Vasárnapi programok

Nem a programok tömkelege, hanem a minőségük határozza meg a vasárnapot. A kisebbeket célozza meg az első program, zenei bemelegítésként. Ezen a vonalon tovább haladva délután a szülők is megtalálhatják a számításukat. Aztán az elmaradhatatlan kanapémozi, s végül két nemzetközi sztár is zárhatja a napot, így a hetet is!

100 Folk Celsius: Paff, a bűvös sárkány és barátai

RaM-ArT Színház, május 21., 11:00

A gyerekek és a felnőttek – akár egy rendhagyó énekórán – együtt énekelnek a zenekarral. A műsor hangulata vidám, a hangszerelés helyenként nem nélkülözi a virtuóz elemeket, amit a többszólamú vokál tesz teljessé. Koncertjeik humoros, vidám hangulatúak. Kezdetben kizárólag akusztikus hangszereket használtak, de a népszerűség és a közönség számának együttes növekedésével az elektromos hangszerek is helyet kaptak zenéjükben.

Csinibaba Táncdalfesztivál - Katona József Színház X Budapest Park

Budapes Park, május 21., 18:00

Május 21-én rendezik meg a Budapest Park és a Katona József Színház egyszeri és megismételhetetlen közös műsorát. A rendhagyó, kísérleti produkció ugyanis a koncert és a színház fúziójából jön létre, amelynek gerincét a Csinibaba című film betétdalai, illetve a hatvanas évek táncdalfesztiváljainak örökzöld slágerei adják. 

A világ legrosszabb embere

Budapest Távmozi, május 21., 19:00

A húszas-harmincas évei fordulóján járó Julie (Renate Reinsve) története zajos sikert aratott a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, elnyerte a legjobb színésznő díját, majd a világ fesztiváljait bejárva mindenhol újabb rajongókat gyűjtött. Julie-t négy éven keresztül követjük, a norvég lány a szerelmi életében és karrierjében is a helyes, sorsfordító döntéseket próbálja meghozni – még ha egyszer megfontolt, máskor elhamarkodott választásaival fájdalmat is okoz a szeretteinek, vagy éppen saját magának. Ahhoz, hogy Julie élete egyenesbe jöjjön, először önmagát kell megtalálnia és elfogadnia – rögös út vezet ennek az beismeréséhez. Joachim Trier legújabb alkotását nevezte Norvégia a 2022-es Oscar-díjátadóra. A filmet a kritikusok az elmúlt évek legjobb romantikus filmjének tartják, főszerepében az elbűvölő Renate Reinsve egészen lehengerlő alakítást nyújt.

Diana Krall Tour 2023

Papp László Budapest Sportaréna, május 21., 19:00

Diana Krall az egyetlen énekesnő a világon, akinek eddig nyolc albuma is a Billboard jazzslágerlista élén kezdett. Lemezei két Grammy®-, és tíz Juno®-díjat nyertek, valamint kilenc arany-, három platina- és hét multiplatina albummal büszkélkedhet. Diana Krall egyedi művészi képességei túllépnek a zenei stílusokon, és korunk egyik legismertebb művészévé tették. Ahogy a The New York Times nemrég megjegyezte, Krall birtokában van az „Egyszerre hűvös és fülledt, kifinomult hang.”

Cox-Salmaso-Hock-Ajtai-Gyárfás

Jedermann kávézó, május 21., 20:00

Vasárnap esti nemzetközi koncert! A hazai közreműködőket talán nem kell senkinek sem bemutatni, a hazai jazz élet kiemelkedő alakjai. Christopher R. Cox a Budapesten élő amerikai harsonás ismerős lehet, Francesco Salmaso szaxofonos pedig Olaszországból érkezik a mai estére.