Vasárnapi programok

Eme vasárnap hűen folytatja a tegnapi szombat nagyszerűségét, de hozzá is tesz a maga eszközkészletéből, úgyis, mint vásárok, és napfény. Örülhetnek a tehetséges gyerekek, végre megnézhetik a Kobucit ők is. Otthoni mozi és kültéri zene várja még a nagyérdeműt, de nem nagyon későn, mert holnap megint munka.

Japán Napok 2023

Néprajzi Múzeum, június 10-11.

A Magyar-Japán Baráti Társaság idén is megrendezi a budapesti Japán Napokat. Az esemény a Néprajzi Múzeumban lesz megtartva.

Mastercard Budapest Comic Con 2023

BOK Csarnok (SYMA), június 10-11.

A sikeres első epizód után, máris itt a második! 2023-ban szintet lép a Comic Con, és nemcsak területben, de a programok számában is felülmúlja az első felvonást! Még több színész, sokszínű és színvonalas képregényes programok külföldi és magyar rajzolókkal, hatalmas artist alley nemzetközi és hazai árusokkal: ez a BCC2023!

VIII. Életmód Expo és Ásványsziget

Lurdy Ház, június 10-11.

Nyolcadik alkalommal rendezik meg az Életmód Expot és ÁsványSzigetet a Lurdy Házban. 150 kiállító 2800 nm területen, amelyből 1000 nm ÁsványSziget várja látogatóikat, ahol szemezgethetnek nyers/csiszolt ásványok, ékszerek, drágakövek, ősmaradványok válogatásából.

20. Napfényes Fesztivál

MOM Kulturális Központ - MOMKult, június 11., 9:00

A 20. Napfényes Fesztiválon - június 11-én - 12 workshoppal és több mint 20-féle konzultációval várják az egészséges, kiegyensúlyozott életmód iránt érdeklődőket! Részletes program itt!

ReMarket június

Industrial Lamp Budapest, június 11., 9:00

A következő ReMarket közösségi bolhapiac június 11-én vasárnap lesz, erre a vásárra bárki csatlakozhat árusként. Ha vannak otthon menő, de megunt tárgyaid, amiben mások láthatják a fantáziát, akkor jelentkezz árusnak. A helyszín az Industrial lamp - Vintage Garázsvásárok jól bevált vásár helyszíne.

Makers' Market Budapest

Fény utcai piac, június 11., 10:00

Június 11-én, újra várnak Titeket a Fény Utcai Piacon több mint hatvan hazai alkotó rengeteg gyönyörű tárgyával! A legszuperebb hazai designterek alkotásai mellett akusztikus koncertekkel és finomságokkal is készülnek, melyekről a piac vendéglátóhelyei mellett kis kézműves gasztroműhelyek gondoskodnak! A Makers' Market Budapest résztvevői a kortárs design élvonalát képviselő tervezők közül kerülnek ki - egy remek alkalom, hogy a szép tárgyak alkotóival személyesen is találkozhattok!

Kaláka: Volt egy fakatona

Városmajori Szabadtéri Színpad, június 11., 10:30

A Kaláka együttes legkedveltebb gyerekdarabjaiból áll Három székláb című műsoruk. Felhangzanak többek között a Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok, a sokak által kedvelt lemezek (A pelikán; Nálatok laknak-e állatok?; Ukulele; Az én szívemben boldogok a tárgyak; Bőrönd Ödön; Madáretető) darabjai.

Fülesbagoly Tehetségkutató - Budapest 2023

Kobuci Kert, június 11., 12:00

Minden eddiginél nagyobb volumenű lesz a Civil Díjra jelölt Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat 2023-ban: az eddigi helyszínekhez csatlakozott egy Balaton-parti döntő, így Debrecenben, Budapesten, Keszthelyen és Martonvásáron rendezik meg idén a könnyűzenei versenyt. Ebben az évadban 10 fesztiválra lehet fellépési lehetőséget nyerni - köztük a Szigetre, a SZIN-re, a Campus Fesztiválra, valamint a Művészetek Völgyére -, és a további extra nyeremények sora végeláthatatlan.

Sunday Session 2023

A38 Hajó, június 11., 17:00

A 7. születésnapját ünneplő sorozat a legfrissebb zenékkel tér vissza a családias hangulatáról és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó orrteraszára. DJ Palotai és Yeromos (aka Wonda) számtalan felejthetetlen közös bulival a hátuk mögött, több mint 15 év közös zenélést követően ismét egy színpadon állnak! A páros a legfinomabb zenéktől indul, majd az este táncba fullad Budapest egyik legszebb teraszán, a szabad ég alatt.

Dheepan - Egy menekült története

Dheepan Srí Lanka-i tamil, akinek menekülnie kell hazájából. Franciaországban próbál új életet kezdeni: egy lakótelepen lesz gondnok. A többi menekülttel és a helybeliekkel éppolyan lassan formálódik a kapcsolata, mint új családjával.

Strausz Eszter trio

IF Cafe, június 11., 19:30

Strausz Eszter (alt- és C fuvola, szoprán szaxofon) és Vörös László (zongora) jazz duo rendkívül összeszokott páros. Műsorukban Strausz Eszter és Vörös László saját szerzeményeit, kortárs jazz zeneszerzők műveit, és jazz standard-ek modern átdolgozásait játsszák. A részben általuk vezetett VVV Jazz Klub 2022-ben Babits díjat kapott. Duójukhoz 2022 januárban csatlakozott Bartók Vince (basszusgitár), aki a zenekaraival és basszusgitárosként számos elismerést szerzett, Újfalusi Gábor Díjas és Lakatos Ablakos Dezső Jazz-előadóművészeti ösztöndíjas.

Saya Noé solo live act - Electric Lounge

Várkert Bazár, június 11., 20:00

Kőrös Noémi, azaz művésznevén Saya Noé klasszikus zenész szüleivel a malajziai Kuala Lumpurban töltötte gyerekkora legnagyobb részét. Erre utal neve is, hiszen a „saya” malájul azt jelenti, hogy „vagyok”. Egzotikus dallamvilágát átjárja a melankolikus elektropop hiphop és trap elemekkel vegyítve, valahol Lana Del Rey és Billie Eilish zenéjének környékén.