Vasárnapi programok

A vasárnapot kezdjék el a gyerekek, majd irány Kőbánya, ahol végre az apák is megkapják a magukét! Ez annyira vidámság, hogy eztán már csak jó zenére érdemes mulatni, esetleg az öregebb apák csak nézzenek a moziban, a kreatívok meg a Hoppék kertjében töltsék el az időt!

Generali Gyerek Sziget 2023

Hajógyári Sziget, június 16-18.

Látogassatok el idén is a Generali Gyerek Szigetre! Az ország legnagyobb és legszínesebb szabadtéri családi fesztiválja idén nyáron is kinyitja kapuit a Hajógyári Szigeten, június 16-18. között!

Rakpart~2023~Nyitóhétvége

Jane Haning rakpart, június 16-18.

A RAKPART idén nyáron is minden hétvégén megnyílik, a városlakók korzóként, köztérként használhatják. A néhány év múlva megújuló Rakpart reméljük zöldebb és élhetőbb lesz. Idén egy kis ízelítőt szeretnének adni, hogy valójában milyen is lehetne. A nyitóhétvégén június 17. szombat reggeltől június 18. vasárnap estig méltó módon felavatják a rakpartot: lesz zene, sport, gyerekprogram és mindenek előtt sétálók, bringások, görkorisok, rolleresek. Vegyétek együtt birtokba Budapest legszebb teraszát, a pesti alsó rakpartot.

KMO Autómodell Börze

KMO Művelődési Központ, június 18., 9:00

Gyűjtők, rajongók találkozója ez, ahol mindenki rajong valamiért, csak autómodell legyen. Megtalálható egy ilyen börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchbox-tól az igényesebb AutoArt márkáig, a gyerekektől az idős gyűjtőkig minden és mindenki. Havi rendszerességgel látogatóható a börze a KMO-ban. Vasárnaponként nem csak autókkal találkozhatunk, hanem kiegészítő termékek vásárlására is lehetőség nyílik: kulcstartók, pendrive-ok, prospektusok, képeslapok, persze mind autós témakörben.

Apák Napja Kőbányán

Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény, június 18., 10:00

Apának lenni érték és élmény. Az apaság 24 órás szolgálat, minden apa, nagypapa megérdemli, hogy - mindazért a sok szeretetért, gondoskodásért, amit tőlük kapunk - az év egy napján kedveskedjenek nekik.

Metal Battle Hungary 2023 Döntő

Barba Negra, június 18., 13:00

2023. június 18-án, vasárnap ismét Metal Battle Hungary a Barba Negra Blue Stage színpadán! A sorozat tíz évvel ezelőtti indulása óta immár nyolcadik alkalommal juthat ki egy hazai zenekar a világ legnagyobb metál fesztiváljára, hogy a nemzetközi mezőnyben képviselje Magyarországot.

Országos Beatles Találkozó 2023

Kobuci Kert, június 18., 16:00

Országos Beatles találkozó. A magyar Beatles fesztivál 2015 óta. Egy nap amikor minden a Beatlesről szól. Csatlakozz a Facebook eseményhez, hogy mindenről időben értesülj!

HOPP KERT SHOW - Térspecifikus improvizációk

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, június 18., 16:00

NYITÓESEMÉNY A HOPP-KERTBEN! A 2009-ben Butoh Fesztiválként indult program ma a régió legjelentősebb, az ázsiai kortárs non-verbális előadóművészeteket bemutató, a két kontinens közötti művészeti együttműködéseknek teret adó programmá nőtte ki magát.

Esemény

Te meddig mennél el, hogy a saját sorsodat irányítsd? Az egyetemista Anne-ben megvan a tehetség és ambíció, hogy szebb élete legyen, mint a munkásosztálybeli szüleinek. Amikor a lány megtudja, hogy akarata ellenére teherbe esett, tisztában van vele, hogy a gyermekvállalás a megálmodott karrierjének végét jelenti. Anne a tanulmányai mellett dönt, és sziklaszilárd elhatározásától az sem tántorítja el, hogy ezért az életét kell kockára tennie. A ’60-as évek elején járunk, amikor Franciaországban az abortusz még illegális volt. A titokban, gyakran házilag végzett eljárások nem csak roppant kockázatosak voltak, de börtönt jelenthettek a segítőknek és az anyáknak egyaránt. Az Annie Ernaux önéletrajzi regényéből készült letaglózó film elnyerte a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál legrangosabb díját, az Arany Oroszlánt.

Fiúk

Pontoon, június 18., 20:00

Fiúk a Pontoonon, bolondok háza!

Son Lux

Dürer Kert, június 18., 20:00

A Son Lux a Reflektor Fesztivál után nem váratja sokáig a rajongóit: 2023. június 18-án ismét átkelnek az óceánon, hogy Budapesten játsszák el katartikus dalaikat a Dürer Kertben.