Vasárnapra

Október első vasárnapjára főként a beltéri programokra fektettük a hangsúlyt. Válogassatok a lehetőségek között!

Bogyó és Babóca

Kolibri Fészek, október 3., 9.30h, 11h

A Kolibri Fészek előadása egy kalandos éven át követi Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány barátságának fordulatos állomásait. Bogyó és Babóca mellett megelevenedik Bartos Erika kisállatok által benépesített mini-univerzumának többi szereplője is: Vendel, a minden lében kanál szarvasbogárfiú, Ugri, a hiperaktív szöcskelány, Gömbi, a kis krumplibogár, Szellő, a királylányos szitakötőkislány, és még sokan mások!

Állatok Világnapja a NOÉ Állatotthonban 2021

Noé Állatotthon, október 3., 10h

A vegetariánizmus és az erőszakmentesség világnapja. Programok: arcfestés, ugálóvár, akadályverseny, ládavasút, régész játékok, tombola. Koncertek: Náray Erika, One More Night, Készenléti Rendőrség Zenekara, PaDöDő.

A Kávé Napja 2021

Akvárium Klub, október 3., 10h

Szeptember végén számos országban „ünnep” a kávé világnapja. Magyarországon kilencedik alkalommal zajlik a Kávé Napja esemény, ahol Budapest legnagyobb kávézójává alakul az Akvárium Klub október 3-án, vasárnap. Pörkölők, kávézók, kávéforgalmazók és baristák avatják be a közönséget a kávé izgalmas világába.

Az állatok világnapja

Csili Művelődési Központ, október 3., 11h

A jeles nap apropóján egész napos, gazdag programok hívják fel a gyermekek figyelmét az állatok védelmének fontosságára és arra, hogyan óvják a környezetet.

Kolompos

KMO Művelődési Központ, október 3., 11h

Az ősz legfontosabb eseménye az ország nagy részén termő szőlő szürete, illetve az ehhez kapcsolódó ünnep. De nem csak a szőlő szüret, hanem általában a termények, egyéb gyümölcsök betakarítása és a vásárok jellemzik az őszt. Szőlőőrző dalok, szüreti játékok, muzsikák, vásári mulatságok tarkítják ezt az időszakot.

I. Kárpát-medencei komoly zenei fesztivál - LIiszt Ferenc, az átiratok mestere

Régi Zeneakadémia, október 3., 11h

A 210 éve született Liszt Ferencre emlékező koncert művészei a Zeneakadémia két tanára és egyben egykori növendéke, Liszt hagyatékának több generáció után is mindketten hű őrzői. Műsorukat átiratokból állították össze. A hangversenyhez kapcsolódó előadást Eckhardt Mária Széchenyi-díjas zenetörténész tartja.

A Pál utcai fiúk

Vígszínház, október 3., 14.30h, 19h

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása, felnőtteket, fiatalokat egyaránt megszólít. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.

Vásáry Tamástól Gertler Teoig

Zeneakadémia, október 3., 15.30h

Jótékonysági koncert a Szent János Kórház Gasztroenterológiai Osztálya számára. Közreműködik: Sümegi Eszter (szoprán), Rajk Judit (alt), Tóth-Vajna Zsombor (continuo), Rolla János (hegedű), Anima Musicae Kamarazenakar. Vezényel: Tóth-Vajna Gergely, Házigazda: Dr. Székely György. Beszélgetőpartner: Vásáry Tamás.

Első Józsefvárosi Jazzfesztivál 3. nap

Rákóczi téri Vásárcsarnok, október 3., 16h

A Rákóczi tér és a Csarnok mint emblematikus helyszín ad majd teret a rendezvénynek. A jazz szinte valamennyi stílusa, a legismertebb, világhírű és a most induló formációk, szólók, duók, triók egyaránt szerepelnek a programban. A nyárbúcsúztató fesztivált hagyományteremtő céllal rendezik – minden év őszén szeretnék megidézni a jazz segítségével Józsefváros semmihez nem hasonlító, sajátos hangulatát, világát.

Az elnök szabadsága

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, október 3., 17h

A történet 1991. augusztus 18-án indul. Mihail Gorbacsov rövid szabadságát tölti a krími nyaralójukban a családjával. A berlini fal már nem áll. A Szovjetunió elnökén erősödik a világpolitikai nyomás, hogy változtasson a szovjet rendszeren.

