Vasárnapi programajánló

Mint rendesen, a délelőtt a családoknak, és főleg a gyerekeknek kedvez jelmezes őrületekkel, hogy később a felnőttes őrületek vegyék át a helyüket. Itt már nem a beöltözésen, mindinkább a kitáncoláson lesz a hangsúly.

Cinemira KIDS Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál 2023 - Halloweeni különkiadás

Kristály Színtér, október 28-29.

A Cinemira KIDS-en a világ legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítik 4-12 éves korig, ahol számos filmes workshopon, koncerten és gyerekbarát halloweeni programon is részt vehet az egész család. A CINEMIRA KIDS az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló filmfesztivál hazánkban. Ezen a hiánypótló családi rendezvényen a gyerekek filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit. A kétnapos gyerekfilm ünnepen több mint 40 gyerekfilm látható.

"Rémségek kicsiny" Tündérkertje

Tündérkert, október 29., 9:00

Idén is Halloween a Tündérkertben!

Családi vasárnap - Öltözzünk (halloween) jelmezbe

Millennium Háza, október 29., 10:00

Malac és Liba kalandjai újra a Családi vasárnapon! Tartsatok Hajba Lászlóval, a Malac és Liba-könyvek illusztrátorával egy közös rajzolásra! Játsszatok Malaccal és Libával, akik ezúttal viccesebbnél viccesebb jelmezekbe bújnak, és még egy igazi bűvészelőadást is megrendeznek. Az esemény kiváló alkalom arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek Tóth Krisztina mesekönyv-sorozatának két bájos, csetlő-botló hősével, és kacagtató kalandokban legyen részük.

Halloween a Nemzeti Cirkuszban

Magyar Nemzeti Cirkusz, október 29., 11:00

Az elmúlt évek hatalmas sikereire való tekintettel határozta el a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatósága, hogy idén is megrendezi a Halloween a Cirkuszban - Extra kibővített műsorát, ezúttal már 6 napon keresztül Budapesten, a XXII. kerület, Barackos út 110. szám alatt. Menjenek és nézzék meg kedvencüket kifestve, remek jelmezekbe beöltözve. Nem csak cirkusz lesz, hanem színes programokkal és számos extrákkal is készül Magyarország legnagyobb utazócirkusz társulata. Lesz jelmezverseny, nyílt porondlátogatás a cirkusz halloweeni díszletében, hiszen ezen az estén minden a halloween jegyében zajlik majd. 

PomPom Halloween Party

Turbina Kulturális Központ, október 29., 16:00

Itt van az ősz, PomPom újra! Egy vidáman rémes house és techno bulival készülnek Nektek a Halloween szellemében és szellemeivel a Turbinában. Sötét árnyak, világító szárnyak, kedves csontvázak és maszkos osztálytársak... Bevállaljátok? A Nagyteremben dj Bodoo majd dj Metha borzongatja az idegeket, fent a kreatív asztal és bisztró mellett DP Morgan nyugtatja a szellemeket, a Kisteremben paramentes babajátszó.

Don Giovanni - Ujjbábopera - zongorával

RS9 Színház (RS9+ Vallai kert), október 29., 19:00

A teljes Don Dzsovanni Leporello előadásában. 2005-ben volt egy zsámbéki Don Giovanni bemutató DJ címmel. Rendezte Simon Balázs. A librettót írta, Leporellót játszotta Paizs Miklós, aki nem fogadta el, hogy szellemi gyermeke kómában töltse egész életét, ezért megtanulta a teljes  darabot, igazított rajta, hozzárakta a magáét, talált hozzá zenészeket, és most ujjbábokkal előadja.

MonoNeon

Akvárium Klub, október 29., 19:30

MonoNeon, a világ egyik legtehetségesebb basszusgitárosa az Akvárium Klubban játszik! A MonoNeon művésznév Dwayne Thomas Jr.-t, amerikai basszusgitárost, kísérleti zenészt, énekes-dalszerzőt rejti. A tehetséges zenész az utolsók egyike volt, akik együtt zenélhettek Prince-szel, Nas 2020-as King’s Disease című lemezén való közreműködésért pedig Grammy-díjat is kapott. MonoNeon kivételes talentumát Flea is elismerte, hamarosan pedig személyesen is megtapasztalhatjátok milyen, amikor élőben játszik, október 29-én, az Akvárium KisHalljában.

Pluto & Oláh Kálmán & Balázs Elemér Trió - Barokk est

Budapest Jazz Club, október 29., 20:00

Horváth „Pluto” József basszusgitáros, bőgős a hazai jazz-világ egyik legfoglalkoztatottabb zenésze, a BJC-ben rendszeresen koncertező Finucci Bros. oszlopos tagja, valamint a brit jazz-díva, Liane Carroll állandó hazai partnere. Több mint húsz évvel ezelőtt megfogalmazódott álmát váltja valóra legújabb projektjével, melyben a klasszikus és jazz zene fúziójának újító megközelítésével, és nem utolsó sorban a hazai jazz élvonalához tartozó két zenésztársával innovatív módon mutatja be a különböző stílusok elegyítésében rejlő lehetőségeket.

Delta Bastards: Victor Suzacq - Sly Juhas

IF Cafe, október 29., 20:00

Az uruguayi-kanadai Delta Bastards duó energikus fellépésein az amerikai népzene rusztikus koktéljával kínálja hallgatóit, melynek legfőbb összetevői a folk blues, a country és a rockabilly.