Fesztivál

Cinemira KIDS Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál 2023 - Halloweeni különkiadás

Kristály Színtér
2023. október 28. (szombat) 10:00 - 2023. október 29. (vasárnap) 20:00

Helyszín:

Kristály Színtér
1138 Budapest, Margitsziget

A Cinemira KIDS-en a világ legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit vetítik 4-12 éves korig, ahol számos filmes workshopon, koncerten és gyerekbarát halloweeni programon is részt vehet az egész család. 
A CINEMIRA KIDS az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló filmfesztivál hazánkban. Ezen a hiánypótló családi rendezvényen a gyerekek filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit. A kétnapos gyerekfilm ünnepen több mint 40 gyerekfilm látható.


Az óránként induló filmes programban 4–12 éves gyerekeknek szóló rövid animációs és élőszereplős filmeket vetítenek. A rövidfilmek között a gyerekek mindennapi életét éríntő kérdésekről láthatók szórakoztató és tanulságos alkotások, úgy mint a családról, iskoláról, környezettudatosságról. Itt debütálnak a legendás magyar gyerekfilmek digitálisan felújított változatai. A panoráma programban a legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló nemzetközi mozifilmek kapnak helyet.


 A fesztivál interaktív: filmes, animációs, casting és kaszkadőr workshopokon próbálhatja ki magát az egész család. A gyerekeknek szóló filmes előadások többek közt a filmszínészet, a filmes állat tréning és a profi gamerek titkaiba vezetik be a közönséget. Családi koncerten vehetnek részt Gryllus Vilmossal, maguk festhetik meg saját csapójukat, alkothatnak virtuális valóságban, vagy rajzolhatnak saját filmet 35mm-es szalagra. A Cinemira gyerekfilm ünnepen a teljes család együtt alkothat.


Részletes program