Vasárnapi programok

Alig kezdődött és máris folytatódik az Advent! Ennek megfelelően piacozással, vásározással kezdjük ezt a vasárnapot, hogy aztán egy kis mozival és zenével rápihenjünk a jövő hétre.

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát. A színes és tartalmas kulturális kínálatban advent négy vasárnapján iparművészeti vásár, családi programok és nagyszabású ünnepi produkciók várják a közönséget. Az esti programok előtt a fellépőkkel közösen gyújtják meg az adventi koszorú egy-egy gyertyáját és néhány ünnepi gondolat megfogalmazásával teszik meghitté az adventi várakozást.

Makers' Market Budapest

A tavalyi év végén indult Budapest legfrissebb design várása, a Makers’ Market, ahol a legszuperebb minőségű egyedi tervezői termékekkel és azok alkotóival találkozhatunk. Az idei karácsonyi szezonban három alkalommal is várnak a Makers’ kézműves alkotói, hogy biztosan senki ne maradjon ajándék nélkül!

Aki valódi értéket szeretne karácsonykor ajándékozni szeretteinek, annak kötelező lesz idén is ellátogatnia a Várkert Bazár festői környezetének különleges adventi vásárába. Népszerű designerek és díjnyertes tervezők művészi munkái, a hazai iparművészet remekei várják a közönséget az adventi időszakban a Várkert Bazárban. A hazai iparművészeti hagyomány éled újjá a rendezvényeken.

KISKERTPIAC - zöld Ünnep, lassulósan

MADHOUSE, november 27., 10:00

Advent első vasárnapján az Anker közben, a MADHOUSE teraszán és belső tereiben hangolódjatok velük az Ünnepre zölden, lassulósan! ? A KISKERTPIAC kiállítói sok újdonsággal, mosolygósan várnak, a MADHOUSE séfje, felszolgálói pedig mindent megtesznek, hogy a nézelődés, vásárlás mellett a velük töltött időtök gasztronómiai élmény, örömteli, nyugodt megpihenés is legyen az ünnepi készülődés során. 

MTV Headbanger's Ball Tour 2022

Barba Negra, november 27., 18:00

Az igazi “headbanger”-ek és heavy metal fanok minden bizonnyal emlékeznek a legendás műsorra, az "MTV Headbanger's Ball"-ra. Gyűjtője volt mindennek, ami fontos, neves metal volt. A 80-as évek megkerülhetetlen brandje ráadásul a negyedik szériáját indítja útnak élő turné formájában.

Zohra imádja az életet, ám a férje gyűlöli a sajátját, és pokollá tette a házasságukat. A nő képtelen kilépni a kapcsolatból, mert bár Omar borzasztó férj, de szerető apa, és nem szeretné kitenni a kislányukat a válás okozta megrázkódtatásnak, ezért inkább némán tűri férje kegyetlenkedését. Egy szép napon aztán Zohra megismerkedik Chang Sue-val, aki megtanít neki egyet s mást a kung fu művészetéről, innentől pedig a házasságukban gyökeres változás áll be.

NOX

Papp László Budapest Sportaréna, november 27., 19:00

A 2022-es év nagybetűvel írja be magát a NOX 20 éves történetébe. A zenekar - hosszú szünet után - újra aktív, nemrég jelent meg a friss lemezük November című számának klipje. Immár polcokon az új nagylemez is, és november 27-én egy hatalmas produkcióval a színpadra is visszatér a csapat a Papp László Arénában. A gigakoncert meglepetés vendéggel is készül: fellép majd az egyedülálló produkciójával világhírűvé vált Attraction Árnyékszínház, melyet a NOX egykori alaptagja, Szűcs Zoltán alapított.

Pilinszky másként

Magyar Zene Háza, november 27., 19:30

A Magyar Zene Háza és a Kertész Imre Intézet közös rendezvénye. Az esten a Kertész Imre Intézet Pilinszky 100 programsorozatának keretében meghirdetett, Pilinszky Másként című zenei pályázat díjazott alkotásaiból szólal meg válogatás, de fellép a Pilinszky János-életművel szintén szoros zenei viszonyt ápoló Földes László Hobo, és a Pilinszky-verseket egészen meglepő zeneiséggel megfogó Minka is. Az est házigazdája Novák Péter.

Swing me Amadeus

Budapest Jazz Club, november 27., 20:00

Mozart operák máshogyan! Az előadásban megkísérlik közérthetővé tenni az OPERA műfaját és az azt körülvevő légkört. Teszik mindezt Mozarttal, mert közismert, szórakoztató és utánozhatatlan, zenéjét hallgatni és játszani egyaránt fantasztikus. Az előadás során egy varázslatos zenei körutazást tesznek a szerző leghíresebb áriáinak feldolgozásával, Mozart muzsikájától a 20. század legkellemesebb könnyűzenei műfajai felé vándorolva.

Móser Ádám

IF cafe, november 27., 20:00

“Amikor játszom, a zeném végül mindig történetté lesz. Szavak nélküli történetté. A szabadság történetévé. A tangó nekem mindig kultúrák találkozásáról szólt, ahogyan a sanzon is. Hagyományok törésvonalai mentén születő feszültségről, annak feloldásáról. Szenvedélyről, életről. A tangóban ugyanúgy benne van Kelet-Európa, mint Argentína. New York, Odessza. A sanzonban a balkán és Párizs."