Vasárnapi programajánló

Folytatódik a japánkodás, de vasárnap lévén kibővül a vásári tevékenységi kör. Autómodellek, állatok, gardrób és képregények is beépülnek a választékba! Aki még ennyi vásározásban sem fáradt el, az menjen Távmoziba otthon, vagy kora esti koncertekre, hogy a pihenésre is maradjon idő. Viszont Dieter Bohlen ki ne maradjon az időből!

Tavasz búcsúztató mini vásár. Májusban is megrendezik japános vásárukat, ahol beszerezheted az újabb japán finomságokat, cukiságokat és érdekességeket, miközben élvezed az étlapról választott ínyencséget.

KMO Autómodell Börze

KMO Művelődési Központ, május 14., 9:00

Gyűjtők, rajongók találkozója ez, ahol mindenki rajong valamiért, csak autómodell legyen. Megtalálható egy ilyen börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchbox-tól az igényesebb AutoArt márkáig, a gyerekektől az idős gyűjtőkig minden és mindenki. Havi rendszerességgel látogatóható a börze a KMO-ban. Vasárnaponként nem csak autókkal találkozhatunk, hanem kiegészítő termékek vásárlására is lehetőség nyílik: kulcstartók, pendrive-ok, prospektusok, képeslapok, persze mind autós témakörben.

Állatkerti Nevelőszülők Találkozója

Fővárosi Állat- és Növénykert, május 14., 9:00

A megnyitó után lesz szülői értekezlet: különböző időpontokban és helyszíneken érdeklődhettek kedvenceitek hogylétéről, szokásairól, egyenesen a gondozóktól. Készülnek nektek tombolával, állomásjátékkal és persze meglepetésvendéggel is! A legnépszerűbb állatok esetében több turnusban tartják meg szülői értekezleteket. Ezek időpontjairól emailben értesítenek titeket, és előzetesen regisztrálhattok is a számotokra alkalmas időpontra.

Thai Fesztivál 2023

Magyar Nemzeti Múzeum (Múzeumkert), május 14., 10:00

A budapesti Thaiföldi Királyság Nagykövetsége, thaiföldi és magyar partnerekkel együttműködve, megrendezi a 2023-as Thai Fesztivált, hogy megemlékezzen az aranyjubileumról, Thaiföld és Magyarország közötti baráti és diplomáciai kapcsolatokról. Az egész napos gasztro-kultúrális rendezvényen közelebb hozzák a fergeteges thaiföldi életérzést.

Egész napos képregényvásárral vár a Dürer kert! Találkozz a képregényes szcéna szereplőivel, dedikáltass 9 külföldi vendéggel. Ha beleunsz a forgatagba, kövesd a kivetítőn ahogy a színpadon 8 képregényalkotó rajzol. Workshopok kicsiknek és nagyoknak, zenés program a vájtfülűeknek. Jelöld be az eseményt, hogy értesülj a részletekről.

Gardróbvásár a K11-ben

K11 Művészeti és Kulturális Központ, május 14., 14:00

Ha a tavasz beköszöntével te is szívesen frissítenéd a ruhatáradat és mindezt tudatosan szeretnéd tenni, akkor menj el a K11-be, ahol rengeteg izgalmas holmit találsz a közösségi gardróbvásáron. Ha szívesen kínálod megvételre megunt darabjaid eladóként, akkor is ott a helyed! Nézelődők, vásárlók számára a részvétel ingyenes. A vásár idején workshopokon is részt vehetsz.

Retro Park I Dieter Bohlen I Samantha Fox I Lian Ross

Budapest Park, május 14., 18:00

2023.05.14. zenetörténelmet ír! Először és talán utoljára ad önálló koncertet a a Modern Talking frontembere, Dieter Bohlen Magyarországon! Utolsó turnéjának állomásaként érkezik a legnagyobb Modern Talking és Blue System slágerekkel a Budapest Parkba Németország egyik legsikeresebb popsztárja!

Párizs, 1993. A harmincas éveiben járó Jacques közepesen sikeres író. Gyereke anyjától külön él, de aktívan részt vesz a kisfiú nevelésében. Magánéletében és munkájában is egyre nehezebb akadályokat kell leküzdenie. Egy előadás miatt Bretagne-ba utazik: itt ismeri meg a huszonéves Arthurt, aki filmrendezőnek készül, és alig várja, hogy kitörhessen unalmas vidéki életéből. A két férfi szenvedélyesen egymásba szeret…

Kalmár Zoltán Quartet

IF Cafe, május 14., 19:30

A hazai jazz jól ismert szereplőit felvonultató zenekar mindig remek hangulatot varázsol az iFbe. Műsoruk a saját szerzeményeken túl a hard bop korszak meghatározó kompozícióira épül, melyet olyan legendás előadók képviseltek, mint Wayne Shorter és John Coltrane.

Lil Darkie

Akvárium klub, május 14., 20:00

Lil Darkie visszatér az Akvárium Klubba! Ezúttal zenekarával, a The Dark Army-val kelnek át az Atlanti-óceánon, hogy 12 európai állomással zárják világkörüli turnéjukat.