Vasárnapi programok

Budapesten a Szent István Nap keretében tucatnyi fesztivál várja a látogatokat, mi ebből választottunk ki néhányat. Történelem, zene, irodalom és étel-ital minden mennyiségben! A koronát természetesen majd a tűzijáték rakja fel.

Műegyetem rakpart, augusztus 19-20.

Kedvenc magyar előadóid ingyenes koncertjeivel vár idén is a Road Movie Live a Műegyetem rakparton!
Hallgasd meg élőben kedvenc előadóidat és ünnepeld szuper hangulatban Magyarország születésnapját! Idén a meghívott hazai zenekarokat és előadókat arra kértek, hogy írjanak olyan dalokat, amelyekben a hozzájuk legközelebb álló tájak, utcák, terek, városok vagy éppen régiók elevenednek meg. A szerzők mellett neves zenei és játékfilmes rendezők készítenek videóklipet a dalokhoz.

Hősök Útja

Tóth Árpád sétány, augusztus 19-20.

Idén is vár benneteket a Hősök Útja a Budai Várban, ahol játékos formában élhetitek át a magyar történelem hősies pillanatait! A Tóth Árpád sétányon a meghívott társulatok 10-15 perces jeleneteket adnak elő, melyekben történelmi alakok és hétköznapi emberek válnak hőssé egyetlen döntésük nyomán. Milyen történelmi keretben és mitől lesz hős valaki? Hogyan befolyásolja akár egy bátor szó vagy merész tett a jövőt, a történelmet és a döntéshozó személyes sorsát? Ezt mind megtudod az előadásokon! Emellett a Kapisztrán téren toborzók, tűzszerészek, különleges erők, katonai rendészek, zenészek egész nap szuper érdekes bemutatókkal és kiállításokkal várnak!

Kenyérlelke Fesztivál

MOM Kulturális Központ - MOMKult, augusztus 20., 10:00

2023. 20-án megrendezik a kilencedik, hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten.
A találkozó több okból kerül megrendezésre. Az első és legfontosabb, hogy a kenyér szerelmeseit összehozza egy alkalommal évente, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat. Törekednek arra, hogy ismét visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.

Janikovszky piknik

Janikovszky Éva Park, augusztus 20., 10:00

Mindenkit szeretettel vár a Janikovszky Éva Parkban - az írónő szellemében tartott - közösségi, összművészeti piknik friss limonádéval és változatos programokkal.

Sunday Session 2023

A38 Hajó, augusztus 20., 17:00

A 7. születésnapját ünneplő sorozat a legfrissebb zenékkel tér vissza a családias hangulatáról és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó orrteraszára. DJ Palotai és Yeromos (aka Wonda) számtalan felejthetetlen közös bulival a hátuk mögött, több mint 15 év közös zenélést követően ismét egy színpadon állnak! A páros a legfinomabb zenéktől indul, majd az este táncba fullad Budapest egyik legszebb teraszán, a szabad ég alatt.

Neoton Família

Tabán, augusztus 20., 18:30

A Neoton dalai még mindig élnek, hiszen szólnak a rádióban és a mai napig koncertezik a csapat Csepregi Éva, Baracs János és Végvári Ádám felállásban. A színpadon csatlakozik hozzájuk Lukács Andi, Lukács Laci, Heatlie Dávid és Patyi Sanyi zenészek, illetve a vokalisták, Faith Ildi és Gulyás Erika.

Drahthaus (AT) / Ficture (HU/SK)

A38 Hajó, augusztus 20., 19:30

A Drahthaus név jelentése „Drótok Háza”. És valóban létezik Bécsben egy igazi ház, ahol a kvartett háromszintes hangstúdiója és co-working helyisége van: egy kreatív központ, ahol a bécsi zeneipar különböző emberei dolgoznak. A színpadi szünet után (igen, coro…) a zenekar 2023-ban új anyagokkal tér vissza a turnééletbe.

Tűz és Fények játéka | Szent István Nap 2023

Pesti és budai alsó-és felső rakpart, augusztus 20., 19:30

Isten éltessen Magyarország! A Tűzijáték a Margit hídtól a Petőfi hídig elterülő szakaszon lesz megcsodálható, fényfestést kap a Parlament, a Nemzeti Galéria és a Gellért-hegy. A műsort különleges, kétrészes drón show, valamint fény- és lézershow egészíti ki.