Zűrzavar

A hollywood-i berkekben dolgozó Eddie (Sean Penn) javarészt luxusházában lopja a napot furcsábbnál-furcsább barátaival. Közéjük tartozik lakótársa, Mickey (Kevin Spacey), aki felesége és gyerekei elől menekülve húzta itt meg magát, a színész Artie (Garry Shandling) és a kissé hirtelen haragú, ingatag lelkiállapotú, barátságra és tanácsokra szomjazó színész-jelölt Phil (Chazz Palminteri).
Eddie életében három nő játszik fontosabb szerepet: a tizenéves kiscsaj, a városról-városra sodródó Donna (Anna Paquin), aki bárkivel lefekszik, csak hogy tető legyen a feje felett, valamint a sztriptíztáncosnő - "mellékállásban" profi kurva - Bonnie (Meg Ryan). Mellettük ott van a viszonylag kiegyensúlyozott életet élő, de önmagát szintén elkötelezni képtelen üzletasszony, Darlene (Robin Wright Penn). A férfi tükröt tartva maga elé üresnek hitt életének értelmét kutatja, de a válaszhoz csak akkor kerül igazán közel, amikor szembesülnie kell a halál gondolatával...
Anthony Drazen rendező David Rabe többszörösen díjnyertes színdarabját álmodta vászonra. Ehhez segítségére volt egy nagyszerű szereplőgárda: többek között generációjuknak két legjobbika, a most is remeklő Sean Penn (Életem szerelme) és a 2000-ben - joggal - másodszor is Oscar-díjat nyert Kevin Spacey.
A megvalósítás azonban tényleg csak álom maradt: Drazen nem gondolt arra, hogy mindaz, ami olyan nagyszerű lehetett a színpadon, azt a mozivásznon a tökéletes dögunalom és érdektelenség jellemzi - és ezen sajnos még a színészek sem tudnak segíteni, pedig láthatóan mindent megtesznek az ügy érdekében. Eddie valamivel több, mint két órás filozofálgatásával így nem csak barátait, de a nézőket is az őrületbe kergette.