómodellezni és Szalókizni is. Egy könnyed színházzal mosódunk át a zene világába, ahol a koraeste koncerteket kínál.

Valójában gyűjtők, rajongók találkozója ez, ahol mindenki rajong valamiért, csak autómodell legyen. Megtalálható egy ilyen börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchbox-tól az igényesebb AutoArt márkáig, a gyerekektől az idős gyűjtőkig minden és mindenki. Havi rendszerességgel látogatóható a börze a KMO-ban.

Téli PagonyFeszt

Ünnepeljetek Maszattal, Boribonnal, Julia Donaldson legkedvesebb hőseivel, Pitypanggal és Lilivel a téli Pagonyfeszten! A megszokott fergeteges hangulattal, családi programokkal, könyv- és játékvásárral várnak benneteket! A legújabb pagonyos könyvek világában barangolhattok, megismerhetitek a legszuperebb kortárs meseírókat a 3-5-8 perces mesék óvodásoknak c. antológián keresztül, és megtudhatjátok a kufliktól, mi a csuda az a puffpuding.

Szalóki Ági gyerekkoncertje

Barabás Villa, november 20., 16:00

Szalóki Ági pályafutása 1994-ben indult. A Nádasdy Kálmán Zeneiskolában Bodza Klára növendéke volt népi ének tagozaton. Nyitott zenész, aki inspirációt elsősorban a tradicionális zenéből és a magyar költészetből merít. 2004-ben alapította első zenekarát, és készítette el első szólólemezét. Példaképei és mesterei Sebestyén Márta, Dresch Mihály, Szakcsi Lakatos Béla, valamint erdélyi magyar és cigány falusi énekesek.

István, a király

Budapesti Operettszínház, november 20., 19:00

Az István, a király egy családi viszály története. Géza halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen. Milyen eszközöket lehet bevetni a győzelem érdekében? Milyen elveket áldozunk fel politikai célokért? A hatalom mindenek előtt? Szörényi Levente zenéjét és Bródy János dalszövegeit minden nemzedék kívülről ismeri, a készülő előadás a történelmi háttér helyett a mindenkori emberi tényezőkre helyezi a hangsúlyt, a jól ismert történet új értelmezését keresve.

Neil Young Sétány - NYS Klubkoncert

Marczibányi Téri Művelődési Központ, november 20., 19:00

Neil Young, a Crosby, Stills, Nash & Young szupercsapat talán leghíresebbike, a mai napig termékeny dalszerző, világjáró művész. Neve mára már fogalom. A woodstocki nagy nemzedék egyik utolsó nagysága. A Neil Young Sétány a kezdetektől a legújabb dalokig Sülyi Péter magyar fordításában énekli Young és a többiek híres és álomszép slágereit.

Halocene, vendég: Halflives

Dürer Kert, november 20., 19:00

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja: Halocene (US), Halflives (IT/FR)

Hang Massive – Great Bliss World Tour

Akvárium Klub, november 20., 19:30

Gyere és engedd, hogy magával ragadjon a Hang Massive Great Bliss műsorának elbűvölő, álombeli hang- és látványvilága! A tavalyi, hihetetlenül sikeres Luminous Emptiness turné után a Hang Massive visszatér Európába, hogy bemutassa legújabb élőzenei élményét, amelyből árad a formációra jellemző nyitottság és egység. Az előadás a „hang” nyugtató, akusztikus hangzását, ami a zenekar védjegyévé vált, eksztatikus ritmusokkal ötvözi, hogy garantáltan áttáncold az éjszakát.