Viszik Jennifert!

Ki vitte el a gátlástalan üzletember csinos feleségét és mit csinált vele? Egyáltalán, mennyit ér az asszonyka és miért kellett ilyen sokáig várni egy jó Jennifer Aniston filmre? Megtudjátok a Született bűnözőkből!

Emlékeznek még a Jackie Brown két elbaltázott gonoszára, az agyafúrt, gátlástalan Ordellre, akit Samuel L. Jackson játszott, és az egyszerű, szétszívott agyú Louisra, akit Robert De Niro formázott meg? Íme itt vannak most fiatalabb formában. Tarantino filmje ugyanis egy Elmore Leonard regény feldolgozása volt, és ezen regény előzménye a szintén Leonard által jegyzett a 2013-as Született bűnözők, amit bátran tekinthetünk előzménytörténetnek. Félreértés ne essék, a Született bűnözők nem éri el a Jackie Brown szintjét – pedig az nem tartozik Tarantino legjobb munkái közé -, ahogy biztosan nem tekinthető a legjobb valaha született Elmore Leonard adaptációnak sem, de ez ne riasszon el senkit.

Húsz évvel járunk a Jackie Brown eseményei előtt, Ordell és Louis Gara autólopásért töltik börtönbüntetésüket, ahol remek tervet ötölnek ki. Megkopasztják a korrupt detroiti ingatlanfejlesztőt, Frank Dawsont, aki offshore számlákon rejtegeti millióit. Itt kerül a képbe Frank gyönyörű, de a gazdag háziasszonyok unalmas életét élő felesége, Mickey. A két piti bűnöző azt tervezi, hogy elrabolják Mickeyt és 1 millió dollárt kérnek érte váltságdíjul, amennyiben pedig Frank a rendőrséghez fordulna, a két emberrabló figyelmeztetné, tudnak illegális tevékenységéről. Mi mehetne rosszul egy ilyen jó tervvel? Például az, hogy az üzletember nem szeretné visszakapni a nejét, aki viszont egye jobban vonzódik elrablóihoz.

A John Hawkes és Mos Def páros nyilvánvalóan nem olyan ismert, mint De Niróék voltak annak idején, pedig remek színészekről van szó – és a magát mostanában Yasiin Beyként nevező Def generációjának egyik legjobb rappere is egyben, de az igazi főszereplő itt Jennifer Aniston. Megannyi pocsék szerep és gyenge alakítás után itt végre csillog, van humora és jól áll neki a közönségesség! És a csavaros sztori sem rossz!