Vasárnapi programok

Május első vasárnapján, Anyák napján is számtalan izgalmas program vár titeket. Hogy pontosan melyek ezek, ebben segítünk nektek. Íme a lista hozzá!

Élő online séta Japánban: a régi és új Kiotó

Online, május 2., 9.30h

A program Japánból, Kiotóból jelentkezik újra! Ismerkedj meg Kiotó modern és régi arcával, az egykori japán főváros utcáin sétálva. Az "élő" sétán kérdezhetsz és kommentelhetsz is.

Mesekuckó - Anyák napi szivárvány

Online, május 2., 10h

Májusban három alkalommal is láthatnak meséket. Először Tóth Fanni: Anyák napi szivárvány című - korábban már látható - meséjét osztják meg Anyák napja alkalmából. A mesét elmondja: Urbán Andrea színművésznő.

Budafoki Dohnányi Zenekar - A szimfonikus költemény születése

Online, május 2., 11h

Ezen a koncerten egy jellegzetes programnyitányt mutatnak be, a Tannhäusert, amely magába sűríti az opera legfontosabb motívumait, majd a szimfonikus költemény műfajának egyik alapvetését, a Les Préludes-öt ismerheti meg a kedves közönség.

Tom Sawyer kalandjai

Online, május 2., 11h

Mark Twain klasszikusának számtalan feldolgozása létezik, de ilyen még nem. A már nagymama Becky Thatcher mesél napjainkban szerelmes unokájának azokról az időkről, amikor kislányként meglátta a csibész Tom Sawyert és menthetetlenül beleszeretett. Elképesztő kalandjaik során megtanulják: a legfontosabb, hogy az ember őszinte legyen másokkal és legfőképp önmagával.

Izrael több ezer éves kapuja - Jaffó

Online, május 2., 14.30h

A sétát a nyüzsgő bolhapiacon kezdik, ami a város egyik negyede. A piac mellett áll a híres óratorony, amit a szultán kapott ajándékba híveitől. Innen Jaffó kikötőjébe mennek tovább. A kikötőből az óváros sikátorai vezetnek el a Szent Péter templomhoz és a Vágyak/Kívánságok hídjához, ahonnan Tel-Avivra is kilátás nyílik. A túrát Jaffó jelképénél fejezik be.

Dinasztiák

Online, május 2., 15h

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A február 13. és május 9. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 70 kiváló hazai artista lép majd a porondra.

Jégvarázs

Online, május 2., 16h

Élt egyszer Arendelle királyságában két hercegnő, Anna és Elza. Egyik este, miután a dadájuk ágyba parancsolta őket, a gonosz Jégboszorkány beosont a szobájukba, hogy átkot bocsásson a testvérekre és ármánnyal megszerezze a koronát a fiának, Hansnak. Szerencsére a gyönyörűséges Trolltündér ott termett, hogy megvédje a hercegnőket, ám Elzát így sem tudta megóvni a varázslattól.

Az alkotás és a női identitás - beszélgetés

Online, május 2., 17h

Festők és fotográfus nők fognak beszélgetni az alkotás és a női identitás kapcsolatáról. Témaindító: Frida Kahlo életútja, festményei. Meghívottak: Kanyó Zsuzsa, Kerekes Emőke, Márkos Tünde, Nagy Veronika, Szekeres Ilma. Moderátor: Miron-Vilidár Vivien. A beszélgetést a Kopiakolletiva Facebook oldalán nézhető élőben, illetve később is visszanézhető majd ugyan itt.

Előre nem látható következmények – MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekar

Online, május 2., 18h

MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekart a Bécsi Zeneakadémia volt hallgatói alapították 2007-ben. A zenekar a koncerteket összművészeti alkotásként fogja fel, és mai zeneszerzőkkel való együttműködése mellett gondozza a 20. századi közép-európai zenei tradíció egészét, valamint a historikus repertoár mai zenére vonatkozó részét. A közvetítés a Sonus Alapítvány és a Budapest Music Center Facebook oldalán, valamint a BMC Youtube-csatornáján látható.

Kolibri MobilMesék

Online, május 2., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesét adnak elő. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Valódi hamisítvány

Online, május 2., 19h

Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most magyarul is látható ez a végtelenül szórakoztató, lebilincselő darab, ami igazi jutalomjáték két olyan sziporkázó humorú, zseniális színésznek, mint Hernádi Judit és Kern András.

Jövőre, veled, itt!

Online, május 2., 19h

Bernard Slade 1975-ben írt színdarabját - a színházak meghódítása után – 1978-ban filmre is vitték: a sikeres mű négy Oscar-jelölést gyűjtött be, és azóta is minden idők egyik legjobb romantikus alkotásaként tartják számon. A kétszereplős mű igazi jutalomjáték: a kecskeméti stúdióelőadásban a Danyi Judit-Hegedűs Zoltán művészházaspár önfeledt játékát nézhetitek meg.

Tabuk és városi legendák a csillagászatban – kérdések és válaszok égen-földön

Online, május 2., 19h

A GALAXIS ÚTIKALAUZ sorozat második évada. Csatlakozz a földöntúli utazáshoz, melyen izgalmasnál izgalmasabb témákat járnak körbe! 7. rész: Tabuk és városi legendák a csillagászatban – kérdések és válaszok égen-földön. Akik a nézőket kalauzolják: Zsidi Gabriella és Steinmann Vilmos.

Orientale lumen X - Ortodox Húsvét

Online, május 2., 19.30h

Folytatódik a Szent Efrém Férfikar saját sorozata, az Orientale lumen. A nyolctagú énekegyüttes jubileumi sorozatának második koncertjét otthonról követheti a közönség, az ortodox húsvét ünnepén. A bizánci rítusú zenei hagyomány kezdetektől fogva a férfikar reperotárját képezi. Az Orientale lumen, azaz a Kelet Világossága sorozatban olyan világhírű szólisták és együttesek vendégeskedtek az elmúlt 10 év során, akiket a magyar közönség szinte kizárólag ezeken a koncerteken láthatott hazánkban.

Müpa Home - Recirquel: Non Solus

Online, május 2., 20h

Ha létezett ősi egység, úgy a lelkek is mind egy pontból fakadtak. Szétválásuk pillanata óta egymást keresik, mint mi, emberek a Földön. Két ember egymásra találásának története, akik útjukon bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit. A tánc és a cirkusz találkozása egy illúziókba font, valótlan térben.

Citizen Naïv Live Stream - S8 Online

Online, május 2., 20h

Az S8 Underground Club az online térben hozza össze a hazai underground bandákat közönségükkel.
Ezen alkalommal a budapesti, alternatív muzsikát játszó Citizen Naïv érkezik a klubba. Tomboljatok a képernyő előtt!