Vasárnapi programajánló

Vasárnap részben folytatódik a szombat, már ami a programokat illeti. A többletet az állatok adják, egzotikusok, kutyusok. De a kávé is ünnepel! És főleg a magyar jazz, mely a napi koncertek többségét képviseli. De aki másra vágyik, az is megtalálhatja számítását, pédául az Erkel Színházban, ahol legendák adnak koncertet.

Barbár Napok

Aquincumi Múzeum, október 7-8.

Október 7-én és 8-án ismét élettel telik meg az Aquincumi Múzeum romkertje, ám ezúttal a sarus eleganciát képviselő római polgárok helyett barbár törzsek vetik meg a lábukat az egykori polgárváros falain belül. Kelták, markomannok, szarmaták és gepidák építik fel táboraikat, hogy megismertessék a látogatókkal a Kárpát-medencében a római hódítás előtt és után megtelepedő népek történetét, valamint sokszínű kultúráját és szokásait. Hagyományőrző bemutatók, kézműves foglalkozások, ókori mesterségek bemutatói, rendhagyó tárlatvezetések és előadások várnak minden érdeklődőt, aki szeretne bepillantani a barbárok izgalmas világába.

15. Lelkes ÁsványBörze

MOM Sport Uszoda és Sportközpont, október 7-8.

Minden, ami ásvány • ékszer • drágakő&fosszília • lélek...▪️110 kiállító és változatos programok 2000 nm-en▪️  Újra itt van az ősz, és vele együtt indulnak a Lelkes ÁsványBörzék! Újult erővel töltekezve várják a megszokott különleges programokkal, minőségi széles választékkal és az Év Ásványa és Ősmaradványa szavazással - meglepetés nyereményjátékkal!

EgZoo Mania Budapest

Magyar Vasúttörténeti Park, október 8., 10:00

Fedezd fel a lenyűgöző egzotikus állatokat és hüllőket a több, mint 3000 ㎡-es területen megrendezett vásáron a Vasúttörteneti Parkban!

I. Óbudai Kutyanap a Kedvenc Birodalmával, az Állatok Világnapja alkalmából

Hajógyári Sziget, október 8., 10:00

Állatorvosokkal, kisállat fogásszal, etológussal, trénerrel, gyógyszerésszel, rendőrrel, közterület felügyelővel, genetikussal beszélgethettek, de lesz kint állatmasszőr, vakvezető és mentő kutya, kutyafotós és bárkire tesznek csillámtetkót.  Kutyadolgokat is tudtok majd vásárolni! A kutyaágytól, a pórázon keresztül a bio, antiallergén kutyasamponig.

A kávé napja 2023

Akvárium Klub, október 8., 11:00

Magyarország tizenegyedik alkalommal ünnepli a Kávé Napját, idén október 8-án, vasárnap 11:00-18:00 óra között újra kávéval töltik meg az Akváriumot. Számos programmal, kiállítói standokkal, Kávé Napja Brew Blend versennyel és a megszokott remek hangulattal várja vendégeinket a belváros elsőszámú rendezvény helyszíne. A kiállítás és a programok után folytatódik a kávé buli a bordó függöny mögött… A Lokálban zajlik a Samurai Speakeasy Party az esemény zárásaként, szuper zenékkel és meglepetésekkel este 8 óráig.

15. Magyar Jazz Napja 2023

Magyar Zene Háza (Koncertterem), október 8., 14:00

A 15. alkalommal megrendezett, Zsoldos Béla ötlete nyomán létrejött, Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat ezúttal is beköltözik a Magyar Zene Házába. A Magyar Jazz Napja célja eljuttatni a műfaj legsikeresebb, legjobb hazai és nemzetközi előadóit, szólistáit a szélesebb közönség elé, bemutatkozni a fesztiválok többezres nézőserege előtt, szemben a klubkoncertek sajátos, a műfajra jellemző, az előadó és a közönség közötti kapcsolatra épülő előadásmódjával. A 8-10 órás koncert, évente 60-80 fellépővel, az egyik legnagyobb hazai eseménye a műfajnak.

Mozes & Kaltenecker

Magyar Zene Háza (Koncertterem), október 8., 15:15

A 15. Magyar Jazz Napja a Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat, amely a tavalyi év után ezúttal is beköltözik a Magyar Zene Házába. Az első díjátadót követően a Mozes & Kaltenecker duó lép fel 15:15-től. Kaltenecker Zsolt billentyűs-zeneszerző és Mózes Tamara énekesnő-dalszerző első közös lemeze 2022 őszén jelent meg Futurized címmel, a BMC Records gondozásában.

ULTIMA RATIO FEST 2023 I PARADISE LOST I PRIMORDIAL

Barba Negra (Red Stage), október 8., 17:30

Az ördög nem alszik! A nagy sikerű 2022-es kanyar után jön az Ultima Ratio Fest folytatása, méghozzá a doom-death ikon Paradise Lost és az ír Primordial vezetésével. Az estéket a finn melodikus death metal csapat, az Omnium Gatherum és az osztrák poszt-black metal banda, a Harakiri For The Sky nyitják majd. A budapesti állomás október 8-án a BARBA NEGRAban lesz!

Voyager

Dürer Kert, október 8., 19:00

A több mint 20 éve aktív Voyager története kiváló tanmese lehet kitartásról és küzdelemről. Az ausztrál zenekar a kezdtek óta bátran játszik a műfajokkal és megállíthatatlanul járják a világot progresszív metálba öltött pop dalaikkal, idén pedig a csapat régi álma is valóra vált és Ausztráliát képviselik az Eurovíziós Dalfesztiválon. A zenekar ősszel is visszatér az öreg kontinensre, hogy bemutassák új albumukat, így október 8-án mi is elcsíphetitek őket a Dürer Kertben.

Osibisa & Colosseum - Két önálló koncert

Erkel Színház, október 8., 20:00

Az OSIBISA 1971-ben robbant be a zenei világba egy lüktető és vibráló hangzással, amely elnyelte a hatvanas évek utáni rockéletet. Első albumaik éppoly jellegzetesek voltak a híres Roger Dean által készített „repülő elefánt” fantáziaborítóikkal, mint izgalmas zenéjük. A több mint 50 éve alapult legendás Colosseum zenekar: Chris Farlowe énekes, Clem Clempson gitáros, Mark Clarke basszusgitáros, Malcolm Mortimore dobos, Kim Nishikawara szaxofonos és Nick Steed billentyűs .

Stúdio 11 - 60 éves jubileum

Magyar Zene Háza, október 8., 20:45

A 15. Magyar Jazz Napja a Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat, amely a tavalyi év után ezúttal is beköltözik a Magyar Zene Házába. A programot a Studio 11 – 60 éves jubileumi koncertje zárja 20:45-től. A Studio 11 zenekar 1963-ban Zsoldos Imre és Dobsa Sándor vezetésével alakult a közszolgálati rádió égisze alatt. A zenekar 60 éves története során meghatározó részese volt a magyar könnyűzene fejlődésének, fontos dalok, produkciók közreműködőjeként. Tagjai mindig is magas szinten képzett muzsikusok – egyúttal kiemelkedő szólisták is – akik rendszeres szereplői a hazai és a nemzetközi jazz életnek.