Vasárnapi programajánló

Ez a vasárnap nyári idejével főként a bársonyosan simogató zenéknek kedvez, megpróbáltunk hát ilyeneket összegyűjteni. Kora délutántól napestig találtunk is néhány gyöngyszemet, tessék őket meglátogatni!

Sunday Session 2023

A38 Hajó, június 25., 17:00

A 7. születésnapját ünneplő sorozat a legfrissebb zenékkel tér vissza a családias hangulatáról és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó orrteraszára. DJ Palotai és Yeromos (aka Wonda) számtalan felejthetetlen közös bulival a hátuk mögött, több mint 15 év közös zenélést követően ismét egy színpadon állnak! A páros a legfinomabb zenéktől indul, majd az este táncba fullad Budapest egyik legszebb teraszán, a szabad ég alatt.

Sunday Sundown ~ ELB & Friends

Pontoon, június 25., 17:00

A középpontban továbbra is a bulizás áll, sőt, még a korábbinál is szélesebb lett a kínálat, hiszen a jazz, a hiphop, az indie és az elektronikus zenék mellett például a rock és a világzene is nagyobb teret kap, de a megszokott akusztikus koncertekről, karibi-latin bulikról és jammelésekekről sem kell lemondanunk. A Duna feletti naplementék látványa pedig csak a hab a tortán.

Carson Coma

Óbudai nyár, június 25., 18:00

A Carson Coma Óbuda Fő terén! Kihagyhatatlan!

Dürer Kert, június 25., 19:00

A District 19, az Insane Hellride Entertainment és a Dürer Kert bemutatja: “Dissolution Of Humanity Tour 2023“. Előszőr Magyarországon az amcsi VEKTOR! Az intergalaktikus technikás és progresszív űr thrash-jéről hamar híressé vált zenekar pár inaktív év után újra támadásba lendült, hogy leigázza a hallójáratokat. Három kiváló csillagromboló lemez után a zenekar mindössze három számot adott ki 2020 óta, így nagy valószínűséggel hamarosan beérkezik a hangárba a várva várt negyedik LP-jük is!

Minden rendben ment

Amikor a 85 éves André agyvérzés következtében kórházba kerül, a lánya, Emmanuelle azonnal a segítségére siet. A félig lebénult apa egy megrázó kéréssel fordul a lányához: segítséget kér, hogy vessenek véget az életének. Emmanuelle nem tudja, mihez kezdjen, hogyan tehetne eleget egy ilyen sokkoló kérésnek. A Minden rendben ment világpremierje a világ legrangosabb ’A’ kategóriás filmfesztiválján, Cannes-ban volt, ahol az alkotás a versenyprogramba kapott meghívást. A film rendezője, az európai film fenegyereke, kultrendezője, François Ozon, aki korábbi filmjeiért több díjat nyert világszerte (Isten kegyelméből, Frantz, Dupla szerető, ’85 nyara, Fiatal és gyönyörű, Született feleség). Emmanuèle Bernheim önéletrajzi ihletésű filmadaptációjának főszereplője a világhírű Sophie Marceau (Házibuli 1-2, A rettenthetetlen, A világ nem elég), partnerei André Dussollier (Amélie csodálatos élete, Senkinek egy szót se!), Géraldine Pailhas (Fiatal és gyönyörű), valamint az Oscar-jelölt Charlotte Rampling (Dűne, Assassin’s Creed, 45 év, Melankólia).

HERSELF / Hűvös

A38 Hajó, június 25., 19:00

Az elektronikus színezetű 'underground indiepop'-ot játszó HERSELF első, névadó EP-je 2019 decemberben jelent meg, azóta dalaikat egyesével single-ként adták ki, amikhez eddig mindig klipeket is készítettek. Dalaik egy lány történetét mesélik el. A zenekar „kétnyelvű”, angolul és magyarul is szívesen megszólalnak dalaikban, legutóbb Bródy János egyik dalát dolgozták fel a Bródy János számára készített születésnapi tribute lemezhez. A zenekar az elmúlt években országszerte több helyszínen megfordult, turnéztak a Müller Péter Sziámi AndFriends vendégeként, de adtak már koncertet a Kobuci Kertben vagy az A38 fedélzetén, valamint több nagy hazai fesztiválon is megmutatták magukat.

Kevin Morby (USA)

Akvárium Klub, június 25., 19:00

Az egész történet onnan indul, hogy Kevin Morby nézeget egy doboznyi családi fotót gyermekkori házának pincéjében, Kansas City-ben. Néhány órával korábban, a családi vacsora közben édesapja összeesett és kórházba kellett szállítani. A képek nézegetése közben Morby még mindig érezte a testébe szorult sokkot és félelmet. Addig nézegette a képeket, mígnem meglátta édesapját fiatalon, büszkén és erősen, ahogy ingjében pózol a fűben. Szerencsére édesapja jobban lett, viszont Morby a félelem, a szorongás és a remény gondolatai között cikázott.

Bossa Nova: Hurták-Szalay duó

IF Cafe, június 25., 19:30

A zenekar – nevéhez hűen – elsősorban bossa novát játszik, célja az 1950-es évek végén Brazíliából elindult, s „világzeneként” Európa nyugatibb felén rendkívül népszerűvé vált zenei stílus autentikus bemutatása, hazai népszerűsítése. A repertoáron szereplő bossa novák és szambák eredeti hangvétellel, portugálul szólalnak meg.

Modern Art Orchestra

A MAO 2005-ös alapítása óta hamar a magyarországi jazz-kultúra egyik fellegvárává vált. Alapítója és művészeti vezetője, Fekete-Kovács Kornél azért választotta ezt a nevet, hogy a jazz világában állva a kortárs zenei törekvések felé nyisson, ezért tagjai a zenekarnak az eredetileg a klasszikus zenében otthonos muzsikusok is. A kortárs zenei műhelyként működő együttes példaértékű tevékenységet folytat, egész estés darabok, szvitek és kisebb darabok megrendelője és inspirációja azon zeneszerzőknek, akik közül a legtöbben a zenekar muzsikusai is egyben. Velük együttműködve óriási repertoárt építettek ki, ilyen módon a Modern Art Orchestra számára több tucat kompozíció született meg.