Budapest Varieté 2021

RaM Színház, október 3., 18h

A nemzetözi varieté- és revüsztárok az erotika ízléses világát varázsolják a színpadra. A Monte Carlói Nemezteközi Cirkuszfesztivál díjnyertesei, a Got Talen televiziós műsorok fellépői, a nemzetközi varieték és revűk sztárjai a Budapest Varieté színpadán 2021-ben. Egy pikáns varieté és revü show, nemzetközi sztárművészekkel és egy ínycsiklandozó vacsorával. Egy exkluzív svédasztalos gasztrónómiai élmény, BORDA ATTILÁVAL, az 5 csillagos Spirit Hotel konyhafőnőkével és a Budapest Party Service-zel.

Káli holtak

Kamra, október 3., 19h

Csáky Alex a budapesti Füst Milán Színház ifjú titánja, fiatal kora ellenére nemzedékének egyik vezető színésze. Versengenek érte a rendezők, rajong érte a közönség, ostromolják a nők. Alex pedig harapja az életet, a szerepeket, a sikereket. Ő Hamlet a színpadon és Botond a Káli holtak című zombiapokalipszis sorozat főszereplője.

Mefisztó

Átrium, október 3., 19.30h

Klaus Mann regénye nyomán, Mikó Csaba és Kukk Zsófia átdolgozása alapján Urbán András és a társulat. "Az interjúitokban ugattok a rendszer és a hatalom ellen. Az előadásaitok pedig ugyanazt a világot képviselik, ugyanannak a világnak a részei, amitől egyébként annyira szabadulnátok. A ti művészetetek ágyazott meg a politikának. A semmitmondó, megalázkodó művészet, ami nem akart és nem mert valamiről szólni..."

Modern Art Orchestra feat. Brian Charette

BMC - Koncertterem, október 3., 19.30h

Brian Charette orgonista, zongorista és zeneszerző a New Yorki-i jazzélet aktív résztvevője. A számos zenei stílusban jártas muzsikus 19 lemezt jelentetett meg, és olyan emblematikus személyiségekkel dolgozott együtt, mint Joni Mitchell, Chaka Khan, Paul Simon, John Patitucci, vagy Vinnie Colaiuta. Charette emellett a zeneoktatásban is tevékenykedik, illetve olyan folyóiratokban publikál, mint a DownBeat, vagy a The New York City Jazz Record.

Közelebb

Thália Színház, október 3., 19.30h

Szomorú és magányos vagy? Meghittségre és közelségre vágysz, de komplexusaid vannak? Gyere közelebb… Nem kell igazat mondanod – mindenki a hazugságokat szereti. A hazugság a legnagyobb élvezet, amiben egy lánynak része lehet anélkül, hogy levetkőzne. Két nő és két férfi útjai keresztezik egymást a nagyvárosban, ahol legjobb a névtelen szex. Lazíts… Ne legyél beszari. Az élet kockázat nélkül halál. Csak hagyd, hogy szeressenek.

A Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus hangversenye

Pesti Vigadó, október 3., 19.30h

Folytatódik a sorozat, melyben az MMA Zeneművészeti Tagozatának kerek évfordulós akadémikusait köszöntik. A koncerten a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus előadásában csendülnek fel a meglepetés művek Kiss Boldizsár és Molnár Éva (MMA ösztöndíjas) karnagy vezényletével. A koncerten Kuzma Levente (MMA ösztöndíjas) orgonajátékában is gyönyörködhet a nagyérdemű.

Tóth Viktor: Right On!

Müpa (Fesztivál Színház), október 3., 20h

Tóth Viktor aranykoszorús tehetséggondozó. Már 2008-ban együtt muzsikált az akkor tizenegy éves Hodek Dávid dobossal, ez alkalommal pedig a már befutott fiatalember öccsével, a tízéves Hodek Áron basszusgitár-fenoménnal egészül ki a ritmusszekció. Csak kapkodjuk majd a fejünket a groove-ok hallatán! Két kiváló zongorista/billentyűs, Szakcsi Lakatos Róbert és Neumann Balázs felel a harmóniai gazdagságért és a tovább táguló terekért. A Right On! csupa vadonatúj zene, 21. századi hangmágia.