Vasárnapi programok

Nagyon kreatív lett a vasárnap! Kiállítás és farsangjárás kezdik a napot, kéz a kézben, hogy aztán egy szülinapon kössünk ki. Henry dumája után végre elkezdőthet a zene is, olyan jó, hogy a végén Te is dalra fakadhatsz!

Fiber Art & Fine Art: Elemi szál a képzőművészetben

Pesti Vigadó, február 12., 10:00

A Łódź-i Egyetem Képző- és Iparművészeti kortárs bemutatóhelye, a KOBRO galéria látta vendégül 2018 tavaszán Magyarország legnagyobb textilgyűjteményét őrző Szombathelyi Képtár anyagából válogatott 50 év – 50 műalkotás című tárlatot. Most cserekiállítás formájában alkothat képet a hazai közönség a lengyelországi kortárs művészetnek az elemi szálak struktúrateremtő, kompozíciós eljárásai köré szerveződő legújabb tendenciáiról.

Családi vasárnap - Jelmezbál az állatkertben

Millennium Háza, február 12., 10:00

Hétvégi családi szórakozás a Ligetben! Mi vár rátok? Szuroszlán, zümifánt, tapuszkár, flamiló, papaping. Milyen állatok lehetnek? Ezek mind kiderülnek a Jelmezbál az állatkertben című könyvből! Persze itt nem állnak meg! Mi történik, ha az állatkertben összekeverednek az állatok? Miután megfejtettétek a rejtélyt, körbenézhettek, milyen más különleges állatra bukkanhattok. Végül megalkothatjátok saját állati jelmezeteket.

Tribal Market - Farsangjárás

Gödör, február 12., 11:00

Gyakran ezen a napon tartották az asszonyfarsangot. Ezen a napon a nők korlátlanul ihattak, zeneszó mellett nótáztak, férfi módra mulattak. És ha már ennyi csudás dologról szól a farsang, mulassatok együtt, búcsúztassátok el a hideg telet és adjátok át magatokat a bujaságnak és a tavaszi kikeletnek.
Öltözz be és menj jelmezbe, ha van kedved!

Makers' Market - Valentin-Szülinap a Marczin

Marczibányi Téri Művelődési Központ, február 12., 14:00

Ismét szuper hétvégi programokkal vár bennünket a Marczi. Február 12-én egy különleges Valentin-napi eseménnyel készülnek. Délelőtt a Bélaműhely melegít, majd az egy éves Maker’s of Budapest design vásár költözik a házba, de találkozhatunk MOME-s fiatalokkal és erősítésképp ott lesz a Platon Karataev Duo is.

Henry Rollins: Good to See You

Katona József Színház, február 12., 19:00

Henry Rollins többször járt Magyarországon a Rollins Band frontembereként is, legutóbb pedig egyedülálló spoken word előadásával állt színpadra az A38 Hajón. Igaz, azóta is eltelt már 12 év és Rollinsnak szerencsére még mindig van mondanivalója. Sőt, a Good To See You 2023 c. előadássorozatán sorra veszi legutóbbi – Covid előtti – turnéja óta történteket, egy ilyen furcsa időszakról pedig garantáltan van pár remek sztorija, amelyeket velünk is megoszt majd február 12-én, a Katona József Színházban.

Bad Omens, Ghøstkid, Oxymorrons

Az amerikai metalcore csapat koncertjére annyian kíváncsiak, hogy a buli végül átkerül az Akvárium Nagyhallba. A Bad Omens 2018-as látogatása után most új, The Dead of Peace of Mind lemezének nagyszabású turnéjával lép fel Budapesten február 12-én.

Soharóza - Jónás Vera Experiment: Back-Pack

Trafó, február 12., 20:00

A színpadon jelen van Jónás Vera, a szólista, a 25 tagú Soharóza kórus és a Jónás Vera Experiment zenekar. A zene és a mozgás is performatív, Joanna Jaworska-Maciaszek játékos koreográfiával megspékelve. A dalokat recitativók kötik össze (játékos, improvizatív és időnként interaktív zenei jelenetek), amiket Jónás Vera írt, majd közösen megformált a csapat. Videóvetítés segíti a nézőket elmélyülni a témában – az előadók közös gondolkodásra invitálják a közönséget.

Open Mic Sundays @Lámpás

Lámpás, február 12., 20:30

Minden a régi, a hangulat végképp! Az Open Mic egy nagyon egyszerű műfaj: bejelentkezel és eljössz zenélni, vagy be sem jelentkezel, és jó eséllyel akkor is zenélsz. Utazó zenész vagy? Megmutatkozni vágyó amatőr? Kísérletező profi? Általában minden előadó szívesen lép fel egy új helyszínen, új közönség előtt, vagy egy megszokott helyszínen új dalokat kipróbálva, vagy némi szünet után a rutin visszanyerésére: a motiváció változó, a mikrofon stabil.