Zenés szombat

Így köll ezt csinálni! Az ember reggelire egyen egy kis palacsintakígyót, aztán sétáljon lehetőleg, majdan menjen el koncertekre! Ha ezt mind szombaton teszi, megkapja a mai napot, amit nagyon ajánlok. Ja, az a kis színház is belefér, ha nem annyira táncos valaki.

Jó hírünk van Palacsintások! 3 év kihagyás után újra itt a Palacsinta Fesztivál! Várnak mindenkit sok szeretettel a szokott helyszínen! Egész nap Sárközi vidámpark Dodgemmel, kézműves vásár!

Habsburgok és holtak - Séta József nádor nyomában a királyi kertekben és a nádori kriptában

Ybl Miklós tér, július 9., 14:00

A Margitsziget fái, a Szépítő Bizottság, a Ludovika, a Vakok Intézete, a Műegyetem - csak néhány azok közül, amelyeket József nádor a fővárosunknak adott, ám a király utáni legmagasabb méltóságról keveset tudunk. A sétán a „legmagyarabb Habsburgként” emlegetett nádor, József Antal főherceg nyomába erednek: megismerik fél évszázados nádori tevékenységét és tragédiákkal teli családi él.

I Love 2000's ✘ Budapest Park

Budapest Park, július 9., 17:00

A Pro On Agency bemutatja: I Love 2000's ✘ Budapest Park. 2022-ben minden eddiginél nagyobb időutazásra készülünk Veletek! Idén visszatérnek Budapestre a 2000-es évek és az ezredforduló party-hangulata a korszak igazi ikonjaival! 

Szabó Balázs Bandája - Budapest

Kobuci Kert, július 9., 18:00

Az ellenállhatatlan multiinstrumentalista énekes, Szabó Balázs és bandája állandó vendége a meghatározó fesztiváloknak és kluboknak, koncertjeik mindig igazán különleges élményt nyújtanak és rendre telt házasak. 

OrganStation Trio - live Kacsakő

Kacsakő Bisztró, július 9., 19:00

Az OrganStation jazz trió 2020-ban alakult formáció, mely az 50’s-60’s évek maintstream jazz hangulatát tárja a hallgatóság elé. Repertoárjuk a stílus ikonjainak (Wes Montgomerry, Melvin Rhyne, Peter Bernstein, Duke Ellington) legismertebb dalait tartalmazza, de emellett saját modern kompozíciókat is hallhatunk tőlük régi köntösbe bújtatva.

Nyolc nő

Játékszín, július 9., 19:00

Furmányos kis komédia a „Nyolc nő". Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló
hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a legidősebb lány hazatérését várja. A békés idillt hatalmas sikoly töri meg. Marcelt, a ház urát holtan találják szobájában, késsel a hátában. 

Zárókoncert - 38. Régi Zenei Napok / Closing concert Live stream

Online, július 9., 19:45

Charpentier és Desmarets jelentős egyházzene- és operaszerzők voltak, osztoztak az olasz zene és az utazás iránti rajongásukban, de abban is, hogy nem szerettek Jean-Baptiste Lully "árnyékában állni". Lullyt ugyan váltotta Charpentier Lotaringiai Mária Párizsi szolgálatában, de halála után több mint 200 évig feledésbe merült a szerző műveivel együtt.

GranCanada ~ Pontoon

Pontoon, július 9., 20:00

A GranCanada egy 2018 végén alakult alternatív R&B zenekar. Öt fős felállásában a dob, basszus, gitár alap hármason túl trombita kap helyet, a hangszerelésre pedig a soul lágyságát néhol a hip-hop keménységével ötvöző ének teszi fel a koronát. Zenéjükben törekednek a hibrid megszólalásra, billentyű és elektromos dobhangok emelik el az akusztikus zenekari hangzástól koncertjeiket, így táncoltatják meg az elektronikus zenéhez hasonlóan a közönséget. 

Doggos / Hangfoglaló

Magyar Zene Háza, július 9., 20:00

A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadának első nyári évadában lehetőséget biztosít feltörekvő tehetségeknek is, a Hangfoglaló Program Induló előadók alprogramjából elsőként a Doggos lép fel július elején.

Palya Bea - LéleKzet

Városmajori Szabadtéri Színpad, július 9., 20:00

Az énekesnőt a különböző, ősi népek zenéi inspirálják, mégis, leginkább saját szerzeményeit énekli, önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton. Gyermeki tisztasággal és tisztelettel játszik hagyománnyal és modern témákkal, a mélyen gyökerező tradíciók motívumaival, de nem fél az új helyzetekben sem kipróbálni magát.

Várallyay Petra Trio

BMC - Opus Jazz Club, július 9., 20:00

A 2014-ben alakult, progresszív jazz trió zenei világa egyedülálló fúzió a kortárs jazz színterén, melyben éppúgy megjelennek rockzenei, metal és folk stílusjegyek, mint a szabad improvizáció vagy a XX. század komolyzenéjének hatása.

beck@grecsó klub - Hoztunk valamit magunkból

KULTKIKÖTŐ - Balatonboglár, július 9., 20:30

Beck Zoli és Grecsó Krisztián zenés irodalmi estje. Bóbiták, Apokrifek és Balázsolások egy időutazós esten, ahol megidéződnek a mesterek, zene és irodalom találkozik és kiderül, milyen közösek a gyökereik.

A Glonet bemutatja: Kalmár Zoltán Quartet

Budapest Jazz Club, július 9., 20:30

A mainstream jazzt játszó kvartett zenéje a hard bop-hoz sorolható, melyet olyan legendás előadók képviseltek, mint Wayne Shorter, Joe Henderson és John Coltrane. Műsorukon saját kompozíciók mellett a jazz fenti korszakának gyöngyszemei szerepelnek.

Budapest Bár koncert @Alsóörs

KULTKIKÖTŐ - Alsóörs, július 9., 20:30

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti.

Free BJC Jam Session: Jónás Gézu Trio

Budapest Jazz Club, július 9., 20:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.