Vasárnapiknik

Persze ez még nem olyan ülős piknikkelés, a mackók még nem találnak fincsi kosarakat. Reménykedünk a napos időben, ezért főleg sétálásra buzdítunk, későbbre már úgyis csak ücsörgős programok jutnak. Persze, lehet állva is filmezni, zenézni, vagy csak nézni, de ne már. Szóval a barangolás után moziprogram és aztán a muzsikaszó mondja el, mi van.

Török idők a Rózsadombon A csodás kelet fénye és árnyéka

"Ki volt Gül baba és mit jelentett személye a törökök, és mit a magyarok számára? Mi a legenda és mi az igazság a rózsáival kapcsolatban? Parkokon és lépcsősorokon át fedezik fel a török kori Rózsadomb mesés panorámáját, a középkori falu utcáit és egy legenda sírhelyét.

A nyolcas sáv

Marczibányi Téri Művelődési Központ, március 6., 10:00

Zenés játékdélelőtt a Soharóza tagjaival és Jónás Verával, foglalkozások a meselemez-szerű album apropóján 9–14 éveseknek. Jónás Vera énekesnő és a Soharóza kísérleti művészeti együttes tagjai zenei játékműhelyt tartanak, mely A nyolcas sáv című, nemrég megjelent meselemez cselekményére és hanganyagára épül. Mit fogtok csinálni? Énekelni, improvizálni, dalokat tanulni, rajzolni, kipróbálni szebbnél szebb és furábbnál furább effekteket, zörejeket.

Buda Vára című gyalogos idegenvezetésen körbe sétálhatjátok a Várhegy leghíresebb látnivalóit, mint a Sándor-palotát, a Karmelita kolostort, a Mátyás-templomot, a Halászbástyát vagy a Budavári Palotát, miközben lélegzetelállító pesti és budai panorámába gyönyörködhettek. Kevésbé ismert gyöngyszemekre is rábukkanhattok, mint a Dísz tér vagy az Úri utca házfalai között megbúvó barokk paloták és középkori díszes kereskedőházak.

Pettson és Findusz

Budapest Bábszínház, március 6., 10:30

Sven Nordquist Pettson és Findusz-történetei világszerte népszerűek mind az óvodás-kisiskolás gyerekek, mind szüleik körében. A címszereplők egy egyedül élő falusi ezermester, Pettson és minden lében kanál macskája, Findusz. Findusz - mint minden gyerek - ezer kérdést tesz fel, és ha nem tetszik neki valami, világgá megy.

Memento Park - A kommunista diktatúra szelleme és szobrai

Memento Park, március 6., 11:00

Ezek a monumentális köztéri emlékművek a kommunista ideológiát képviselték és jelenítették meg Budapest utcáin. A rendszerváltás után a szobroknak menniük kellett felállított helyükről. Beolvasztásuk és lerombolásuk helyett azonban 1990-ben a Főváros Önkormányzata tematikus szoborpark kialakítását tűzte ki célul…

Minden vasárnap az Instant-Fogas rezidens DJ-i gondoskodnak a hangulatról. A buli reggelig tart, a belépés ingyenes. Bulizz a ház koncerttermeiben, Budapest legnagyobb klubjában!

Rendhagyó koncert három zenekar közreműködésével! • Nagy-Babos Rebeka Quartet, • Gyémánt Bálint Trió, • Rieger Rhodes Quartet. Házigazda: Gyárfás István.

A Cirko-Gejzír egyszeri, különleges alkalommal újra műsorra tűzi Szergej Loznyica filmjét, a Donyeci történeteket, amely Cannes-ban Un Certain Regard díjat nyert, A Donyec-vidéken, Ukrajna keleti részén a manipuláció hatására elkezd szétmorzsolódni a társadalom. A háborút itt békének hívják, a politikai propagandát igazságnak, és a gyűlöletet szeretetnek.

GetCloser Session No. 01

A jazz olyan zene, ahol ha összeeresztesz két zenészt, pár percen belül biztos, hogy már együtt muzsikálnak. A jazz az a műfaj, ami határtalan, nincsenek sem nyelvi, sem kulturális határai. Képzeld el mi történik, ha öt különböző gyökerű, zenei világú muzsikust összezársz egy próbaterembe egy-másfél hétre! Abból csak valamilyen csodálatos dolog születhet.

Nyomorultak

Stephane vidéki rendőr, nemrég költözött Párizsba és egy civil ruhás bűnüldöző egységhez kerül a város legproblémásabb negyedébe. A törvénytisztelő férfi számára sokkolóan hat, hogy az itt szolgálatot teljesítő kollégák az erőszaktól sem riadnak vissza szolgálatteljesítés közben, és teljesen szabadon értelmezik a törvényeket. A háromfős csapat tagja a rasszista fehér Chris és az afrikai származású, muszlim Gwanda, akik nem kímélik a külváros lakóit, s maguk is elsüllyednek a korrupció és bűn mocsarában.

Jótékonysági hangverseny az ukrajnai menekültek megsegítésére

Deák téri evangélikus templom, március 6., 19:30

Ukrajna orosz lerohanásának kezdete óta tízezrek menekültek Magyarországra. A határon folyamatosan változik a helyzet, nagyon különböző hátterű, helyzetű embereknek kell segítséget nyújtani. A nyíregyházi evangélikus szeretetszolgálatok és egyéb intézmények összefogásában a munkatársak naponta mérik fel a határra érkezők szükségleteit, amelyeket még aznap igyekeznek kielégíteni.

Két év kihagyás után ismét a Vígszínházban lép fel a Budapest Bár március 6-án! A csodálatos épületbe részben megújult repertoárral és természetesen a régi kedvencekkel is érkezik ismét a csodálatos valamint Behumi Dóri, Rutkai Bori, Ferenczi György, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Szűcs Krisztián és Kiss Tibor.

Dánielfy Gergő és az Utazók: Nálad hagytam magam